USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop'tan cumhurbaşkanlığı adaylığı değerlendirmesi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gene cumhurbaşkanlığına adaylığı ile ilişik tartışmalara ilişkin, "Bu mevzuda hukuken tek ağız dalaşı yoktur. Üçüncü kere değil, ikinci kere namzetlik uydurma konusu." dedi.

TBMM Başkanı Şentop'tan cumhurbaşkanlığı adaylığı değerlendirmesi
07-02-2022 13:33
TBMM

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM'nin açılışının 102. yılı nedeniyle 23 Nisan etkinliklerine bağlı düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında, bu sene etkinlikleri hem Sağlık Bakanlığının bununla birlikte Dünya Sağlık Örgütünün öngörülerini cezaevi uğrunda bulundurarak henüz esnetilmiş müşterek halde yapmayı dilek ettiklerini bildirdi.

TBMM'nin kuruluşunun 102. yılını millî ve arsıulusal kurda kutlamayı planladıklarını tamlayan Şentop, kutlamalara bu kat dünkü etkinlikler de müdahale edeceklerini söyledi.

Etkinliklerde esas hedeflerinin, Türkiye'nin rastgele yerindeki ve iklim dışındaki evlatların kutlamalara katılabilmelerine olanak verecek müşterek müstevi alıştırmak bulunduğunu dile getiren Şentop, matbuat mensuplarından, etkinliklerin duyurulmasını sağlayarak katılacak bebek sayısının artmasına katkıda bulunmalarını beklediklerini tabir etti.

"Milletin Çocukları, Meclis'in Çocukları" başlığı altında düzenlenecek bulunan karşı etkinlikte, TBMM Genel Kurulunda Türkiye'nin rastgele yerinden mevrut 102 evladı konuk edeceklerini açıklanan Şentop, "İlk 23 Nisan kutlamaları da 1927 senesinde Himaye-i Etfal yerine bildik gündeş adıyla Çocuk Esirgeme Kurumuna iane faaliyetleri çerçevesinde ortaya çıkmıştı. 23 Nisan'ın müşterek bebek bayramı duyuru edilmesi de bu çerçevedeki müşterek düşünceyle geliştirilmişti. Biz de bu tarihî gerçeğin altını resmetmek amacıyla eksiksiz çocuklarımızın, bu iri devletin ve milletin himayelerinde bulunduğunu, onları müşterek dengesiz benimseme ettiğimizi belirtmek açısından ehemmiyetli bulunduğunu düşündüğümüz bu etkinliği planladık." sanarak konuştu.

TBMM Başkanı Şentop, "Dünya Çocukları TBMM'de" etkinliği kapsamında bu sene kutlamalarda topu topu evlatların müşterek araya gelerek, evren barışının gelecekteki oyuncuları yerine TBMM Genel Kurulunda "Geleceğin Birleşmiş Milletleri"ni hatırlatırcasına evren kamuoyuna mesajlarını vereceklerini söyleyerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na ve evlatların hayalini kurmuş oldukları evren çağrılarına arsıulusal kurda farkındalığı artırmayı istediklerini belirtti.

"102. Yılında 23 Nisan Çocuk Şarkısı" yarışması düzenleyeceklerini bildiren Şentop, TBMM web sayfasından benimseme edilecek başvuruların 18 Mart 2022 akşamına denli bitmeme edeceğini, karşı üçe girenlere ihsanıhümayun verileceğini kaydetti.

"Meclis Bahçesi, Çocuk Bahçesi" etkinliği çerçevesinde TBMM bahçesini müşterek bebek bahçesine dönüştürmeyi planladıklarını özetleyen Şentop, Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi ve TÜBİTAK teşrikimesai ile iklim, arka dönüşüm, mekân bilinci, kıyamet yönetimi, bileşimli zeka temalarında stantlar açmayı planladıklarını söyledi.

Şentop, "Türkiye'nin evlatlarından Türkiye Resimleri" etkinliğinde, yurtdışında canlı evlatların akıl ve his dünyalarındaki Türkiye'yi resimle anlatmayı hedeflediklerini dile getirerek, bu etkinliğe eklenmiş bulunan önemsiz ressamların resimlerinin TBMM'de sergileneceğini söyledi. Etkinliğe sonuç müracaat tarihinin 18 Mart 2022 bulunduğunu ve karşı üçe giren resimlerin sahiplerinin ödüllendirileceğini tabir fail Şentop, "Bu yarışmadan baş döndürücü iyi ve unutulmaz resimler çıkacağına inanıyorum." dedi.

Şentop, "TBMM Kupası Satranç Turnuvası"nın dü turnuvadan oluştuğunu, bunlardan ilkinin Türkiye Çocuk ve Gençlik Buluşmaları Satranç Turnuvası, ikincisinin ise TBMM Kupası Satranç Turnuvası bulunduğunu açıkladı.

TBMM Kupası Satranç Turnuvası'nın mart kocaoğlan böylece başlayacağını aktaran Şentop, "Bu turnuvalar ile küçüklere ve gençlere satrancı henüz müşterek tomar sevdirmeyi hedefliyoruz. Final karşılaşmalarının TBMM'de mevcut belirgin iklim satranç dalında gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Önümüzdeki günlerde Halkla İlişkiler binamızın önündeki bölgeye belirgin iklim satranç sektörü yapılması emek harcaması bitmeme ediyor. Orada ihtimal müşterek güneş yasama kurulu muhabirlerimiz ortada da müşterek turnuva ayarlamak körpe olacaktır." sanarak konuştu.

"23 Nisan Futbol Turnuvası: Mahallede Maç Var" etkinliği ile mahalle futbolunun masumluk ve saflığını eksiksiz iklim geneline yansıtmak istediklerini özetleyen Şentop, rastgele mahallede talip her insanın takımlarını kurarak turnuvaya katılabileceklerini dile getirdi.

Final maçının Ankara'da gerçekleşeceğini kaydeden Şentop, "Buna şaşırtı katılımlar da olabilir." dedi.

Şentop, turnuvaya eklenmek talip 11-13 gözyaşı aralığındaki evlatların takımlarını kurarak spor il müdürlüklerine müracaatta bulunabileceklerini bildirdi.

Sorular

Bu etkinliklerdeki pandemi tedbirlerinin neler olacağına bağlı müşterek soruya Şentop, "Pandemiyle ilgilendiren nispetle az buçuk henüz sınırlamalarla, tedbirlerle ilgilendiren ayrımlılık gır konusu. Hem bugüne bununla birlikte o tarihe müteveccih yerine ilkin Sağlık Bakanlığımız peyda etmek az daha hayattaki gelişimleri izleme ediyoruz. Sınırlamalara uyma ika düşüncesiyle iştirakı sınırlanmış tutarga bu ezgi 2022 şartlarında yapabileceğimizi düşünüyoruz. Şüphesiz önümüzdeki aylardaki gelişimleri izleme edeceğiz." cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve benzeri Emine Erdoğan'ın Kovid-19 testinin artı çıkmasıyla ilgilendiren nice kesimden esbak olsun mesajı gelirken HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın toplumsal medyadan icra ettiği paylaşıma bağlı değerlendirmesi sorulan Şentop, "Siyasetçilerin iri çoğunluğu hakkıyla insanca müşterek gidiş yerine yapılması gerekeni yaptılar. Sayın Cumhurbaşkanı'mız da onlara naziklik örneği yerine arka dönüşler yaptılar. Böyle müşterek müstevi varken kimi kendini bilmezlerin bu mevzuyla ilgilendiren yapmış bulunduğu yorumlar, değerlendirmeler insanlıkla bağdaşmamaktadır." sanarak konuştu.

TBMM Başkanı Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dayanak noktası açıklamasının hatırlatılması ve bu mevzuya bağlı değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Aday olması dair hukuken tek ağız dalaşı yoktur. Üçüncü kat değil, ikinci kat namzetlik bahis konusu burada. Anayasa Komisyonunda da, Genel Kurulda meydana getirilen çalışmalarda tek gündeme gelmemiş, tartışılmamış müşterek konu. Hukuki boyutuyla ilgilendiren yerine etraflıca bilimsel nitelikli müşterek emek harcamayı ego yayınlayacağım. Yakın sürede olur. Bu mevzuyla ilgilendiren tek türel dava olmadığını, meydana getirilen tartışmaların bilim eksikliğinden kaynaklandığını söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ