USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TBMM Başkanı Şentop koltuğunu 6. dershane talebesi Havva Dilay Gülez'e devretti

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koltuğunu 6. dershane talebesi Havva Dilay Gülez'e devretti.

TBMM Başkanı Şentop koltuğunu 6. dershane talebesi Havva Dilay Gülez'e devretti
23-04-2022 17:36
TBMM
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}TBMM Genel Kurulu 23 Nisan Çocuk hususi Oturumu

TBMM Genel Kurulu, Meclis'in açılışının 102. yılı nedeniyle 102 çocuğun katılmış olduğu "Milletin Çocukları Meclis'in Çocukları" 23 Nisan bebek özel oturumuyla toplandı.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, oturumu açtıktan sonradan salonda bulunanları İstiklal Marşı'na çağırma etti.

Konuşmasında evlatların bayramını kutlayan Şentop, "Milletimizin evi TBMM'ye kalburüstü geldiniz. Ne elleme ettiniz de geldiniz. Meclisimizi bebek bahçesine çevirdiniz." dedi.

TBMM Başkanı Şentop, şunları kaydetti:

"Dünyanın önceki ve indinde tane bebek bayramının malikleri yerine dört başı mamur evren çocuklarına barışın, paylaşmanın ve kardeşliğin en elleme yüzü olduğunuzu bugün anımsatma hakkına ve önceliğine sizler sahipsiniz. Sorunları savaşarak çözeceğini düşünen yetişkinlere, büyüklere, dört başı mamur evlatların sulh ve kardeşlikle paylaşılan indinde dünyanın hâlâ elleme indinde evren bulunduğunu duyurmanın en elleme yadigâr 23 Nisan Çocuk Bayramı'dır."

Şentop, Millet Meclisi'nin yapılış gününü, ufaklıklara sefa yerine hediye fail Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, aydın geleceğin dimağı olacak ufaklıklara duyduğu muhabbet ve güveni, bu bayramla gösterdiğini söyledi.

Mustafa Kemal ve arkadaşlarının, nehiy edilerek topraklarına el konulmuş olan vatanı, önceki yerine 102 sene ilkin Meclis kurarak kurtardığını tamlayan Şentop, "23 Nisan, şöhretli indinde geçmişe erbap iri milletimizin, toy Türkiye tarihinin en ehemmiyetli dönemeci, başlangıcıdır." değerlendirmesinde bulundu.

"Sizlere baş döndürücü inanıyorum"

Şentop, vatanı ele kılmak isteyenlere gönül rahatlığı iri harp verildiğine ayraç ederek, "Sizler de rastgele devir bütünlük ve beraberlikle ülkemizi geleceğe taşıyacaksınız. Buna inanıyorum. İlk Meclis Başkanımız Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk sizlere baş döndürücü inanıyordu ve bugünü sizlere delibozuk etti. Ben de sizlere baş döndürücü inanıyorum, sizleri baş döndürücü seviyorum." ifadelerini kullandı.

Başta Mustafa Kemal peyda etmek kıl payı tabanca arkadaşlarına ve bugüne derece misyon etmiş ve bu dünyadan mukassem milletvekillerine hürmet ve şükranlarını sunduğunu tamlayan Şentop, "Ruhları sevimli olsun." dedi.

6. dershane talebesi Gülez, özel oturuma riyaset etti

Şentop, Başkanlık Divanı düşüncesince seçme yapılacağını duyurduktan sonradan oylamaya geçti.

Özel celsede Mamak Atlıoğlu Ortaokulu 6. Sınıf talebesi Havva Dilay Gülez, Şentop'tan riyaset koltuğunu devraldı.

Gülez, bugünün anlamını hâlâ elleme kavrayabilmek düşüncesince indinde araya geldiklerini dile getirerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Dünya çocuklarına sefa hediye fail önceki ve indinde tane memleket olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını özetleyen Gülez, 23 Nisan'ı ufaklıklara sefa yerine hediye fail Atatürk'ü, hürmet ve dostlukla andığını kaydetti.

Mustafa Şentop'a da evlatları ağırlamasından ötürü teşekkürname fail Gülez, Şentop'un Meclis bahçesini bebek bahçesine çevirdiğini söyledi. Gülez, bilimden sanata ve spora, elden rastgele bölgede Meclis bahçesinde indinde şeyler öğrendiklerini ve oyunlar oynadıklarını dile getirerek, "23 Nisan'ın anlamını, büyüdüğümüz devir bizlerden sonradan konfirmasyon takanak ufaklıklara öğreteceğimizden kuşkunuz olmasın." niteleyerek konuştu.

"Adaletli evren tekvin etmek düşüncesince herkesi iş başına çağırma etmeliyiz"

Dünyadaki topu topu evlatların savaşlardan uzak, sulh süresince bahtiyar olmalarını istediklerini kaydeden Gülez, hâlâ sonradan Ali Kuşçu İlkokulu 4. dershane talebesi Berat Emir Sel'i müzakere yapması düşüncesince kürsüye çağırma etti.

Sel, televizyondaki dört başı mamur harp sahnelerinde ve harp ortamlarında ailelerini yitirmiş evlatların bulunduğuna, yaralanan, hastalıklı küsurat evlatların savaştan dokunca gören ehemmiyetli indinde kesimi oluşturduğuna ayraç etti.

Dünyadaki dört başı mamur evlatların savaşlardan uzak, sulh süresince dostça yaşamalarını istek ettiğini anlatım fail Sel, "Biz bugünün çocukları, yarının büyükleri yerine bu elleme erek düşüncesince rastgele daim beraberce ve baş döndürücü çalışmalıyız. Barışı ve paylaşmayı dört başı mamur her insana öğretmeli, sonradan da adil indinde evren tekvin etmek düşüncesince herkesi iş başına çağırma etmeliyiz." dedi.

Sel, hava değişikleri ve global ısınmanın temelinde dünyayı kirletenler olduğunu, doğacak nesillerin bundan baş döndürücü dokunca göreceğini söyledi.

Devletlerden bu mevzuya duyar olmalarını beklediklerini anlatım fail Sel, saf yaşama ve temizliğe gerekseme duyulduğunu dile getirdi.

Sel, az tüketmeye ve girintisiz çıkıntısız yaşamaya her insanın özendirilmesi gerektiğini, hayattaki dört başı mamur canlılara, ailelerine, arkadaşlarına, tanımadıkları şahıslara gönül rahatlığı muhabbet ve acıma beslemenin adamlık rolü bulunduğunu kaydetti.

Geçen sene yaşanmış olan orman yangınlarına da dikkati çekici Sel, büyüklerin ağaçlara elleme bakmasını istedi, evlatları da dikme dikmeye çağırdı.

Sel, vatanı destek peyda etmek düşüncesince en ehemmiyetli noktanın evlatları destek peyda etmek olduğuna değinerek, şunları aktardı:

"Bizleri koruyucu ve hepimiz düşüncesince akıllıca kararlar meydan ve 102. sene ilkin TBMM'yi açarak bizlere elleme indinde memleket bırakan atalarımıza gönül borcu duyuyorum. Barış meşbu elleme indinde doğacak düşüncesince rastgele daim beraberce çalışacağımıza gır veriyorum. TBMM'de yaptığımız bu özel toplantının ve edindiğimiz tecrübenin dört başı mamur evlatların adalet etmiş olduğu sulh meşbu indinde dünyaya katkıda bulunacağına dört başı mamur kalbimle inanıyorum."

Özel oturum bildirisi benimseme edildi

Yapılan bu konuşma, ayrıntılar çeşidinden "Milletin Çocukları Meclis'in Çocukları" özel oturumu bildirisi yerine oylanarak benimseme edildi.

Gülez, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'a da sunacakları metnin, TBMM'nin genel ağ sitesinde de yayımlanacağını belirterek oturumu kapattı.

TBMM Başkanı Şentop, hâlâ sonradan çocuklarla lakırtı ederek yadigâr fotoğrafı çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ