USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Son 1 haftada evleri 5 kez yandı, diken üstünde yaşıyorlar

Kastamonu'da müşterek ev, akıbet müşterek hafta içinde adsız sansız müşterek nedenle üst caba 5 kez yandı. Sebepsiz çıkan yangınların zımnında diken üstünde canlı ev sahipleri, ellerinde hortumlarla keşik tutmaya başladı.

Son 1 haftada evleri 5 kez yandı, diken üstünde yaşıyorlar
04-11-2021 10:39
04-11-2021 10:39
Kastamonu'nun merkeze ilişkin Kurusaray köyünde eğleşme fail Dadaylı ailesinin yaşamış olduğu ev, akıbet müşterek hafta bünyesinde üst üstüne üstlük 5 kez yandı. Zaman devir ıvır zıvır çapta çıkan yangınlara ise familya zat olanaklarıyla karışma etti. Sebepleri belirlenemeyen yangınlar zımnında Dadaylı ailesi, şişman düşünce ve ürkü yaşıyor. Korku nedeni ile aile, evindeki eksiksiz eşyaları da sokağa çıkarttı. Üzeri branda bezi ile örtülen eşyaların bazılarının da çıkan yangınlarda dokunca görmüş olduğu görüldü. Evin haricinde aileye ilişik ahır ve samanlıkta da yangınlar çıktı. Samanlıkta çıkan yangında 40 bin teklik yöresinde saman, arpa, buğday kabil hububat ürünlerinin yandığı belirtildi.

Hortumlarla kez tutuyorlar

Dadaylı ailesi, elinde coşkunluk sönüm hortumuyla evde kez tutmaya başladı. Yangın çıkmış olduğu bölgelerde çarpıcılık tesisatının da bulunmadığı anlatım edilirken, çekyat, vazo kabil yerlerde yangının başladığı belirtildi.

“Eve mevrut misafirin ceketinin içerisi üstelik çakım aldı”

Eve mevrut misafirin ceketinin içerisinin üstelik çakım aldığını tamlayan ev sahibi Ahmet Dadaylı, “Geçtiğimiz Çarşamba haset döşek odası çakım almaktadır hepsi aşağıda iken. Ben il merkezine gidiyordum annem aradı evimiz yanıyor dedi. Ben eve gelene derece yanan döşek odası, komşuların sebebiyle sönüm evresine gelmiş. Yanan döşek odasının boşalttık. Yanan odanın tamiratını önleyen eli uz beni yanına çağırdı, o tam yerleşme odasındaki çekyatın içerisi çakım aldı. Oturma odasını söndürüyoruz, akşamüzeri samanlığın üstü çakım alıyor, bu posta de samanlık yanıyor. Bugün takımlar geldi, komşular geldi samanlığı ayıkladık, akşamüzeri eve çıktık misafirin ceketinin içi çakım almış. Onu söndürdük, sıhhatsiz dakika sonradan bu posta yatar odası çakım alıyor” dedi.

“Şaşırdık, aklımıza eseme takanak tek obje gelmiyor”

Yaşanan vakaya şaşırdıklarını kail Dadaylı, “40 bin teklik mesabesinde samanlıkta samanlığım vardı, çatımızda yandı. Evde müşterek obje kalmadı, herhangi müşterek obje yandı. Bugün bu göz yanıyor, müşterek müddet sonradan bambaşka müşterek odamız yanıyor, az sonradan öbür göz yanıyor. Hemen doğrudan tek şeyim kalmadı, geriye artan 3-5 eşyamızı hariç çıkarttık döşek denk gibi. Artık elimizde hortumla evde bekliyoruz. Köyün merkezinde coşkunluk vanası bulunuyor. Oraya coşkunluk sönüm hortumunu taktık. Elimizde hortum ile bugün buradan mı coşkunluk çıkacak, erte oradan mı coşkunluk çıkma ayakta sabaha derece bekledik. Elimizde hortum ile nerede coşkunluk çıkacağını bekler olduk. Şaşırdık, aklımıza eseme takanak tek obje gelmiyor. Samanlıkta coşkunluk çarpıcılık namevcut müşterek obje yok. Çekyatın içerisi çakım almaktadır ancak üstü sağlam” sanarak konuştu.

“Elimde hortum ile akşam şaşkın kabil geziyorum”

Yaşanan vakalardan on paralık kimseyi mesul tutmadığını kail Dadaylı, “Ben burada evde elimde hortumla sabaha derece bekleyeceğim. Acaba bina mı yanacak, acep bambaşka müşterek toprak mi yanacak sanarak düşünüp duruyoruz” dedi.

“Bu yaşanmış olan vakası kimsenin mantığı almıyor”

Son müşterek hafta bünyesinde komşularının evinin 5 kez yandığını özetleyen Kurusaray Köyü Muhtarı Mehmet Abdaloğlu da şunları kaydetti:

“Köy sakinlerimizden Yaşay Dadaylı'nın oğlu Ahmet Dadaylı'nın evi, müşterek hafta zarfında kısaca 5 kez belgisiz sebeplerden ötürü yandı. Bu vakada kimsenin mantığı almıyor. Yangın ile alakalı müşterek kimseden şek edebilmek düşüncesince doğrusu yanan çekyatın üst kısımdan yanması lazım, boydak kanepe altından yandı. Yangın evvel odada, hâlâ sonradan ahır ve samanlıkta çıktı. En şişman hasar ev ve samanlıkta yanan yangında oluştu.”

Aynı köyde 5 sene evvel gene benzeşim hadiseler yaşanmış

Muhtar Abdaloğlu, 5-6 sene evvel buna benzeşim müşterek olayın hâlâ yaşandığını belirterek, “O vakada da müşterek odada coşkunluk sönerken bambaşka müşterek odada coşkunluk çıkmıştı. Ama o coşkunluk vakası bu coşkunluk vakası derece değil,1 sene aralıkla coşkunluk çıkıyordu. Ama şu an yaşanılan olayda, müşterek hafta bünyesinde kısaca 5 kez coşkunluk çıktı” dedi.

Vedat Yunus İkizoğlu

İLGİLİ HABER
Çamaşır asmayın, buraları yakacağım dedikten sonradan evinde coşkunluk çıktı 'Çamaşır asmayın, buraları yakacağım' dedikten sonradan evinde coşkunluk çıktı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ