USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sincap 'Alvin' çay içiyor, cips yiyor, otomobille geziyor

Kocaeli'de müşterek amut kovuğunda mevcut süt kuzusu sincap, doğaya değiştirmek yerine, insanlarla yaşam sürmeyi yeğleme etti. Otomobilde gezen, çay içen, omuzlardan inmeyen sincabın cana yakın durumları gülümsetiyor.

Sincap 'Alvin' çay içiyor, cips yiyor, otomobille geziyor
20-11-2021 11:24

Başiskele ilçesine ilişkin Yuvacık mevkiinde mevcut pres malikleri Enes ve Minel Kılıç çifti, dikme kovuğunda bebek dek buldu. Yabani sincap, ailenin kendisini ormana bırakmasına karşın arka döndü.

Bir an olsun ayrılmayan sincabı, Enes ve Minel çifti beslemeye değişmeyen verdi. İkiliyi anne babası kabil gören 1 maaş bebek dek Alvin, sahiplerine ince ilişkin ortak şekilde, ceplerinde ve şapkalarında uyuyor. Boğazına düşkünlüğüyle nazarıitibar çekici Alvin'in duluk lezzetleri ise çikolata ve kumpir cipsi.

“Ona ortak familya peyda etmek istedik”

Ağaç kovuğunda sincabı bulduktan sonradan annesini bulamadıkları düşüncesince beslemeye değişmeyen verici Enes Kılıç, veterinere götürdüklerini ve sağlığında da ortak başağrısı olmadığını söyledi. Kılıç, “Yaklaşık 3 hafta ilkin burada ormanda bulduk. Bir dikme kovuğundaydı. Annesi birlikte bulunmadığı düşüncesince tığ de alıp beslemeye değişmeyen verdik. evvel ortak veterinere götürdük. İlk vakitler iğne ve sütle besledik. Daha hemen sonra fındık, fıstık kabil yemeklere geçtik. Sahiplendik. Doğada biricik başına, kovukta yaşamaya çalışıyordu. Biz de alıp ona ortak familya peyda etmek istedik” halinde konuştu.

İlk zamanlardaki asabiliğinin kendilerine alıştıktan sonradan geçtiğini dile getiren Kılıç, “İçgüdüsel adına vahşi ortak efsanevi bulunduğu için, onu ilkin aldığımız yıllarda ısırıp tırmalanma huyu vardı. Zamanla onu besledikçe ortadan kalktı. Cebimizde uyudu derinliğine ortak süre. Hatta hâlâ cebimizde ve şapkamızda uyuyor. O da bizi bundan böyle anne babası sanıyor. Haliyle bizlere dokunca vermiyor. Sadece tırnakları az buçuk çiziyor. Onları da doğasında bulunduğu için, şen tırmanması düşüncesince kestirmiyoruz” dedi.

“Ufak ortak ısırıkla ‘merhaba' diyor insanlara”

Yavru sincabın, ilkin kat tanıştığı müşterilerini ilkin az buçuk dişleyip alışınca da sürdürmediğini vurgulayan Enes Kılıç, “Bu çeşit sincapların kendine saf tanışıklık merasimi vardır. Elinizi uzattığınızda ilkin küçük ortak dişleme yapıyor. Sevdiği kişide bunu yapmayı kesiyor, sevmediği müşterilerini dişlemeye bitmeme ediyor. Yavaş ağır da dozajını artırıyor. Daha tığ de birlik çözemedik elbette lakin ilkin ilkin küçük ortak ısırıkla ‘merhaba' diyor insanlara. Cinsi kendisince ise kesin ortak bilgimiz yok. Bu ormanlarda canlı vahşi dek türlerinden biri. Zaten bunların 140 şekli var. Ülkemizde en yayılmış olanlarından bir tanesi de bu çeşit. Buradaki ormanlarda da aşırı ortak tomar mevcut bu çeşitten. Bunlar vahşi dek adına adlandırılıyor. İsmini de ünlü ‘Alvin ve Sincaplar' filminden ilham alınarak Alvin koyduk. Herhalde dek besleyici nice bireyin de ilkin aklına doğacak kişi Alvin olacaktır” açıklamalarında bulundu.

“Çikolata ve cipse bayılıyor”

Sincabın tagaddi şeklinden ve doğaya hâllenmek adına kendileriyle kalmayı yeğleme ettiğinden bahseden Kılıç, “Genelde çerezle besleniyor lakin ağırlıklı adına Antep fıstığını aşırı seviyor. Çok zorda kalmadıkça koz ve badem yemiyor. Onun dışında çikolata ve cipse bayılıyor. Çikolata ve cipsi mükâfatlandırmak düşüncesince açıklık aralık veriyoruz. Ara esna da çay içiyor. Her devir evde durmuyor. Genelde iyi havalarda işletmemize getiriyoruz. Hatta burada doğaya salmayı da ortak iki kat denedik. Onu saldık lakin çimlerde az buçuk koşturduktan sonradan bizlere arka döndüğünü gördük. O da bizlere alıştı. Herhalde o da doğaya hâllenmek istemiyor lakin az buçuk hâlâ büyüyünce yeniden deneyeceğiz. Kendi tercihine bırakacağız” niteleyerek konuştu.

Mehmet Ekrem Ceylan - Ömer Faruk Kıyak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ