USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Silivri’de öldürülen Mertcan Kaya cinayetinde sanıklara müebbet hapis istemi

İstanbul Silivri'de, veladet haset kutlaması esnasında bıçaklanarak yaşamını kaybeden Mertcan Kaya'nın ölümüne bağlı ölçülü anket tamamlandı. İddianamede, 8 sanığın ‘kasten öldürme' suçundan müebbet hapsi arzu edildi. Sanıklar çağ bilge karşısına çıkacak.

Silivri’de öldürülen Mertcan Kaya cinayetinde sanıklara müebbet hapis istemi
22-09-2021 16:01

Silivri'de 17 Mayıs'ta meydana mevrut olayda, sahilde veladet haset kutlaması özne gençlerle o tam oradan güzeşte bambaşka ortak kadro ortada çıkan dövüşte Mertcan Kaya (23) bıçaklanarak yaşamını kaybetmiş, kardeşi Metehan Kaya (17) ise yaralanmıştı. Kavgaya karıştığı belirleme edilen 8 zanlı tutuklanmıştı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığınca Kaya'nın ölümüne müteallik düzenlenen sormaca tamamlandı.

“Ortalık karışınca yerde bulduğum bıçağı ilk Mertcan'a sonradan kardeşi Metehan'a sapladım”

Savcılıkça hazırlanmakta olan iddianamede, sanık Alican Aydınlı'nın ifadesinde, “Arkadaşlarım Ebubekir, Akant, Emre Emir ve ego sahilde oturup içki alıyorduk. Daha sonradan Ebubekir wcye gitti. Döndüğünde çiğin atma meselesinden bahsediyordu. Bir şahsın namına çiğin attığını, gidip onunla bahsetmek istediğini söyledi. Omuz atan şahsın bulunduğu tarafa yönelince tığ de onu bekâr tutmak düşüncesince peşi sıra gittik. Ebubekir çiğin atan adını fenomen dolayısıyla öğrendiğim Metehan ile konuşurken ağabeyi Mertcan yanımıza gelerek, ‘bu bebek size ne yaptı, bahsetmek istiyorsanız benimle konuşun' dedi. Ebubekir'e sövme etti. Akant, ‘niye sövme ediyorsun' der demez Mertcan Akant'a tokat attı. Sonra muhit karıştı. Karşı kadro Ebubekir ve gayri arkadaşlarıma saldırmaya başladılar. Ortalık karışınca yerde bulduğum bıçağı ilk Mertcan'a henüz sonradan kardeşi Metehan'a birer kere edinmek az daha sapladım. Karambol sırasında herhangi ortak ikisinin de rahim boşluğunu erek alarak bıçağı sapladım. Olay sırasında içkinin etkisinde olduğum düşüncesince hakeza ortak nesne yaptım. Daha sonradan fenomen yerinden uzaklaştım. Bıçağı giderken kumsala attım. Sonrasında Ebubekir, Akant ve Emre Emir'e ‘şu an bahsetmek istemiyorum, bıçağı ikisine de sapladım' dedim. Üzerime ertelenmiş suçlamayı onama ediyorum” söylediği anlatıldı.

Yaralanan Metehan Kaya, ağabeyine çabucak saldırdıklarını söyledi

Diğer sanıkların, Mertcan Kaya ile Metehan Kaya'yı bıçaklamadıklarını söyleyerek, suçlamaları onama etmediğinin anlatıldığı iddianamede, Metehan Kaya'nın ifadesinde, fenomen haset arkadaşları ile durmak düşüncesince sahile gittiklerini, lavabodan dönerken bu gruptan adını bilmediği şahsın namına ortak şeyler söylediğini fakat ne söylediğini anlamadığını, on paralık ortak nesne söylemeden öz dostlarının yanına gittiğini, az gitgide arkadaşları ile baş başa oturan ağabeyi Mert Can Kaya'ya esenleme özgülemek düşüncesince yanlarına gittiğinde on şahsiyet grubun arkadaşlarına sataştığını gördüğünü, bunun üzerinde kişilerin yanına tedricen hayırdır ortak nesne mi mevcut dediğini, ağabeyi Mertcan'ın ‘ağabeyiyim, konuşacaksanız burada konuşun dediğini', Akant'ın sövme ettiğini, ağabeyinin ‘siz ki oluyorsunuz' sanarak cevap verince kişilerin ağabeyinin üzerinde saldırdıklarını, ağabeyinin grubun arasından çekip onama etmek düşüncesince bu kişilerin arasına daldığını, namına de sumsuk attıklarını, karmaşada kimin sumsuk attığını görmediğini, sonrasında kavganın yatışır derece olduğunu, kişilerin ağabeyi Mertcan'ın yanına tedricen konuşmaya başladıklarını, o tam gümbedek ağabeyinin bulunduğu yandan bağrışma ve sövme sesleri geldiğini, Akant adlı şahsın ‘ne duruyorsunuz vursanıza' diyince hepsinin çabucak ağabeyine saldırdıklarını söylediği kaydedildi.

ATK raporunda yaralanmanın öldüren özellikte bulunduğu anlatıldı

İddianamede, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporunda, öldürülen Mertcan Kaya'nın vücudunda, ortak nüsha stoper etkileyici aygıt yarası olduğunun, yaralanmanın yegâne başına öldüren özellikte bulunduğunun ve ölümünün yaralanmaya müteallik iç aza yaralanmasından gelişen iç nezif kararı meydana geldiğinin belirtildiği kaydedildi. Savcılıkça hazırlanmakta olan iddianamede, Silivri Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nün tutanağına layıkıyla Metehan Kaya'nın yaralanmasının hayatı tehlikeye sokacak halde bulunduğu belirtildi.

Şüpheli Alican Aydınlı'nın bıçağı ile Mertcan Kaya ile Metehan Kaya'yı bıçakladığının anlatıldığı iddianamede, gayri şüphelilerin Alican Aydınlı ile düşün ve aksiyon donanması içinde akım ettiğinin anlatıldığı iddianamede, sanıkların Mertcan Kaya'yı ‘kasten öldürme' suçundan müebbet, Metehan Kaya'yı ise ‘kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 9 yıldan 15 yıla denli hapisle cezalandırılması arzu edildi.
Sanıklar, dakika Silivri Ağır Ceza Mahkemesinde bilge karşısına çıkacak.

İrem Demir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ