USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Kılıç'tan, ABD'li Senatör Menendez'e tepki

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, "ABD'li Senatör Menendez'in, Sayın Cumhurbaşkanımızı 'sorun' namına müşahede isteği gerçekte Türkiye'yi 'sorun' namına kavrama düşüncesinin tezahürü." dedi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Kılıç'tan, ABD'li Senatör Menendez'e tepki
17-11-2021 20:23
TBMM

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, Meclis'te düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, New Jersey Senatörü ve Amerika Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Menendez'in, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a müteveccih açıklamalarına reaksiyon gösterdi.

Başka ülkelerin, Türkiye'nin iç işlerine engelleme anlamına doğacak eda ve davranışlarına tolerans göstermemenin, AK Parti hükümetinin aut politikada hassasiyetle üstünde durduğu konuların başlangıcında geldiğini kail Kılıç, "Bizler kesinlikle başka devletlerin iç işlerine, siyasal tercihlerine karışmıyor ve bu mevzularda yansız ve okkalı birlikte eda sergiliyorsak bire birlikte davranışı gönül rahatlığı yandan da beklemeyi kendimize adalet alegori görüyoruz." diyerek konuştu.

Kılıç, Amerika Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Menendez'in, birlikte süredir açıklamalarıyla Türkiye karşıtlığını açık açık ortaya koyduğunu belirtti.

Aslen hukukçu bulunan Senatör Menendez'in, 2006'dan beri New Jersey eyaletinden Amerika Senatosu'na seçilen birlikte politik olduğunu, 2013 ve 2015 yılları ortada ve 2020'nin başından beri Amerika Senatosu Dış İşleri Komitesi Başkanlığını yürüttüğünü anımsatan Kılıç, 2015'te federal yöntemsizlik suçlamalarıyla gündeme mevrut Menendez'in, Amerika Senatosu Seçilmiş Etik Komitesi kabilinden "ciddi biçimde uyarıldığının" halkoyu kabilinden bilindiğini vurguladı.

"Senatör Menendez'in öz tarihine bakıldığında, Türkiye'ye müteveccih sanki Ermeni iddialarına bağlı tutumunu birlikte nebze açıklasa da demeçlerinin siyasal ahlak ve etikten mahrum durumuna bahane olamamaktadır" ifadesini kullanan Kılıç, Menendez'in, birlikte müddet evvel Yunanistan kabilinden Büyük Haç Onur Nişanı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi kabilinden da Makarios Büyük Haç Onur Nişanı ile ödüllendirildiğini hatırlattı.

Senatör Menendez'in, bu dü rütbe haricinde başka birlikte ülkeden rastgele birlikte nişan ve ya rütbe almamasını da dikkate bedel bulduğunu tamlayan Kılıç, şu görüşleri paylaştı:

"Bu verilere baktığımızda Senatör Menendez'in, ülkemize sıcakkanlılık ile yaklaşmasını beklemenin aşırı realist olmadığını bilmekle beraber, sanıyorum en azından, Amerika Senatosu Dışişleri Komisyonu Başkanı alegori verdiği demeçlerin şahsi hissi yaklaşım ve değerlendirmelerden arındırılmış, üstlendiği misyonun ve konumunun saygınlığına makul alegori elan yansız ve önyargılardan ırak birlikte biçimde yapılmasını arzu eylemek hakkımızdır diyerek düşünüyorum. Ancak Senatör Menendez'in, genel anlamda ülkemize özelde ise Sayın Cumhurbaşkanımıza gönül rahatlığı akıbet basamak negatif hisler beslediğini ve bunun değişmesini sağlayabilecek temaslardan da itinayla kaçındığını görüyoruz."

TBMM Dışişleri Komisyonu alegori haziranda ABD'ye görüşme gerçekleştirdiklerini anımsatan Kılıç, ziyarette aykırılık partilerine de mensup komite üyeleri ile aşırı sayıda senatör ve Temsilciler Meclisi üyesi ile görüştüklerini aktardı.

"Düşmanlığı açık açık ortaya koyduğunu gördük"

Bu temaslarda aşırı müspet ve müspet geçenlerin birlikte muhatapların birlikte bölümünün ayrışık mevzularda hükümetin aut politikası ile ilgilendiren negatif düşüncelerini de dinlediklerini, bu mevzularda kişi yaklaşım ve değerlendirmelerini para aktarımı olanağı bulduklarını dile getiren Kılıç, şu biçimde bitmeme etti:

"ABD'de bulunduğumuz müddet süresince Senatör Menendez ile birlikte araya yetişme imkanını ne efsus ki bulamadık. Bu durumun yegâne açıklamasının, Senatör Menendez'in, ülkemize bağlı kalp ve düşüncelerini bize direkt para aktarımı eylemek ve bizlerin görüşlerini de dinlemekten artma Türkiye aleyhtarı demeçlerini bu tavrından kıvançlı olacak çevrelerde dillendirmekten hoşlanılmış olduğu biçiminde olabileceğini ve siyasal varlığını da bu asliye meselesinde nesir ettiğini düşünüyorum. Aksi takdirde değişik görüşler taşısak da bunları kentlileşmiş birlikte ortamda ve medenileşmiş insanoğlu alegori ağız dalaşı olanağı bulmanın gibi olması gerektiği fikrindeyim. Nitekim Senatör Menendez geçtiğimiz ağustos ayında Yunanistan'ı ziyareti esnasında Sayın Cumhurbaşkanımıza ilişkin, siyasal tenkit sınırlarının aşırı ötesinde akıbet basamak müstehcen ifadeler kullandığını, Türkiye'deki siyasal bina gönül rahatlığı mesnetsiz iddialarda bulunduğunu sizler de hatırlıyorsunuzdur eminim. Bunların bulunan konjonktürde Yunanistan kamuoyunda kıvançla karşılandığına şek yoktur. Keza Senatör Menendez'in geçtiğimiz günlerde de New Jersey'de askeri birlikte dergiye verdiği mülakatta, Türkiye'ye F16 satışına gönül rahatlığı bulunduğunu tabir ederken, problemininin Türkiye ile ilgilendiren olmayıp Sayın Cumhurbaşkanımız ile ilgili bulunduğunu açık açık belirterek, Sayın Cumhurbaşkanımıza gönül rahatlığı beslediği şahsi kini açık açık ortaya koyduğunu gördük."

"Türkiye'yi 'sorun' alegori kavrama düşüncesinin tezahürü"

Akif Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 20 yıla DOĞRU birlikte süredir iktidarda bulunan ve bu müddet süresince meydana getirilen hepsi seçimleri zaferle sonuçlandırmış bulunan birlikte siyasal partinin Genel Başkanı'nı, 2018'de de Türk halkının yüzdelik 50'sinin üstündeki oyu ile direkt seçme Cumhurbaşkanı konumundaki birlikte lideri, 'sorun' alegori vasıflandırmak en ferah tabiriyle demokrasiye gönül rahatlığı olmak, birlikte halkın tercihini namevcut addetmek anlamına gelmektedir. Dolayısıyla Senatör Menendez'in, Sayın Cumhurbaşkanımızı 'sorun' alegori rüyet hevesi esasta Türkiye'yi 'sorun' alegori kavrama düşüncesinin tezahürüdür. Senatör Menendez'in, Türk halkının oyları ile yüz kere intihap nail birlikte önderi bu biçimde tanımlama hakkını nereden kendinde görmüş olduğu ve demokratik birlikte olguya bu biçimde saldırmayı ne siyasal kavrayış içinde değerlendirdiği hakkıyla alçalma konusudur. ABD'li Senatör'e birlikte kat elan Türkiye'nin demokratik tercihlerine hürmet göstermesi icap ettiğini bu vesileyle anımsatmak isterim. ABD'li Senatör'e buradan vereceğimiz tavsiye, ülkesinin hile ve istimara hataları dolayısıyla Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu defans sistemi düşüncesince icra ettiği tercihi cızıktırmak ve bu DOĞRU yönelimi tecziye arayışına dönüşmek namına meydana getirilen hatası giderecek adımlar atılması anlamında efor göstermenin elan faydalı neticeler doğuracağını göstermek olacaktır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ