USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TCDD’den tren yollarına yaklaşmayın uyarısı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından, otla savaş çerçevesinde 9-15 Mayıs tarihleri ortada Eskişehir, Isparta, Afyonkarahisar ve Burdur güzergahlarında ilaçlama yapılacağından dolayı, vatandaşların titiz olması icap ettiğini belirtti.

TCDD’den tren yollarına yaklaşmayın uyarısı
06-05-2022 15:08
TCDD, 9-15 Mayıs tarihleri ortada Türkiye'de nice istasyon ortada otla mücadeleye için “özel ilaçlama treni” ile ilaç almaya başlıyor. Yapılacak çalışmanın, Afyon-Eskişehir-Kütahya istasyonları ortada da gerçekleştirileceği dile getirilerek vatandaşların istasyon etrafında baş döndürücü titiz olmaları gerektiği vurgulandı. Açıklamanın devamında, “Afyon-Dinar, Dinar-Kaklık, Dinar-Gümüşgün-Burdur- Isparta, Isparta-Afyon, Afyon-Dumlupınar, Afyon-Eskişehir-Kütahya, Kütahya Dursunbey, Dursunbey-Balıkesir istasyonları ortada ‘özel ilaçlama treni' ile otla savaşım emekleri çerçevesinde ilaçlama yapılacaktır.

Mücadelede makbul ilaçlar, insanoğlu ve efsanevi sağlığını delici özgülük taşıması nedeniyle zarar oluşturmaktadır. Belirtilen demiryolu güzergâh kesimleri ile istasyonların etrafında vatandaşların titiz olmaları gerekmektedir. Demiryolu güzergâhı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren on güneş süresince vatandaşların ilaçlama meydana getirilen sahaya yaklaşmamaları, tamlanan yerlerde hayvanlarını ırak tutmaları ve arıların uzaklaştırılması önemle duyurulur” laflarına toprak verildi.

Güvenç Açaroğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ