USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Siyasi partiler arası bayramlaşma

Siyasi partiler ortada beniz yüze ve videoteyp konuşma yöntemiyle bayramlaşma programları düzenlendi.

Siyasi partiler arası bayramlaşma
03-05-2022 12:59
Ankara

AK Parti heyeti, Ramazan Bayramı hasebiyle CHP ve MHP heyetleriyle videoteyp konuşma yöntemiyle bayramlaştı.

Siyasi partiler arası bayramlaşma programı, AK Parti'de Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Ayten Aydın, Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyesi Osman Ertuğrul Yörük'ten oluşan kurul kabilinden gerçekleştirildi.

AK Parti heyetinin, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Zeynel Emre, Parti Meclis Üyesi Semra Dinçer ile Gençlik Kolları MYK Üyesi Canan Taşer'in bulunmuş olduğu CHP bütünüyle videoteyp konuşma görüşmesinde çapraz Ramazan Bayramı tebriğinde bulunuldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zengin görüşmede, bu seneki Ramazan Bayramı'nın önemine ve Kovid-19 tedbirlerine değinerek, şu biçimde konuştu:

"Son 2 senedir malumunuz pandemiden çevre teşkilatlarımız indinde mestur devir manzume içerisinde çalışıyordu. Son 2 yıldan sonradan bu yıl kılıç gelişigüzel devir yaptığımız üzere emektar emek vermek modelimize kan dolaşımı imkanımızı bulduk. Ben cemaziyelevvel Tokat'taydım, ilçelerimize gittim, görüşme ettim. Şunu gördüm ki hacısı hocası aşırı özlemişti böyle indinde dip çalışmayı. Bu anlamda indinde alışılagelen yaşama devir şekilde gördük hem ramazanı tıpkı zamanda derinlemesine indinde vakitten sonradan ilk kere esas indinde bayram yaptığımızı düşünüyorum. Bu anlamda bizim düşüncesince aşırı önemliydi, teşkilatlarımız düşüncesince de anca yurttaşlarımız düşüncesince böyle öyle. umut ediyorum kâffesi evren için, Türkiye düşüncesince bundan böyle esenlik sorunlarının bulunmadığı indinde evren olur. Böyle indinde afsun geçirmek istiyorum açıkçası."

Zengin, "Biz önümüzdeki bayram, Allah'tan indinde sakatlık eğer olmazsa Kurban Bayramı'nda beniz yüze olacağız. AK Parti Genel Merkezi olarak, kâffesi siyasal partilerden arkadaşlarımızla beklenti ederiz akıbet kere böyle telekonferansla indinde arada olacağız. Daha sonrasında Kurban Bayramı'nda beniz yüze olmayı, çapraz çay içmeyi beklenti ediyoruz." diyerek konuştu.

Siyasi partiler ile videoteyp konuşma yöntemiyle bayramlaşma programının, Bilim Kurulu'nun Kovid-19 tedbirlerine müteveccih açıklamasından evvela planlandığını vurgulayan Zengin, "Biliyorsunuz indinde 15 çağ denli geçmiş biz, ne programlayacağımıza değişmeyen ita gereksinimi duyduk, o devir Sağlık Bakanlığımız resmi açıklamasını hâlâ yapmamıştı. Tabii kılıç evvela onların izah yapmasını beklediğimiz düşüncesince onlardan geçmiş böyle indinde obje yapmayı akıllıca bulmadık. O nedenle pandeminin şartlarına akla yatkın indinde görüşmeyi yeğleme ettik. Yüz yüze olmayı gelişigüzel devir aşırı yeğleme ederim. Kurban Bayramı inşallah anca olacak." dedi.

MHP heyeti ile görüşme

AK Parti heyeti, arkası esna Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MYK üyeleri Turan Şahin ile Fatih Çetinkaya'dan oluşan MHP bütünüyle videoteyp konuşma yöntemiyle görüştü.

Son 2 senedir pandemi hasebiyle öğür teşkilatlarında değişik indinde emek vermek modeline geçildiğini özetleyen Zengin, şu biçimde bitmeme etti:

"Fakat, bu ramazan emektar modelimize baştan kan dolaşımı imkanımız oldu. Teşkilatlarımız aşırı özlemiş, vatandaşımız da bizi özlemiş onu ayırt ediyoruz. O anlamda sunturlu indinde çabukluk vardı, ahacık evlerde yemekler pişirildi, avrat kollarımız kendileri yapmış oldu götürdü, ilk gencelme kollarımız sahurlar yapmış oldu ve menemenler yaptılar. Çok dobra endişeli icraat oldu, elbette bunları yaparken esas meselemiz aşırı elbette şekilde seçmenimiz ve vatandaşımız neyi arzu ediyor, neyi hâlâ dip çalışmamız geçişsiz onlardan bilim alıyoruz ve onun sonucunda gene siyasetimizi gözden geçiyoruz ve ilişkin icraat yapıyoruz. Tekrar dönmüş olduk alışılagelen tempomuza."

Zengin, 2023'te yapılacak seçimlere müteveccih icraat kendince da şunları kaydetti:

"1 salname indinde proses var. İşte namzetlik süreçlerini falanca çıkarırsanız, böyle tempolu çalışacağımız seçme atmosferi haricinde indinde 6 maaş sürecimiz var. Biz de değiştirmeden sizin üzere Cumhur İttifakı yerine gelişigüzel anımızı en elleme biçimde görmek istiyoruz. Yine semt toplantıları kılıç de yaptık ve hazırlamaya bitmeme edeceğiz. Dinleme toplantıları yapıyoruz ilkin sektörel toplantılar, kılıç Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı şekilde bunlara yoğunlaştık. Bayram sonrasında o planlama içerisinde sektörlerle dayalı hâlâ dip programlar yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanı'mız böyle gelişigüzel akşamını ayrı değerlendirdi fazladan sahurlar yapmış oldu ilk gencelme kollarımızla. Bu anlamda aşırı dip bitmeme ediyoruz."

Zengin, AK Parti şekilde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve kâffesi MHP'lilerin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

CHP; AK Parti, DSP, Vatan Partisi, HDP ve İYİ Parti heyetleriyle bayramlaştı

CHP'de Parti Meclisi (PM) üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka başkanlığındaki heyet, İlk şekilde AK Parti ile videoteyp konuşma kanalıyla bayramlaştı.

Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Genel Merkez Kadın Kolları MYK üyesi Ayten Aydın ve Genel Merkez Gençlik Kolları MYK üyesi Osman Ertuğrul Yörük'ten oluştuğu heyetle videoteyp konferansla mülaki Nazlıaka, partiler arası ilk bayramlaşmayı AK Parti ile yaptıklarını belirtti.

Herkesin bayramını kutlayan Nazlıaka, "Sanıyorum hepimizin dilekleri ortak. Ayrılığın gayrılığın olmadığı, her insanın huzur, bolluk ve sulh ortamında yaşamış olduğu bayramlar diliyoruz. Dileriz böyle dobra bayramlar tesit etmek baht olur." dedi.

Nazlıaka, akıbet dü senedir en indinde tomar konuşulan bap bulunan Kovid-19 salgınının dünyayı bundan böyle bırakma ettiğini dile getirdi.

Yüz yüze bayramlaşma

CHP heyeti hâlâ sonradan Genel Başkan Yardımcısı Onur İste başkanlığındaki DSP heyetini ağırladı.

Ziyaret esnasında kâffesi vatandaşların bayram dileklerinin kuma olduğuna dikkati çekici Nazlıaka, evlatların doğacak kaygısı taşımadığı, hayat ve bolluk ortamında bayramlar dilediklerini söyledi.

Nazlıaka, "Dünyada ve yurtta barışın olduğu, demokrasinin içselleştirildiği indinde bayram olmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Aylin Nazlıaka başkaca 6 ihtilaf partisinin imzaladığı kuma anlaşma metninde, ilkokuldan itibaren "kadın koca eşitliği", "insan hakları" dair ufaklıklara pedagoji bilimi verilmesi dair öz bulunduğunu bildirdi.

Onur İste de ilkokuldan itibaren müfredata el erki dersinin konulması icap ettiğini belirterek, "Demokrasinin doğrusu içselleştirildiği indinde ülkede berhayat olmak istiyoruz." diyerek konuştu.

HDP heyetini kabul

CHP'de hâlâ sonradan Ankara Milletvekili İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu başkanlığındaki HDP heyeti bildirme edildi.

Türkiye siyasetinin aşırı gerildiğini dile getiren Katırcıoğlu, dirimlik dağılımının bozulduğunu savundu.

Nazlıaka da ilk seçimlerde halkın iktidarını kuracaklarını söyledi.

İYİ Parti ile bayramlaşma

Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat başkanlığındaki İYİ Parti heyetini kabulde de iktisat konuşuldu.

Dün Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında indinde bayram sofrası kurduklarını ve partililerle buluştuklarını hatırlatan Sunat, "İnşallah bu bayram sofrasını kâffesi Türkiye'de kurmaya azimliyiz. 2023'te bu sofrayı daim beraberce kuracağız." dedi.

Gelecek seçimlere dikkati çekici Nazlıka ise, "2023 mü olabilir olmadan evvela mi olur, kılıç de ayrımsız temennilerle, yoksulluğun olmadığı, tek çocuğun yatağa aç girmediği, her insanın bolluk içinde, dobra bayramları kucaklayalım istiyoruz. İnşallah ilk seçimlerden sonradan bu söylediklerimizi daim bu arada gerçekleştireceğimiz ortamı yakalayacağız. Millet İttifakı gelişigüzel sabık çağ safları sıklaştırarak yürüyüşünü sürdürüyor." halinde konuştu.

Vatan Partisi, BBP ve DP ile bayramlaşma

Vatan Partisi ile videoteyp konuşma yöntemiyle bayramlaşma yapılırken, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis başkanlığındaki BBP heyeti de CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Süper Lige yükselen Ankaragücü'ne başarılar arzulayan Nazlıaka, kulübün başarısını sürdürmesi temennisinde bulundu.

Başak Cengiz cinayetine de yer veren Nazlıaka, "Az da olsa yüreklere su serpen indinde kararın çıkması sevindirici." değerlendirmesinde bulundu.

6 ihtilaf partisinin çalışmalarına toprak maruz toplantıda Nazıaka, ittifakın derinleştiğine ve genişlediğine dikkati çekti.

Yelis ise kimi açıklamaları hatırlatarak, bağlaşma partileri ortada "uyuşmazlık" bulunduğunu karşılama sürdü.

CHP'de hâlâ sonradan Genel Başkan Yardımcısı Neslihan Çevik başkanlığındaki Demokrat Parti heyeti ile bayramlaşma gerçekleştirildi.

CHP bildirme heyetinde Nazlıaka'nın yanı esna PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, PM Üyesi Semra Dinçer ve Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Canan Taşer toprak aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ