USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şırnak’ta, İYİ Partili Türkkan'a yürüyüşle tepki gösterildi

Şırnak'ta gaziler ve martir aileleri, Bingöl'de şehidin yakınına sövgücü İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a yürüyüşle tepki gösterdi.

Şırnak’ta, İYİ Partili Türkkan'a yürüyüşle tepki gösterildi
07-11-2021 15:49

Şehit, Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyonu öncülüğünde birleşen gazi ve martir yakınları, ellerinde Türk bayrakları ile tepki yürüyüşü düzenledi. Şehit yakınları yürüyüşte ayrıca, teröre telin okudu. Şırnak Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi Sanat Sokağında birleşen takım 'Şehit aileleri bekâr değildir' pankartı ve ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaparak, yıldırı örgütü PKK'ya ve HDP'ye tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar kalın pıtrak 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler layemut yurt bölünmez', çarpıcı sözleri attı. Yürüyüş, vilayet uğrunda akıbet buldu.

Yürüyüşün peşi sıra izah karşılayıcı Şehit, Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyon Başkanı Mehmet Güngör, “İki güneş önceki Bingöl'de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan şehidimizin ağabeyine ağza alınmayacak mesnetsiz düzeysiz ve ahlaksızcasına söylemde bulunmuş, martir ailemize hakaretlerde bulunmuştur. Biz zaman burada Şırnak halkı yerine Bingöl'deki martir ailemiz gözetiminde dört başı mamur martir ailelerimize ve gazilerimize erbap çıkmak, bu ahlaksızcasına söylemlere huzur tepkimizi tabir buyurmak ve ayıplamak az daha ortak araya mevrut bulunmaktayız. Görevi, makamı mevkii ne olursa olsun on paralık kimesne martir ailelerimize gazilerimize, taşlama ika hakkına erbap değildir. Şehit ailelerimiz, bize şehitlerimizin emanetleridir. Biz bu emanetlere gözümüz kabilinden bakar ve koruruz. Şehit ailelerimize edepsizce söylemlerde mevcut Lütfü Türkkan'ı Şırnak'tan ortak el şimdi kınıyor ve lanetliyoruz. Bu bireyin milletvekilliğinden ve siyasetteki kâffesi görevlerinden istifasını bekliyoruz. Bu bireyin hemen partisi çeşidinden ihraç edilmesi bizim maşer yerine en iri beklentimizdir. Türkiye'de en aşırı martir verici Şırnak ilinden Lütfü Türkkan'a ortak el şimdi sesleniyoruz. Görev yaptığın o gazi mecliste şüheda ve gaziler sebebiyle oturuyorsun. Ve o makamları obstrüksiyon ediyorsun. Şehit ailesine taşlama ederken on paralık utanmadın mı, sıkılmadın mı? Hiç yüzün kızarmadı mı? Hem martir ailesine taşlama ediyorsun, bununla birlikte kalkıp yüzlü yüzlü yüzlü yüzlü martir ailesini provokasyonla ve provokatörlükle suçluyorsun. Saatlerce esassız söyleyip, ego sövme etmedim diyorsun. Sonra da kalkıp, yayınladığın videoda sanki kendisince kusur diliyorsun. Biz senin kabilinden şahısların özrünü katiyen bildirme etmiyoruz. Sizin kabilinden şahısların gazi meclisimizde ve kutsi bu ülkede katiyen noktayı yoktur. Biz martir aileleri yerine politika giysi makamlardayız. Bizler siz değerli üyelerimizin politik emellerinize oyuncak olamayız. Bizi politik çekişmelerin içine çekmeye çalışmayın. Dün bulunduğu kabilinden zaman de ferda da Türkiye'nin neresinde olursa olsun ki martir ailelerimize ve gazilerimize huzur hürmetsiz aksiyon ve söylemlerde bulunursa zaman bulunduğu kabilinden Türkiye'deki dört başı mamur martir aileleri ve gazileri yerine bizleri karşılarında bulacaklardır. Biz Şırnak martir aileleri ve gazileri federasyonu yerine pazartesi haset martir ailelerimize meydana getirdiği hakaretten ötürü Lütfü Türkkan huzur zeval duyurusunda bulunacağız. Ceza alması düşüncesince elimizden geleni yağacağız. Ve bu türel sürecin sonuna derece takip edeni olacağız. Buradan ortak el şimdi biçimsiz söylemlerinden ötürü Lütfü Türkan'ı kınıyor, lanetliyoruz. Bu kutsi yurt toprakları düşüncesince canlarını feda fail eren şehitlerimizi ortak el şimdi rahmet, gönül borcu ve gönül borcu ile anıyoruz” dedi.

Melih Yiğit
 

İLGİLİ HABER
Gazi ve martir ailelerinden Lütfü Türkkana kınama Gazi ve martir ailelerinden Lütfü Türkkan’a kınama
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ