USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Suriyeli kadının 3 çocuğuyla zorlu yaşam mücadelesi

Afyonkarahisar'da canlı Suriyeli kadının 3 çocuğu ile yaşamış bulunduğu habbe elektrik, su ve doğalgazı alevli geçimsizlikten ötürü ayrılmak istediği kocası çeşidinden kestirildi. Talihsiz kadın, geçtiğimiz aylarda kendisini zedelenmek etmiş bulunduğu düşüncesince polise

Suriyeli kadının 3 çocuğuyla zorlu yaşam mücadelesi
02-12-2022 04:08

Yaklaşık 10 sene geçmiş Suriye'deki iç savaştan kaçarak kocası Samir T. (41) ve 3 çocuğu ile Türkiye'ye sığınan Muna T. (36) adlı kadın 7 sene geçmiş Afyonkarahisar'a yerleşti. 1 sene geçmiş ailesi ile Türk vatandaşlığı da düzlük kadının hayatı, kocasının ayrı indinde evinin bulunduğunu öğrendiği 1 sene öncesinde karmakarışık oldu. Aralarında yaşanmış olan tartışmalardan çevre kocası Samir T.'nin kendisi ile baş başa devir hin çocuklarına da kuvvet uyguladığını öne devam eden Muna T., geçtiğimiz Temmuz ayında kocasının kendisini trajik halde zedelenmek ettiğini söyledi. Darp vakasının arkası sıra mevrut suç duyurusu üstünde ve kadının şikâyeti ile harekete güzeşte Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne ilişkin ekipler, Samir T.'yi gözaltına alarak ifadesini aldı. Samir T. üstünde savcılıktan da tenkil sonucu çıktı. Yaşananların arkası sıra Muna T., alevli geçimsizliği esbabımucibe göstererek Samir T.'den ayrılmak düşüncesince avukatı kanalıyla sorun açtı.

Sonunun İstanbul'da kucağında bebeği ile maktul Suriyeli kadın üzere olmasından korkuyor

Muna T., kocasına ayrılma davası açtıktan sonradan yaşamının indinde güzel karmakarışık bulunduğunu dile getirerek, yaşadıklarını İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı. Sonunun, geçtiğimiz günlerde İstanbul Sultangazi'de kardeşi kabilinden kucağında bebeği ile maktul Suriyeli Hatice Hacı üzere olmasından korktuğunu, zira kocasının ayrılma sonucu almış bulunduğu düşüncesince bası hazırlamaya başladığını dile getirdi. Muna T., “Eşim baş döndürücü görgüsüz indinde insan. Kendisinden indinde nesne istenildiği zaman, gerekli gereksinimlerimizi caba karşılaması yerinde bile baş döndürücü sinirlenir ve buna hızlı kendisince gelirdi. Çok pintiliğinden, cimriliğinden çevre da bizlere rahat, geçim vermiyordu. Kendisi ile tartıştığımızda evden giderdi, ara sıra aylarca gelmezdi. Bir sene geçmiş keşfettim ki bizim kaldığımız habbe haricinden apayrı indinde ev elan kiralamış ve kendisi orda kalıyormuş. Boşanma davasını açmadan 2 ay öncesine derece kendisi filhakika evi ayrılma etmişti, ego de bundan hakeza akıbet evreye geldiğimde çevre ayrılma davası ayırmak mecburiyetinde kaldım. Çünkü harcamalarımızı karşılamıyor kılıç eksiklik içinde yaşıyorduk. Oğlum çalışmasına karşın aylığını kendisi alırdı. Sırf bizlere mülk gelmesin diyerek oğlanın harçlığını müteallik kısardı” dedi.

“Biz çocuklarla bu soğuklarda doğalgaz olmadan evde yaşamaya çalışıyoruz”

Dava açtıktan sonradan kocasının namına ve çocuklarına kendisince elan indinde tomar öfkelendiğini dile getiren Muna T., daha sonra yaşadıklarını şöyleki anlattı:

“Ben davayı açtıktan sonradan bundan haberli oldu, beni gelip yıldırma etti, ‘evden seni çıkaracağım elektriğini, suyunu, doğalgazını keseceğim, seni sokaklarda süründüreceğim, fakat indinde şartla şayet bana taahhütte bulunup bana halis muhlis adalet ve hukuklarını feragat edersen evlatları da bana bırakırsan devir seninle boşanırım' diyerek tehditte bulunuyor. Zaten tehdidinden sonradan ev sahibini bana gönderip, evden çıkmamı istediler katkısız olsun komşularım aracılıyla evde gene kaldım. Abonelikleri erkeğimin hesabına bulunduğu düşüncesince elektriği kesti, suyu kesti, doğalgazı kesti. Sonradan çocuklarım canlılık olmaması zımnında hastalanmıştı 2 önemsiz yavrum mevcut benim. Onlar da soğuktan etkilenerek haftalarca yatakta parasız yatılar. Biz çocuklarla bu soğuklarda doğalgaz olmadan evde yaşamaya çalışıyoruz.”

“Can güvenliğim yok”

Kocasının ailesini namına kendisince kışkırttığını ve sonsuz telaşlı bulunduğunu kaydeden Muna T., “İmzalatıp isteyip de bana kâğıdı imzalatmadığından sonradan ağabeyime gidip ‘Muna indinde adama aşık, o koca düşüncesince benden boşanacak ve o erkekle evlenecek. O nedenden sizde testis (kınanma endişesi) bulunmayan mu, sizde utanç bulunmayan mu kardeşinizi hakeza bekâr bırakıyorsunuz? Onun işini halletmeniz gerekirdi. Benim kulağıma anca sözler geldi. Ailemden ego çekiniyorum, korkuyorum kendisinden de korkuyorum zira dirilik güvenliğim bulunmayan bu halde diyor. Biliyorum o baş döndürücü asılsız söyler ve nice kişiyi kımıldatma değer ve beni kıygın edecek ve beni katledecek diyerek bekliyorum filhakika ve ondan da korkuyorum diyor” dedi.

“Elektrik, su ve doğalgaz sıfır evde yaşam mücadelesi veriyorlar”

Yaşadıklarının indinde akıbet bulmasını ve bundan hakeza geçim istediğini laflarına ekleyen Muna T., açıklamalarını şöyleki sürdürdü:

“8 senedir kendisinden çektiğim bu az senenin bitmesini istiyorum. Çocuklarımla kişi başıma hayatta olmak istiyorum. Ben tutunacak tek dalım bulunmayan türel olarak, toplumsal şekilde ve sevecenlik şekilde ego Türk kadın derneklerinden, Türk makamlarından Allah rızası düşüncesince iane bekliyorum. Psikolojik şekilde kılıç filhakika yıkılmış durumdayız. Hala beni ve çocuklarımı yıldırma yazar öldüreceğini yahut bizi süründüreceğini yahut 'bunlar sizin dobra günleriniz, siz elan neler göreceksiniz' diyerek tehditler de savurmadığı güneş yok."

Öte taraftan dinç kadın, elektrik, su ve doğalgazın kesmik bulunduğu evde komşularından çekmiş bulunduğu seyyah kablo ile canlılık ihtiyacını, piknik tüpü ile de aşındırmak gereksinimlerini karşılamaya çalışıyor.

Gökten Ceylan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ