USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop: Terör tamamı dünyayı dikçe etkileyen ortak yıldırma yerine gündemi çalışır ediyor

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Terör dakika topu topu dünyayı, dikçe etkileyen müşterek yıldırma yerine arsıulusal topluluğun gündemini çalışır ediyor." dedi.

TBMM Başkanı Şentop: Terör tamamı dünyayı dikçe etkileyen ortak yıldırma yerine gündemi çalışır ediyor
30-06-2022 15:05
Bakü

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, dünyada yaşanmış bulunan problemlerin toptan kuvvet rekabeti, silahlanma yarışı ve emperyal emellerin ortak kararı bulunduğunu belirterek "Tüm bu yaşananlar BM Güvenlik Konseyinin işlevsizliğinin ve yapısının ivedilikle değiştirilmesi, baştan yapılandırılması icap ettiğinin belirgin ortak göstergesidir." dedi.

Şentop, Bakü'de planlı Bağlantısızlar Hareketi Parlamenter Ağı Konferansı'na katılarak mülakat yaptı.

Bağlantısızlar Hareketi'ni, 1961'de ikiz kutuplu ortak dünyada bağımsızlığı ve egemenliği düşüncesince mücadelesinde değişik ortak kez yeğleme fail 25 ülkenin ortak araya gelmiş şekilde kurduğunu hatırlatan Şentop, Soğuk Savaş devrinde enine boyuna manalı bulunan bu hareketin Soğuk Savaş'ın akabinde, dü kutuplu dünyanın sona ermesiyle de anlamını yitirmediğini kaydetti.

Şentop, Bağlantısızlar Hareketi'nin 1961'de yayımladığı yapılış deklarasyonunda arsıulusal toplumsal adaletin tesisi çağrısında bulunulduğunu, bu çağrının halen güncelliğini koruduğunu anlatım etti.

Bağlantısızlar Hareketi'nin yapılış deklarasyonunda Birleşmiş Milletler Şartı'nın güncellenmesinin istendiğini, Güvenlik Konseyi'nin yapısının değiştirilmesi icap ettiğinin kaydedildiğini hatırlatan Şentop, o günden buyana güzeşte 61 yılda bu çağrının ne denli muhik olduğuna yüz kere tanık olduklarını söyledi.

Şentop, çağ yaşanmış bulunan savaşların, kişilerin üstünde patlayan bombaların, yıkılan metropoller ve dökülen kanın Bağlantısızlar Hareketi'nin çağımız dünyasında söyleyecek sözü, barışın tesisine sunacak yardımı bulunduğunu gösterdiğini kaydetti.

Afrika'dan Avrupa'ya Asya'dan Amerika'ya dünyanın nice dalında yaşanmış bulunan problemlerin Bağlantısızlar Hareketi'nin yapılış deklarasyonunda belirgin belirgin huzur çıktığı, toptan kuvvet rekabeti, silahlanma yarışı ve emperyal emellerin ortak kararı olduğuna dikkati çekici Şentop, "Tüm bu yaşananlar BM Güvenlik Konseyinin işlevsizliğinin ve yapısının ivedilikle değiştirilmesi, baştan yapılandırılması icap ettiğinin belirgin ortak göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya beşten büyüktür" ifadesine atıfta bulunarak, "Bugün dünyamızın huzur karşıya olduğu, toplumsal adaletsizlik, açlık, yoksulluk, kesintili göç, insanlığa huzur işlenen taksirat kabil toptan ölçekte ehemmiyet sunma fail mevzularda mihman analizör üretilebilmesi fakat bel kemiği adamlık değerlerini ve adaleti esasi alarak muhtemel olacaktır. Biz elan adil, elan gönençli ve elan sıcakkanlı ortak dünyanın muhtemel olduğuna inanıyoruz." sanarak konuştu.

Dünyanın bundan sonra dü kutuplu olmadığını fakat adaletsizlik ve eşitsizliklerin halen bitmeme ettiğini tamlayan Şentop, hayattaki yıldırı rahatsızlığına da dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Terör çağ hepsi dünyayı, burada mümessili mevcut hepsi devletleri içten etkileyen ortak gözdağı kendisine arsıulusal topluluğun gündemini çalışır ediyor. Üstelik bu tehdit, uğur boncuğu ülkenin ortak tane başına ast edemeyeceği, baş döndürücü ehemmiyetli arsıulusal boyutları olan, fakat arsıulusal ortak teşrikimesai ve totaliter ortak izleme ile savaşım edilebilecek ortak olgudur. Türkiye kendisine tığ terörün rastgele cins ve şekliyle savaşım ediyor ve arsıulusal topluluğun güvenliğine baş döndürücü ehemmiyetli katkılar sunuyoruz. Ayrıca bu toptan tehditle mücadelede, baş döndürücü taraflılığın sembollerinden bulunan bu platformun ehemmiyetli ortak gösteriş alabileceğine inanıyoruz."

Şentop, Kovid-19'un da rastgele bölgede baş döndürücü taraflılığın ne denli ehemmiyetli bulunduğunu ve en önemlisi rastgele ortak birey güven, bol bolamat ve sağlığa kavuşmadan uğur boncuğu kimsenin güvende, dimdik ve rahat olmayacağını baş döndürücü belirgin ortak halde ortaya koyduğunu hatırlatarak toptan meselelerin gine toptan iş birliği, eşgüdüm ve savaşım gerektirdiğini vurguladı.

Dünyada sorunlar, ihtilaflar ve tehditler arttıkça ve karmaşıklaştıkça değişik vizyon, sağ açıklık ve yaklaşımlara bulunan ihtiyacın da artmakta, baş döndürücü taraflılığın ve baş döndürücü sesliliğin arsıulusal arenada derece derece elan ortak tomar ehemmiyet kazanmakta bulunduğunu anlatım fail Şentop, konuşmasını şu halde tamamladı:

"Bu noktada tabiatı gereği baş döndürücü ünlü ve baş döndürücü yönlü bulunan saylav diplomatlık toptan sorunlara sürdürülebilir analizör üretmekte ehemmiyetli katkılar sunabilecektir. Bağlantısızlar Hareketi Parlamenter Ağı da bire ortak halde ehemmiyetli roller üstlenebilir, hükumetler arası ilişkilerin de dimdik ortak halde yürütülmesine yardım sağlayabilir. Bu çerçevede bu hareketin baş döndürücü çelimli ortak saylav ağ oluşturması arsıulusal maşer açısından da enine boyuna yararlı olacaktır. İki kutuplu ortak dünyada baş döndürücü taraflılığı önceleyen, sorunların, ihtilafların çözümünü baş döndürücü taraflılıkta arayan bloksuz devletler günümüzün baş döndürücü kutuplu dünyasında elan baş döndürücü gır sahibi olmalıdır ve inanıyorum ki olacaktır. 60 yılı geride bırakan ve 120 üyeye vasıl Bağlantısızlar Hareketi arsıulusal dengeleri adalete yönlendirme, barış, eşitlik, teşrikimesai ve afiyet mahmul ortak dünyanın inşasına yardım ita noktasında ehemmiyetli ortak potansiyele sahiptir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ