USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sürdürebilir Kalkınma Amaçları için gençler adım attı

Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda gençlerin global sorumlulukları alabilmesi ve açılan farkındalıklarla çözümlere eş olabilmesi yerine İstanbul Gençlik Merkezi yaşama geçti. Merkezin açılışına eklenmiş olan BM Genel Sekreter Yardımcıs

Sürdürebilir Kalkınma Amaçları için gençler adım attı
22-12-2021 10:49

Yoksulluğu ortadan kaldırmak, Dünya'yı destek olmak ve tamamı şahısların sulh ve bolluk zarfında yaşamasını iletmek için âlemşümul hisse senedi çağrısı bulunan Sürdürebilir Kalkınma Amacı (SKA) namına Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri harekete geçti. Gençlerin kürevi mesail noktasında arsıulusal platformlarla müşterek arada cereyan etmesi namına darülfünun içerisinde İstanbul Gençlik Merkezi açıldı.

Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda oluşturulan merkezde gençler zat fikirlerini geliştirecek, projelerini oluşturacak ve BM ile kuma işlere imza atacak. Merkeze örgen gençler BM müesseselerinde staj, pedagoji bilimi ve tedrisat programlarına başvurmaya motivasyon edilirken, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ilişkin CIFAL İstanbul Sertifika programlarına katılabilecekler.

Merkezin açılışına katılma sağlayıcı ve hakeza planların hâlâ müşterek tomar gerçekleşmesi icap ettiğini hatırlatan BM Genel Sekreter Yardımcısı Nikhil Seth BAU Global Başkanı Enver Yücel'e de teşekkürlerini iletti. Nikhil Seth konuşmasına şöyleki bitmeme etti:

“Enver Bey, Sürdürebilir Kalkınma Hedefleri ilişkin gençler ortada zihin seviyesinin arttırılması yönünde aşırı ehemmiyetli adımlar atan birisi. Hedefler tespit edilirken ego de ehliyetli şekilde o sürecin ortasında fariza almıştım. Fakat dünyanın tek durumunda ve ülkesinde bu konudaki zihin kuru kifayetli değil. İlerlemek için medyaya, akademiye, devletlere, çıplak maşer örgütlerine şu demek oluyor ki her insana ihtiyacımız var. Çünkü lakin baştan sona başlangıç başa bilinçlenip baştan sona başlangıç başa cereyan edersek müşterek şeyler yapabiliriz.”

“Türk gençleri hedefler noktasında akıllıca yolda”

Seth başkaca gençlerin kürevi mesail karşısındaki duyarlılıkları ile ilgili, “Hiçbir yurt birlik vaziyette değil lakin Türkiye'nin bu mevzuda akıllıca yolda bulunduğunu anlatım edebilirim. Özellikle Sürdürebilir Kalkınma Hedefleri ilişkin gençler, camianın bilinçlendirilmesi noktasında elinden mevrut çabaların en iyisini gösterdiğini görüyorum. İnanıyorum ki medya, basın-yayın ve Enver Bey kabilinden aydınlar yardımıyla hâlâ dobra düzeye ulaşacak. Artık görüyoruz ki zamanımız dünyasında değiş için aksiyonları alanlar genç insanlar. Gençlerin bu mevzuda enerjilerini ve bilgilerini masaya koyarak, kürevi istinas kabilinden durumların iyileştirilmesi yönünde katkıların aşırı müşterek tomar olacağına inanıyoruz” halinde konuştu.

Sürdürebilir Kalkınma Hedefleri pedagoji bilimi müfredatına eklendi

Sürdürebilir Kalkınma Hedeflerinin bünyelerinde bulunan pedagoji bilimi kurumlarında müfredata eklendiklerine ilişkin bilgilendirmelerde mevcut Enver Yücel ise biçim aracılığıyla gençlerin hâlâ müşterek tomar farkındalık kazanacağını anlatım etti. Yücel ayrıca, “2030 Kalkınma Hedefleri doğrultusunda kılıç insanımızı, en ilk önce de gençlerimizi ve çocuklarımızı bilinçlendirmek durumundayız. Çünkü doğacak evlatlarımızın elinde. Bu nedenden pedagoji bilimi müfredatımıza hedeflerle ilgilendiren derslerimizi de ekledik. Onların hâlâ anaokulundan itibaren, üniversiteye derece fazladan dirim boyu daim bu mevzuyla ilgileniyor olmaları lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde Paris'te planlı İklim Zirvesinde imzalar atıldı. Fakat bu bölgede harekete devrolmak çıplak maşer kuruluşlarına, pedagoji bilimi kurumlarına düşüyor. Bizler de bu merkezle başlangıç başa tamamı dünyaya gençlerimizin sesini duyuracağız. Yani adalet, hâlâ yaşanabilir müşterek dünya, hâlâ dobra müşterek yer ve hava değişimine hakkında önlemler alınsın istiyoruz” dedi.

“Küresel mesail karşısında ekosistem oluşturduk”

Merkezin eş başkanları ve darülfünun öğrencileri bulunan Ozan Savran ve Fatma Nur Yokuş ise kürevi mesail karşısında gençlerin müşterek araya gelmesinin hâlâ dobra müşterek savaş yolu olduğuna söyledi. Savran ve Yokuş merkezin açılması ile ilgilendiren amaçlara değinerek, “Küresel ve yerli sorunların çözümünde genç katılımını arttırmak, Sürdürebilir Kalkınma Hedeflerinin başarılıyla sağlanmasında gençlerin canlı müşterek halde gösteriş almasını iletmek ve gençler arasındaki farkındalığı arttırmak istiyoruz. Yoksullukla mücadele, eşitsizliklere son, tehlikesiz su, ak pak erke kaynakları kabilinden mesail karşısında bu merkezi kurarak gençlerin potansiyellerini ortaya koyabilecekleri esasen müşterek ekosistem oluşturmuş olduk. Böylece kürevi sorunlarla baştan sona bu arada gençler şekilde başlangıç edebiliriz niteleyerek düşündük” ifadelerini kullandılar.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ