USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Şişen el telefonu bataryası elinde patladı

Rize'de el telefonu tamircisinin ikazına ekşi şahsın elinde el telefonu bataryası patladı. Yaşanan ürkü anları asayiş kamerasına yansıdı.

Şişen el telefonu bataryası elinde patladı
24-12-2021 10:38
Olay tarz Tophane mahallesi üstünde ortak el telefonu tamircisinde meydana geldi. Elindeki telefonun bataryasını muhavvil pres sahibi Gökhan Akyıldız, müşterinin ısrarı üstünden telefondan çıkardığı bataryayı namına verdi. Bu esnada müşterinin telefonuna görüntülük bandı takmasını istemesi üstüne pres sahibi Akyıldız emek hasretmek masasına yöneldi ve bu tam dükkan içinde bulunan oldu. Telefondan çıkarılan şişerek deformasyona uğramış ergin batarya çabucak patladı. talih yapıtı patlamadan evvela müşterinin bataryayı yere atması üstüne namına dokunca gelmezken, pres içinde çelimsiz sürekli ürkü yaşandı. O anlamış olur ise işletmenin asayiş kamerasına her an yansıdı.

“Uyardım yalnız dinlemedi”

Telefonun bataryasını değiştikten muahharen müşteriyi uyardığını güçlükle müşterinin ikazlara aldırış etmeden deformasyona uğramış edilmiş bataryayla oynaması üstüne bataryanın patladığını dile getiren pres sahibi Gökhan Akyıldız “Telefonunun bataryası şişmişti ve birinin tavsiyesi üstüne geldi. Bataryayı parlak ve sert biçimde söktüm yalnız batarya patlama evresine gelmişti. Yeni bataryayı taktım, alıcı geldi ve telefonunu tasdik ettim. Eski bataryayı hasretmek istemedim. Müşteriye ‘Batarya şişkin patlayacak, art dönüşüme falanca veriyim' dedim. Müşteri ısrarla ‘Batarya benimdir ver' dedi. Bende hasretmek mecburiyetinde kaldım. Verdiğimde uyardım kendisini doğrusu ‘Bu infilak etmek kıl payı uyanıklık et' dedim. Dinlemedi beni baktım uğraşıyor yine uyardım. ‘Tamam abi uğraşmayacağım, başağrısı yok' dedi. Oradan telefonuna kırılmaz cıncık takmamı istedi. Geçtim yerime; camı takıyorum, oraya verdim kendimi. Şişmiş bataryayı asıl denli yoğurmaya başladı” ifadelerini kullandı.

“Çocuklar torpido gözü attı sandım”

İşletmesinin içinde çabucak patlama sesi duyduğunu güçlükle evlatların dışarıda torpido gözü attığını fikren ürkü yapmadığını dile getiren işletmeci Akyıldız, ne işe yaradığını asayiş kameralarına bakınca anladığını laflarına ilaveten “Biz ne işe yaradığını anlamadık. Ben göremiyorum yayımcı ego muahharen videoyu izleyince uğraştığını gördüm. Buradan görsem karışma ederim. Pat sanarak ortak neva geldi esir sandım ki dallar arada torpido gözü atıp kaçıyor ego onlardan birisi zannettim. Bataryanın patladığını falanca geçmiş ilkin anlamadım. Oradan bebek yandım sanarak bağırınca baktım eli elemli ve batarya yerde. Sonra bataryaya çifte attılar zaten, o videoteyp da gözüküyor. Ben dumanları görür görmez ne bulunduğu anladım anca kalkıp karışma edene denli elhak çifte attılar, muahharen esir tekmeyle hariç attım. Çocuğu da elden eli yandığı düşüncesince eczacı ortak arkadaşımın yanına gönderdim” dedi.

“Elinde patlasaydı yüzü yanmıştı”

Batarya ısınınca müşterinin yere bıraktığını, elinde patlamadığı düşüncesince baş döndürücü bahtlı bulunduğunu dile getiren Akyıldız “Çocuğun eli elemli Allah'a şükür elinde patlamamış, elinde ısınmış. Elindeki acıyı ayırt edince yere atmış. Elinde patlasaydı şayet marifetiyle bu arada yüzü falanca yanmıştı. Yüzü yansaydı ameliyatlık olmuştu. Arkadaşları durumun bilincinde değil gülüyorlar. Sanki ortak güldürü filmi mevcut bildiğin gülüyorlar. Enteresan ortak durum” biçiminde konuştu.

“Sabaha denli telefonlarınızı şarjda bırakmayın”

Batarya şişmesinin sade ortak gestalt olmadığını ve hassaten telefonu şarja koyup uyumanın kusur bulunduğunu hatırlatan Akyıldız “Herkes baş döndürücü soruyor batarya hastalık şişer, neden olmakta diye. Batarya kullanması baş döndürücü ayrımlı ortak şeydir. Mesela akşamdan sabaha denli telefonlarınızı şarjda bırakmayın. Bu bataryanın şişmesine etken olur. Oyun telefonu sıfır telefonlarla düzen oynamayın. Telefonunuz şarjdayken banko telefonunuza karışma etmeyin. Şarj kablosu takılımı? O telefona tek dokunmayacaksın! Mesela şarjdayken birisi seni aradı, kabloyu kazanç telefonla konuş” sanarak konuştu.

“Yan uran bataryalar saatli bomba!”

Bataryanın şişme şüphesinde güçlü değiştirilmesi icap ettiğinin altını çizen Akyıldız “Tavsiyem de şu; bataryanız şiştiğinde şüphelendiğiniz de karışma en inanılır uran servise gidin ve bataryanızı gerçekli değiştirin. Sağlığınız açısından güvendiğiniz ortak uran servis olsun. Çünkü özgün taktım deyip taraf sanayi, Çin bataryası takıyorlar. Yani bunlar bildiğimiz saatli bomba. Yani takacağınız, taktıracağınız yere emin olmak zorundasınız. Çünkü alıcı şurası bilmiyor telefonu veriyor batarya taktık mı taktık, ne taktın özgün taktım diyorlar. Bana mevrut cihazlarda görüyorum doğrusu anca ortak bilinçlilik yok. Hep telefonlarda Çin bataryası var. Zaten şişen patlayan bataryaların bir aşırı Çin bataryası. Orijinal batarya olsa anca olmaz. Zaten müşterinin getirmiş bulunduğu bataryayı da inceledim göz Çin bataryasıydı. Kesinlikle güvendiğiniz bölgelere referanslı bölgelere gidin ve bataryayı taktırdığınızda gerçekli ortak biçim karşı ki prosedür yaptırdığınıza karışma hakeza ortak gestalt yaşadığınızda doğruluk istem edebilin” biçiminde konuştu.

Hasan Fehmi Demir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ