USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Smart Trade Coin mağdurlarından savcılığa suç duyurusu

Smart Trade Coin firması çeşidinden dolandırıldıklarını tez fail onlarca yurttaş savcılığa ihbarında bulundu. Mağdurları temsilen izah karşılayıcı avukat Adem Ay, “Smart Trade Coin şirketinin Web sitesi hala açıkça durumdadır, hala şahıslar reklam hazırlamaya bitmeme etm

Smart Trade Coin mağdurlarından savcılığa suç duyurusu
10-12-2021 12:18

Smart Trade Coin firması kabilinden dolandırıldıklarını öne devam eden mağdur yurttaşlar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarında bulundu. Savcılığa maruz duyurma dilekçesinde, ‘bilişim sistemleri vasıtasıyla dolandırıcılık', ‘yatırım tavsiyesi verme' ve ‘nitelikli dolandırıcılık' suçlarından Smart Trade Coin firması ile 11 isim karşı sorun açılması istem edildi. Şüphelilerin verdikleri tavsiyelerle mağdurları zarara uğrattıklarının kanıt edilmiş bulunduğu dilekçede, mağdurların artan paralarının çekilmesine müsaade verilmediği öne sürüldü.

Şüphelilerin yakalanması istem edildi
Suç duyurusu dilekçesinde alakalı 11 bireyin Smart Trade Coin Web sitesi üstünden kullanmakta olanları ‘ponzi, ongunluk zinciri, ehram yapı' ismi altında düzene kaydettikleri, uzuv bitirdikleri gelişigüzel şahıstan komite kazandıkları ve başkaca üyelerin gelirlerinden gelişigüzel ay yüzdelik 5 komite kazandıkları öne sürüldü. Referans yapılmaksızın bu düzene uzuv olunamadığının da belirtildiği dilekçede, mağdurların anaparalarını ağız ağıza kaybettiklerini söyledikleri kanıt edilirken, şüphelilerin yakalanarak ifadelerinin katılması istem edildi.

“Şirketin namına alakalı bulunan Web sitesi hala açıkça durumdadır”
Suç duyurusunun peşi sıra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi uğrunda mağdurlar yerine açıklamaya eden Avukat Adem Ay, “Burada bulunmamızın en iri sebebi, Smart Trade Coin firması kabilinden kişilerin kâffesi bugüne denli biriktirdikleri paralarını yanında nevi soymak usulüyle ellerinden alınmasıdır. Smart Trade Coin firması karşı en sonuç yapmış olduğumuz müddeiumumilik görüşmesinde Marshall Adaları'nda müesses düşsel yanında kez kutusu bulunduğu tarafımıza belirtilmiştir. Bununla baş başa ne efsus ki mağdurlar ve mağduriyette artmaya bitmeme etmektedir zira Smart Trade Coin şirketinin namına alakalı bulunan Web sitesi hala açıkça durumdadır, hala eşhas reklam hazırlamaya bitmeme etmektedir ve mağdurluk sayısı ne efsus ki şikâyetlere karşın artmaya bitmeme edecektir. Buradan soruşturmanın genişletilmesini ve kodlar üstünden paraların nereye aktarıldığını ve elbette buraya getirileceği noktasında araştırmanın dört dörtlük manasıyla yapılması düşüncesince savcılıklarımızın elini taşın dibine koymasını istiyoruz. Toplamda averaj 2 bilyon dolardan bahsediyoruz. Çok erdemli yanında tutar ve Todex bugün gündüz yüzüne çıkmak ancak Smart Trade Coin'in meydana getirdiği obje ne efsus ki gündüz yüzüne çıkarılmamıştır” diyerek konuştu.

“Benim eşim kendini asarak ölüm etti”
Mağdurlardan birisi bulunan Nimet An açıklamasında “Bizi bozukluk kimesne dinlemiyor? 6 aydır müşteki olmuşuz 6 ay süresince tek obje bulunmayan ve bizi dolandıran mevki memurları, 2 kıta kolluk kabilinden şuan da Güvenlik Şube'de polislik yapıyorlar. Dolandırıldık. Bizim elimizden halis muhlis yatırımlarımızı aldılar. Benim 4 kıta yetimim var, eşim kendini asarak ölüm etti. Bu vaziyette tığ ne yapabiliriz? Biz hem dolandırıldık aynı zamanda mağdur olduk. Buradan Cumhurbaşkanıma sesleniyorum lütfen sesimizi duysunlar, bizlere araştırma görevlisi olsunlar” dedi.

“1 kuruş bile almadım”
Smart Trade Coin mağdurlarından Mehmet Güvenç ise, “Paramızı doğrudan saklı yazı servet şekilde attık ki elhak bu saklı yazı paraları da adamlar normalde bazısı eyyam saklı yazı piyasasında yüzdelik otuz, yüzdelik elli, yüzdelik atmış, yüzdelik seksen bile kazanabiliyorsunuz. Bu erkeklerin bizlere verdikleri karşılık şuydu, ‘biz arkadaşlar, bu robot izlence yoluyla borsalar arası düzem farkından alışveriş yaparak arbitraj dediğimiz cümle üstünden size maaş yanında kazancın yüzdelik otuzunu vereceğiz' Yani siz 100 teklik yatırıyorsanız tığ size bu paranın 1 ay arasında yüzdelik otuzunuzu vereceğiz, ekleyeceğiz. Bu biçimde bu sistemde servet kazanırsınız ancak üstü de onların. Ben elhak tığ Nisan'ın böylelikle attık, Haziran'ın 5'inde sistemi dokunca etti diyerek açıkladılar. Hiç servet almadım, 1 kuruş bile almadım” biçiminde konuştu.

“Aradığım devir yanında çeşitli telefonlara çıkmadılar”
Diğer yanında Smart Trade Coin mağduru Kafiye Çelebi, gözyaşlarını tutamayarak, “O vakitler 30 bin dolar verdim, dairem vardı burada satmıştım, o dairenin parasını verdim. Daha sonradan 1 yıl sonradan eksiksiz bekleyelim, bekleyelim. Hep hakeza ay ay atılır, üçüncü ayda, beşinci ayda, onuncu ayda derken aradan gine 1 yıldan çok devir geçti. Sonra bu Smart Trade Coin'i çıkardılar. Bize de, fazladan benim kızlarım da var. 12 bin 500 dolar yanında kızıma, 12 bin 500 dolar gayrı kızıma birde önemsiz oğluma 5 bin dolarlık almıştım. Aşağı fevk 97 bin dolar servet ödedim o zaman, şu demek oluyor ki elimde akça param, 5 kıta dairem vardı onları sattım. Birde fındık bahçemiz vardı. Ondan sonradan sattıktan sonradan 50 bin dolarlık, düşünün o denli erdemli meblağlardaki paranın karşılığında bizlere Smart Trade Coin verdiler. Onu da 26 Cent'den matematik ederek verdiler ki şu anda yararsız şu demek oluyor ki yok, tek obje yok, sistemden kayboldu gitti. Aile şekilde bizi en yakınlarımızdan vurdular. En sevdiklerimizle bizi mahvettiler, anladınız mı benim derdim bu. 3 ay kendime gelemedim. Aradığım devir yanında çeşitli telefonlara çıkmadılar. Bu ülkenin savcısı, hakimi lütfen” ifadelerini kullandı.

Sema Demir - İrem Demir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ