USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop: 'Biz başından beri bu projenin ticari olmadığını düşünüyorduk'

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Doğu Akdeniz Boru Hattı (EastMed) Projesi karşı “Biz başından beri bu projenin o haliyle ticari olmadığını düşünüyorduk. Sadece Türkiye'ye yağı peyda etmek noktasından hareketle siyasal amaçlarla hakeza birlikte projenin gerçekleştirilemeyeceğ

TBMM Başkanı Şentop: 'Biz başından beri bu projenin ticari olmadığını düşünüyorduk'
19-01-2022 20:40

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve beraberindeki yasama kurulu heyeti, resmi ziyarette bulundukları Katar'ın başkenti Doha'da gazetecilerle ortak araya geldi. TBBM Başkanı Şentop, Doğu Akdeniz Boru Hattı (EastMed) Projesine müteveccih mevrut soruya yanıt olarak, "Biz başından beri bu projenin o haliyle ticari olmadığını, hesaplı olmadığını, uygun olmadığını düşünüyorduk. Sadece Türkiye'ye yağı peyda etmek noktasından hareketle politik amaçlarla hakeza ortak projenin gerçekleştirilemeyeceğini tığ yeniden beri söylüyorduk. Daha doğal gürültü yağı lambası lambası çıkmadı, onun düşüncesince kimesne gaza gelmesin. O bakımdan gerçekler elbette görüldü” ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz ile tek alakası sıfır devletlerin burasıyla ilgilendiren konuşmasını, iddialarda bulunmasını ve talepler dile getirmesini yadırgadığını dile getiren Başkan Şentop açıklamasına, "Türkiye, Doğu Akdeniz'de arsıulusal hukuktan meydana gelen haklarını sonuna denli ve değme muhtelif araçla koruma edecek, onlara eş çıkabilecek ortak kudrettedir. Biz, Doğu Akdeniz'in imkanlarını hassaten Doğu Akdeniz'deki devletler peyda etmek kıl payı arsıulusal hukuk, hak ve doğruluk çerçevesinde paylaşılmasını, hesaplı imkanlarının paylaşılmasını istek ediyoruz. Bunun sulh içinde müzakerelerle gerçekleştirilmesini istek ediyoruz" lafları ile bitmeme etti.

“Bütün evren hesaplı dava yaşıyor”

TBMM Başkanı Şentop Türkiye ekonomisi kendince yöneltilen soruya, “Tüm evren hassaten güneş tacı virüs salgını dolayısıyla ağırbaşlı ortak hesaplı dava yaşıyor. Türkiye hâlâ evvel tarihe baktığımızda da devir zamane hesaplı teessürat yaşamıştır fakat Türkiye baş döndürücü güçlü, baş döndürücü iri ortak hesaplı potansiyele eş ortak ülkedir. Dünyadaki en iri hesaplı büyüklüğe eş 20 ülkeden birisi. Bu hesaplı sorunları Türkiye hâlâ evvel de aşmıştır. Daha iri mesail bulunmaktadır onları da aşmıştır. Bu problemi da aşacak” biçiminde yanıt verdi.

“Türkiye dünyada en ortak tomar muhacir barındıran ülkedir”

Göçmenler dair ise TBMM Başkanı Şentop, “Türkiye dünyada en ortak tomar muhacir barındıran ülkedir. Bunun Türk milletinin insancasına ve vicdani yaklaşımının ortak kararı bulunduğunu düşünüyorum” dedi. Göçmenlere müteveccih bazısı münferit hadiseler üstünden umumi ortak kıymetlendirme yapılmaması gerektiğine ve Türkiye tarihinde rasizm olmadığına aksan fail Başkan Şentop, "Türkiye'de 5 milyondan ortak tomar muhacir var, Türkiye'nin nüfusu da 85 milyon. Bu denli baş döndürücü insanoğlunun yaşamış olduğu ülkede, bazısı münferit hadiseler behemehâl olur, olacaktır fakat şayet bu biçimde Türkiye'de ortak halkımızın onlara huzur yaklaşımında ortak istek ergin olsaydı, o insanoğlu Türkiye'de bulunmazlar, o devir harcama Yunanistan'da yahut Almanya'da yaşarlardı. Yani anca basına yansıyan üç iptidai vakayla değişmeyen hasretmek baş döndürücü hata olur, Türkiye'ye iri butlan olur, bizim milletimize iri butlan olur” ifadelerini kullandı. Ayrıca Başkan Şentop Yunanistan polisinin göçmenlerin botlarını şişlerle patlatarak onları denizlerde boğulmaya vazgeçme ettiğini dile getirerek, Türkiye'nin ise sınırlarına mevrut göçmenlere eş çıktığının altını çizdi.

“İngiliz gazeteciler evvel İngiltere'deki gelişmelere baksınlar”

Bir İngiliz gazetesinin 2023'teki seçimlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaybedeceği yönündeki makalesine bağlı soruya TBMM Başkanı Şentop, "İngiliz gazeteciler evvel İngiltere'deki gelişmelere baksınlar, Başbakan Boris Johnson ne meydana getirecek acaba, istifa edecek mi bitmeme edecek mi, düşürecekler mi ne olacak onunla ilgilensinler. Kendi istek ettikleri şeyleri yazıyorlar." yanıtını verdi.

Başkan Şentop Türkiye'deki reislik seçimlerinde 50+1 sisteminin değiştirilmesinin gündemde olup olmadığına bağlı suali ise “Böyle ortak husus düşüncesince ortak kanun değişikliği gerekir. Böyle ortak obje Meclisin gündeminde yok, Türkiye'nin gündeminde yok.” biçiminde cevapladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ