USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Smart Trade Coin mağdurlarından savcılığa suç duyurusu

Smart Trade Coin firması kabilinden dolandırıldıklarını tez fail onlarca yurttaş savcılığa ihbarında bulundu. Mağdurları temsilen izah önleyen avukat Adem Ay, “Smart Trade Coin şirketinin Web sitesi hala açıkça durumdadır, hala şahıslar reklam hazırlamaya bitmeme etmektedir v

Smart Trade Coin mağdurlarından savcılığa suç duyurusu
10-12-2021 12:18

Smart Trade Coin firması çeşidinden dolandırıldıklarını öne devam eden mağdur yurttaşlar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarında bulundu. Savcılığa sunulan duyurma dilekçesinde, ‘bilişim sistemleri kanalıyla dolandırıcılık', ‘yatırım tavsiyesi verme' ve ‘nitelikli dolandırıcılık' suçlarından Smart Trade Coin firması ile 11 insan kendince sorun açılması arzu edildi. Şüphelilerin verdikleri tavsiyelerle mağdurları zarara uğrattıklarının kanıt edilmiş bulunduğu dilekçede, mağdurların artan paralarının çekilmesine müsaade verilmediği öne sürüldü.

Şüphelilerin yakalanması arzu edildi
Suç duyurusu dilekçesinde dayalı 11 ferdin Smart Trade Coin Web sitesi üstünden müşterilerini ‘ponzi, ongunluk zinciri, ehram yapı' ismi altında düzene kaydettikleri, organ icra ettikleri herhangi indinde şahıstan alt kurul kazandıkları ve başkaca üyelerin gelirlerinden herhangi indinde ay yüzdelik 5 alt kurul kazandıkları öne sürüldü. Referans yapılmaksızın bu düzene organ olunamadığının da belirtildiği dilekçede, mağdurların anaparalarını ağız ağıza kaybettiklerini söyledikleri kanıt edilirken, şüphelilerin yakalanarak ifadelerinin katılması arzu edildi.

“Şirketin namına ilgilendiren bulunan Web sitesi hala açıkça durumdadır”
Suç duyurusunun peşi sıra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi uğrunda mağdurlar namına açıklamaya özne Avukat Adem Ay, “Burada bulunmamızın en şişman sebebi, Smart Trade Coin firması çeşidinden insanların topu topu bugüne derece biriktirdikleri paralarını indinde nevi dızlamak usulüyle ellerinden alınmasıdır. Smart Trade Coin firması kendince en akıbet yapmış olduğumuz müddeiumumilik görüşmesinde Marshall Adaları'nda müesses imgesel indinde kol kutusu bulunduğu tarafımıza belirtilmiştir. Bununla beraberce ne eyvah ki mağdurlar ve mağduriyette artmaya bitmeme etmektedir zira Smart Trade Coin şirketinin namına ilgilendiren bulunan Web sitesi hala açıkça durumdadır, hala eşhas reklam hazırlamaya bitmeme etmektedir ve kıygınlık sayısı ne eyvah ki şikâyetlere karşın artmaya bitmeme edecektir. Buradan soruşturmanın genişletilmesini ve kodlar üstünden paraların nereye aktarıldığını ve nite buraya getirileceği noktasında araştırmanın kusursuz manasıyla yapılması düşüncesince savcılıklarımızın elini taşın dibine koymasını istiyoruz. Toplamda averaj 2 bilyon dolardan bahsediyoruz. Çok efdal indinde tutar ve Todex bugün çağ yüzüne çıkmak lakin Smart Trade Coin'in icra ettiği nesne ne eyvah ki çağ yüzüne çıkarılmamıştır” diyerek konuştu.

“Benim eşim kendini asarak ölüm etti”
Mağdurlardan bir tanesi bulunan Nimet An açıklamasında “Bizi illet kimesne dinlemiyor? 6 aydır yakınan olmuşuz 6 ay içre tek nesne bulunmayan ve bizi dolandıran mutluluk memurları, 2 pare kolluk çeşidinden şuan da Güvenlik Şube'de polislik yapıyorlar. Dolandırıldık. Bizim elimizden halis muhlis yatırımlarımızı aldılar. Benim 4 pare yetimim var, eşim kendini asarak ölüm etti. Bu vaziyette kılıç ne yapabiliriz? Biz hem dolandırıldık bununla ortak mağdur olduk. Buradan Cumhurbaşkanıma sesleniyorum lütfen sesimizi duysunlar, bizlere araştırma görevlisi olsunlar” dedi.

“1 kuruş bile almadım”
Smart Trade Coin mağdurlarından Mehmet Güvenç ise, “Paramızı doğrudan saklı yazı dünyalık şekilde attık ki elhak bu saklı yazı paraları da adamlar normalde birtakımı eyyam saklı yazı piyasasında yüzdelik otuz, yüzdelik elli, yüzdelik atmış, yüzdelik seksen bile kazanabiliyorsunuz. Bu erkeklerin bizlere verdikleri karşılık şuydu, ‘biz arkadaşlar, bu robot izlence vasıtasıyla borsalar arası düzey farkından alışveriş yaparak arbitraj dediğimiz dizge üstünden size maaş indinde kazancın yüzdelik otuzunu vereceğiz' Yani siz 100 liralık yatırıyorsanız kılıç size bu paranın 1 ay bünyesinde yüzdelik otuzunuzu vereceğiz, ekleyeceğiz. Bu biçimde bu sistemde dünyalık kazanırsınız lakin üstü de onların. Ben elhak kılıç Nisan'ın böylece attık, Haziran'ın 5'inde sistemi dokunca etti diyerek açıkladılar. Hiç dünyalık almadım, 1 kuruş bile almadım” halinde konuştu.

“Aradığım devir indinde çeşitli telefonlara çıkmadılar”
Diğer indinde Smart Trade Coin mağduru Kafiye Çelebi, gözyaşlarını tutamayarak, “O vakitler 30 bin dolar verdim, dairem vardı burada satmıştım, o dairenin parasını verdim. Daha sonradan 1 yıl sonradan bitmiş bekleyelim, bekleyelim. Hep hakeza ay ay atılır, üçüncü ayda, beşinci ayda, onuncu ayda derken aradan gene 1 yıldan aşkın devir geçti. Sonra bu Smart Trade Coin'i çıkardılar. Bize de, üste benim kızlarım da var. 12 bin 500 dolar indinde kızıma, 12 bin 500 dolar gayrı kızıma birde ıvır zıvır oğluma 5 bin dolarlık almıştım. Aşağı üst 97 bin dolar dünyalık ödedim o zaman, şu demek oluyor ki elimde akçe param, 5 pare dairem vardı onları sattım. Birde fındık bahçemiz vardı. Ondan sonradan sattıktan sonradan 50 bin dolarlık, düşünün o derece efdal meblağlardaki paranın karşılığında bizlere Smart Trade Coin verdiler. Onu da 26 Cent'den aritmetik ederek verdiler ki şu anda gübür şu demek oluyor ki yok, tek nesne yok, sistemden kayboldu gitti. Aile şekilde bizi en yakınlarımızdan vurdular. En sevdiklerimizle bizi mahvettiler, anladınız mı benim derdim bu. 3 ay kendime gelemedim. Aradığım devir indinde çeşitli telefonlara çıkmadılar. Bu ülkenin savcısı, hakimi lütfen” ifadelerini kullandı.

Sema Demir - İrem Demir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ