USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop: Bugünün politikalarını belirlerken geçmişten yararlanma ediyoruz

TBMM Başkanı Şentop, "Bugünün politikalarını bugüne uyarınca belirleyemeyiz. Şüphesiz geçmişten yararlanma ediyoruz, geçmişin verileri bizim düşüncesince önemli. Bugüne denli çizdiğimiz ortak çizgiyi gösteriyor." dedi.

TBMM Başkanı Şentop: Bugünün politikalarını belirlerken geçmişten yararlanma ediyoruz
29-01-2022 21:20
İstanbul

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İLKE Vakfınca Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde planlı "Geleceğin Türkiye'sinde Kültür Politikaları Raporu" sunum programında icra ettiği konuşmada, vakfın 2018'de başlatmış bulunduğu "Geleceğin Türkiye'si" projesi kapsamında eğitim, yükseköğretim, içtimai politikalar, aut yöntem ve tutum sahalarında raporlar yayımladığını anımsattı.

Bu kez de aşırı elan iptila uyandıran, aşırı az veriye dayalı, katı araziyi tümden ortaya koyan etraflıca bilgilere cemaat olunmayan hars politikaları dalında düzentileme yapıldığını tabir fail Şentop, burada "kültür politikaları" denli "geleceğin Türkiye'si" vurgusunun da ehemmiyetli bulunduğunu belirtti.

Bu bölgede 2018'de yazanak yapmaya başlayanların doğacak Türkiye tasavvuruyla şimdikinin ayrımsız bulunmadığı kanaatini dile getiren Şentop, devir ilerledikçe, toy veriler, bilgiler, gelişmeler ortaya çıktıkça geleceğe müteallik tasavvurları da güncellemek, değiştirmek, yetiştirmek zorunda kalındığını aktardı.

TBMM Başkanı Şentop, müstevli süreciyle bu arada aşırı elan ehemmiyetli ve çabuk değişimlerin içine girildiğine ayraç ederek, "Uzun zamandır öngörülebilen fakat mahsus ortak takvim içinde olabileceği varsayılan şeyler çabucak önümüze gelmeye başladı. Tabii ortak vakitler elan aşırı teori, insanoğlunun tasavvurları, bekâr fikriyat önde gidiyor, konkre şeyler onlara gereğince tasarım edilmeye, onun ardı sıra toparlanmaya çalışılıyordu. Şimdi ağız ağıza bilakis dönmüş ortak dünyada yaşıyoruz. Somut veriler, gelişmeler önde gidiyor. Zihnimizi, anlayışlarımızı, düşüncelerimizi onlara uydurmaya çalışıyoruz. Dünya bilakis dönmeye başladı." değerlendirmesini yaptı.

"Bugünün politikalarını belirlerken geçmişten yararlanma ediyoruz"

Gelecek tasavvurunun önemini vurgulayan Şentop, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bugünün politikalarını bugüne gereğince belirleyemeyiz. Şüphesiz geçmişten yararlanma ediyoruz, geçmişin verileri bizim düşüncesince önemli. Bugüne denli çizdiğimiz ortak çizgiyi gösteriyor. Fakat o çizgi, bugüne denli geldiği kabilinden geleceğe akıllıca uzamıyor, alelacayip ortak biçim alarak bitmeme ediyor. Dolayısıyla çabucak geçmişin birikimi, detayları bizim bugünü ve bugünden sonradan geleceğe müteveccih politikalarımızı yakalamak düşüncesince kifayetli değil. Bir doğacak tasavvuru ortaya koymamız ki bu tasavvurun da geleceği mükemmel karşılaması beklenen değil fakat gelecekle ilgilendiren namına beklenen bulunduğu denli bizlere akıllıca veriler verebilecek, ortak öngörü olanağı verecek biçimde olması lazım. Bu bakımdan geleceğin Türkiye'sini eyitmek çivi başına aşırı giranbaha ortak çalışma. Çünkü gelecekle ilgilendiren ortak tasavvurumuz olursa, bugünün politikalarını fakat ortak ciddi planlamayla, düşünceyle gelecekteki tasavvura, doğrusu amaca iktiran etmek düşüncesince yakalamak durumuyla huzur karşıya kalabiliriz. Geleceğe müteallik ortak Türkiye tasavvuru olmadan elimizde, o devir belirleyeceğimiz politikaların da ağız ağıza boşluğa atık ortak ok, erek gözetmeden sıkılmış kurşun kabilinden vurma toplama ihtimali aşırı ceninisakıt olacaktır."

Şentop, geleceğin Türkiye'si tasavvuru üstünden ortak düzentileme yapmanın aşırı giranbaha fakat ortak tane başına kifayetli olmadığını, bu bölgede yüksekokul dünyasının ve çırçıplak maşer kurumlarının da mücahede göstermesi, geleceğe müteveccih tasavvurlar içinde akım etmesi icap ettiğini tabir etti.

"Kültürel iktidarı ellerinde tutanlar, aşırı namüsait ortak meydan içinde mevcut oldular"

Kültür alanındaki iktidarla ilgilendiren şikayetleri olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bunu dile getirdiğini aktaran Şentop, şöyleki bitmeme etti:

"Uzun seneler Türkiye'de sosyal, politik yaşamdan üste yetişek tedris hayatından evvel düşünülerek ırak tutulan, elan sonradan da bazısı hassasiyetleri hasebiyle kendisini ondan ırak markajcı degaje ortak maşer kesimi var. Büyük üstat İsmet hususi ortak sözünde, 'Türkiye'de Müslümanlar dü alternatif ortada kaldı. Ya İslam'ın haricinde ortak sahn yahut yaşamın haricinde ortak İslam.' diyor. Bu şerait altında ortak de başkaca bu kültürel iktidarı, -tırnak içinde tabir ediyorum- tesadüfen ellerinde tutanlar da şişman ortak yüklenici bakışla topluluğun degaje kesimlerini ezen, onları bu süreçlerin haricinde tutmaya etkin ve kültürel yaşamı aşırı namüsait ortak meydan içinde sürdürmeye etkin ortak tatlı mevcut oldular, faaliyetlerini sürdürdüler."

TBMM Başkanı Şentop, Türkiye'de politik ve yetişek tedris hayatındaki değişimlere ayraç ederek, başörtüsüyle üniversitelerde okuyabilmenin yolunun 10 yıl evvel açıldığını, hakeza ortak dönemden gelindiğini, güzel okullarda okuyabilen, milli, yerel ve dini hassasiyetlere cemaat kişilerin toy gıcır ortaya çıkmaya başladığını anlattı.

"Türkiye'nin herhangi ortak bölgede normalleşmesinden bahsediyoruz"

İsmet Özel'in, "Türkiye'de yetişkin insanoğlu Türkiye'nin değildir. Türkiye'nin insanıysa yetişkin değildir." söylediğini aktaran Şentop, Türkiye'de maşeri ve kültürel yaşamın hakeza ortak çelişki içinde derinlemesine zamandır bitmeme ettiğini söyledi.

Böyle ortak ortamda kültürel mamüllerin üretiminin ortaya çıkabilmesinin beklenen olmadığını dile getiren Şentop, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Türkiye'de halis muhlis bu süreçleri, 20 senedir planlı politikaları ve buna ilişkin namına icraatları ortak tane ortak kelimeyle tabir etmenin beklenen bulunduğunu düşünüyorum; normalleşme. Türkiye'nin herhangi ortak alanda, politika ve maşeri bölgede normalleşmesinden bahsediyoruz. Normalleşme toy gıcır mükemmel anlamıyla gerçekleşmeye başladı ve bununla bu arada fakat Türkiye'de canlı 85 milyon insanımızın bütünü kendine ortak özgüven sağlayabildi, bunu realizasyon edebildi. Bu manada bu hars politikalarıyla ilgilendiren yazanak ihtimal de mükemmel bir zamanlar açıklanıyor. Bundan sonradan inşallah bu alanlara müteveccih elan ortak tomar çalışma, ortak mücahede içine duhul olanağı bulacağız. Çünkü bunu yapabilecek, bu olanağı bulabilecek ortak levha Türkiye'de asıl manada yoktu bundan önce."

Şentop, hars politikaları tutanağının hazırlanmasında emeği geçenleri kutlama kartı etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ