USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Soğukta okula sığınan kediye öğrenciler sahip çıktı

Aydın'ın Sultanhisar ilçesindeki yanında okulda çocuklarla beraberce sınıfa giren kedi, öğrencilerin maskotu oldu. Geçtiğimiz hafta yaşanmış olan antipatik havada evlatların şefik ellerine sığınan kedi, çocuklarla derse girip teneffüse çıkıyor, yoklamaya katılıyor, az daha

Soğukta okula sığınan kediye öğrenciler sahip çıktı
29-12-2021 14:59
Aydın'ın Sultanhisar ilçesine ilişkin Kabaca İlkokulu'nda ilgisiz havada yürekleri ısıtan borda bordaya görüngü gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta akşam nakıs 7 dereceye denli sakıt ilgisiz havada üşüyen kedi, çareyi okula sığınmakta buldu. Kabaca İlköğretim Okulu öğrencilerinden 9 yaşındaki Hatice Taşkır, üşüyen kediyi sınıfa aldı. Öğretmenleri özellikle iktisap etmek az daha öğrenciler, iri borda bordaya nazarıitibar ve şefkatle yaklaştıkları kediye “Tekir'' adını vererek aralarına ikrar ettiler.

Sultanhisar Kabaca İlköğretim Okulu'nun nazarıitibar odağı biçimine mevrut Tekir'i, borda bordaya çocuk az daha besleyici ve yanlarından ayırmayan küçüklere öğretmenleri de dayanaklık etmek oldu. Okulda yetişek gören küçüklere doğrudan alışan Tekir, yanlarından tek ayrılmıyor. Öğrencilerle bu arada derse giriyor, hile oynuyor, uykusu ulaştığında içten sobanın dibinde uyuyor.

Tekir'i değme okul çıkışı evine götürücü ve değme sabahleyin derse getiren 4-A sınıfı talebesi Hatice Taşkır, kedilerinin sobanın indinde ve esna üstünde uyuduğunu, ibret süresince da sınıftan hariç çıkmadığı az daha teneffüslerde de kendileri ile dışarıda gezdiğini tabir ederek arkadaşları ile beraberce onu baş döndürücü sevdiklerini söyledi.

"Artık o da öğrenci oldu"

İlginç vakası özetleyen Kabaca İlkokulu 4-A sınıfı talebesi Hatice Taşkır, “Soğuk borda bordaya günde sıradayken kedi benim yanıma geldi, beni baş döndürücü sevdi. Artık o da öğrenci oldu, benimle okula gidip geliyor. Tekir'in gelmesi baş döndürücü iyi oldu, tığ onu baş döndürücü seviyoruz. Öğretmenim, Hayat Bilgisi dersinde efsanevi sevgisi konusunu anlatmıştı, Tekir de birlik hesabına geldi. Hep beraberce tığ onun adını Tekir koyduk. Çoğu devir sobanın indinde uyuyor, karnını doyuruyoruz. Bizim yanımızdan tek ayrılmıyor. Hayvanlar bizim en iri dostumuz. Onları sevelim, koruyalım” dedi.

Öğrencilerden Kaan Kam ise, “Tekir kedimiz, Hatice arkadaşımızın yanına oturuyor ve Hatice arkadaşımızı baş döndürücü seviyor. Ara esna sobanın indinde uyuyor ve derslere bizimle beraberce katılıyor. Hiç afacanlık yapmıyor. Biz Tekir'i baş döndürücü seviyoruz, Tekir de bizi baş döndürücü seviyor” dedi.

Öğrencilerden Amine Yılmaz da, “Hayvanlar en iri dostumuz, onları baş döndürücü seviyoruz. Soğuk yerlerde hayvanlarımız üşüyor. Onlara borda bordaya kapak su ve borda bordaya kapak aşındırmak vermemiz lazım” diye konuştu.

“Yaparak, yaşatarak efsanevi sevgisini vermeye çalışıyoruz”

Öğrencilerin efsanevi sevgisini iri borda bordaya mutlulukla karşılayan öğretmenleri Ahmet Tokkaya da, “Hayvan sevgisi, borda bordaya çocuğun okulda kazanabileceği davranışlardan birisi. Günümüzde birtakım biçimsiz örnekler görüyoruz. Biz bu ön yargıyı deşmek için, hayvanlara gereği denli iyi davranabilmek düşüncesince okulda yaparak, yaşatarak efsanevi sevgisi vermeye çalışıyoruz. Bu mevzuda da sabık gündüz yaşadığımız borda bordaya görüngü bizi şimdi da isteklendirdi. Hatice öğrencimizle bu arada ilgisiz borda bordaya günde okulumuza mevrut borda bordaya kedimiz herkesin borda bordaya arkadaşı oldu, sınıfımızın borda bordaya üyesi oldu. Bizle bu arada ibret işliyor, okulda besliyoruz. Çocuklar baş döndürücü hoşlandılar, baş döndürücü seviyorlar. Yaparak, yaşayarak efsanevi sevgisi kesinlikle kazandırılır, bunu gösteriyoruz çocuklarımıza. Güzel de borda bordaya dayanıklı yapılanma etti. Onlar bizim ahraz dostlarımız, onlarla sahn şimdi güzel. Hayvanlar bizim borda bordaya arkadaşımız, dostumuz. Çocuklar da bunu kavradığı takdirde evren şimdi iyi olacak" dedi.

Ali Soydemir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ