USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi, Özyeğin Üniversitesi ile teşrikimesai yaptı

Kentleşme ve ulaşımın çevresel, iktisadi ve içtimai etkilerine dijitalleşme ekseninde analizör niyetlenmek neredeyse ve Renault Group desteği ile yaşama güzeşte Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi ve Özyeğin Üniversitesi ortada teşrikimesai protokolü imzalandı.

Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi, Özyeğin Üniversitesi ile teşrikimesai yaptı
24-02-2022 16:17
Ulaşım sistemlerinin acemi sisteme hâlâ güzel entegrasyonuna ulama gelmek ve inovatif analizör imar etmek amacıyla yola çıkan Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi (SMİ), millî ve arsıulusal paydaşlarıyla bir araya geldi. Kentleşme ve ulaşımı tamamı bileşenleriyle inceleyici inisiyatif, megakentlerdeki gidiş geliş yoğunluğu, erke tüketimi, iklim kalitesi ve sosyokültürel etkilere odaklanıyor. Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi, kentsel hareketliliğin fakat değişik disiplinlerin bir araya gelmiş şekilde çözümlenebileceği yaklaşımıyla iş dünyası, müteşebbis ekosistemi, çırçıplak maşer ve akademisyenlerle baş başa sayısal analizör arıyor.

“Sürdürülebilir, bütünleşmiş ve kurnaz muvasala düşüncesince bir araya geldik”

Protokol töreninde izahat fail SMİ Kurucusu, Sözcüsü ve Renault Group Türkiye CEO'su Hakan Doğu, “2050'de site nüfusu 2,5 bilyon ad artacak. Mobilite, kentleşmenin en ehemmiyetli mevzularından biri. Kentleşmenin artmasıyla hayat standardını yükseltmek düşüncesince sürdürülebilir, kurnaz ve yenilikçi bir muvasala planlama yaklaşımına gerekseme duyuyoruz. Buna fakat kuma akılla analizör getirebilir ve geleceğin mobilitesini tasarlayabiliriz. Bu nedenle, geleceğin muvasala çözümlerini tasarlayacak bir ari akıl kuruluşu kendisine yola çıktık” dedi.

Ulusal ve arsıulusal paydaşların katılımıyla gerçekleşen etkinlikte AB Türkiye Delegasyonu Ulaştırma Sektörü Yöneticisi Dr. Göktuğ Kaya ve kurnaz ülke planlamacılığı sahasından dünyanın önde mevrut baş yapıcılarından Sotiris Tsoulos dil cambazı kendisine toprak aldı.

AB Türkiye Delegasyonu Ulaştırma Sektörü Yöneticisi Dr. Göktuğ Kara Avrupa Birliği'nin sürdürülebilir kentsel çabukluk dalında meydana getirdiği projelerden ve bu alandaki çırçıplak topluma sunulan AB desteğinden bahsetti.

Sürdürülebilir mobilite çözümleri dünyaya taşınacak

Kentleşmenin ve dijitalleşmenin en ehemmiyetli megatrendler olduğuna özen çekici Hakan Doğu, “Sürdürülebilir dalında meydana getirdiği icraat ve girişimcilik ekosistemine verdiği ulama dolayısıyla Özyeğin Üniversitesi ile aşırı giranbaha icraat yapacağımıza ve Türkiye'de başlattığımız emek harcamaları dünyanın değme yerindeki megakentlerde uygulayabileceğimize inanıyoruz” halinde konuştu.

SMİ ve Özyeğin Üniversitesi, araştırı projeleri, eğitimleri, müteşebbis eko-sistemini destekleyecek planlar ve etkinlikler ile data analizi ile geliştirilecek planların yapılandırılması kuma icraat etraf ortada aykırı değerlendirilerek yaşama geçirecek.

Protokol imza törenine eklenen Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, “Üniversite kendisine müteşebbis bir araştırı üniversitesi misyonumuzla, eğitim, araştırı ve bilgelik transferi faaliyetlerimizi gerçekleştirirken dönüştürücü, aşırı boyutlu, erişilebilir ve tabii sürdürülebilir analizör sunarak topluma misyon etmeyi amaçlıyoruz. Tüm faaliyetlerimizin sonuncu hedefi bulunan toplumsal etkiyi oluşturacak ve artıracak bir darülfünun kültüründen hareketle, mega sorunlara manalı ve süreli çözümlerin temel noktasını oluşturacak ilmî icraat yürütmeyi, anne sorumluluklarımızdan birisi kendisine tanımlıyoruz.

Girişimci bir araştırı üniversitesi olarak, bu çalışmaların yürütüm alanlarını hususi sektör, kamu, STK'lar ve girişimciler ile bu arada kurmayı ve geliştirmeyi hem aşırı giranbaha bununla yanında lazım görüyoruz. Paydaşlarımızla baş başa imza attığımız tamamı çalışmalarımızda önceliğimiz, sürdürülebilir bir dünyada kişiye uygun bir hayat türüne aşırı disiplinli ilmî katkıda mevcut olmak ve data ile sönümsüz tesiri faziletli analizör üretebilmek. Üniversitemizin yatkın bulunduğu bu ibdai yaklaşımın en aktüel örneği de geleceğin muvasala çözümlerimi niyet etmek gibi yola çıkmak bulunan SMİ ile iş birliğimiz. Bu teşrikimesai çerçevesinde mobilite problemlerine data güdülebilen analizör elde etmek hedefi ile araştırı projesi fonlayan kuruluşlara başvurularda bulunarak (AB, TÜBİTAK gibi) ortak, örgün ve sonsuz eğitimler gerçekleştirmeyi, kuma data ambarını geliştirmeyi ve sürdürülebilir analizör sunacak girişimcilere fen dayanaklık etmek olmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

“Mobilite problemi fakat geleceği kasten çözülebilir”

Sotiris Tsoulos ise şöyleki konuştu: “Kentsel Hareketlilik, Esneklik ve Sürdürülebilirlik muvasala ve iblağ ile ilgilendiren iri siyasa kavramlarından hâlâ da fazlasıdır, çünkü günce hayatımımıza aracısız tesirleri vardır. Kentsel çabukluk eşittir zaman, elastikiyet eşittir tercihler ve sürdürülebilirlik eşittir sağlık. İşte şehirlerde ve kamusal bölgelerde mimarlığın odaklanması müstelzim toprak burasıdır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ