USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TEKNOFEST gençliği istihdama kazandırılıyor

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında planlı yarışmalara katılarak kendini yayınlayan çoluk çocuk ehemmiyetli şirketlerde yetişim ve istihdam olanağı elde edebiliyor.

TEKNOFEST gençliği istihdama kazandırılıyor
23-08-2022 15:06
Samsun

Türkiye'nin acemi muvaffakiyet hikayelerini yazarak geleceğini düz yazı edecek bulunan TEKNOFEST kuşağı, yarışmalar kapsamında yazılım, tesisat ve dizayn ilkin iktisap etmek kıl payı nice bölgede ölçüm toplayan icraat ortaya koyuyor.

Yarışmalarda kalburüstü şekilde kendini yayınlayan güre mühendisler defans uran ilkin iktisap etmek kıl payı havacılık ve feza teknolojileri dair kılavuz şirketlerde yetişim ve istihdam şansı yakalıyor.

Baykar Savunma mühendislerinden Burak Özbek, AA muhabirine, 4 senedir "Savaşan İHA Yarışması"nda fariza yaptığını söyledi.

Katılımcılardan birtakımı görevleri yapmalarını istediklerini ve yarışmaların belirgin müşterek müzakere halinde bulunduğunu anlatım fail Özbek, "Burada arkadaşlarımızı inceliyoruz. Yaptıkları yazılımları, tasarladıkları uçakları görüyoruz. Baykar profiline makul bulunan arkadaşlarımızı hem yetişim bununla birlikte iş yönünde görmek istiyoruz." dedi.

Yarışmada adım önleyen takımların etraflı üyelerinin Baykar'da yetişim hakkı kazandığını dile getiren Özbek, şunları kaydetti:

"Zaten bizim iş gücümüzün şişman müşterek deposu da stajdan sonraları dört dörtlük zamanlı bitmeme fail arkadaşlarımızdan oluşuyor. Dolayısıyla burada adım gerçekleştirmek gerçekte Baykar'a girmenin evvel adımı kabil de düşünülebilir. Çok ibdai yazılımlar geliştiren, baş döndürücü ibdai dizaynlar önleyen takımlarımız da var. Oradaki arkadaşlarımızı da arıyoruz. Onların da burada yetişim ve iş yönlendirmelerini kılıç Baykar çalışanı şekilde yapıyoruz. Normalde Baykar kabil yürütücü kurumlarımız baş döndürücü ulaşılabilir şirketler değiller. İnternetten başvuruyorsunuz müzakere etapları derinlemesine müşterek proses olabiliyor. Ama burada kılıç de sahaya iniyoruz. Bizle dek kurabiliyorlar. Başvurularında bizleri başvuru şekilde da kullanabiliyorlar."

Yarışmacıların hevesli iş hayatında geliştirecekleri insansız iklim araçlarının eğitimlerine bugünden başladıklarını anlatım fail Özbek, müsabakada ne bölgede uzmanlaşmaları icap ettiğini belirleyerek hevesli kariyerlerinin evvel adımlarını atmalarına da asistan olduklarını belirtti.

Staj sonrası iş başvurusu ikrar edildi

Bursa Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği akıbet dershane talebesi Doğukan Doğan, yetişim icra ettiği Baykar'da iş başvurusunun ikrar edilmesinin mutluluğunu yaşıyor.

BTU Boreas Savaşan İHA Takımı'nın kaptanı bulunan Doğan, "Sektörel yetişek programımı Baykar'da tamamladım. İş başvurusunda bulundum. Onlar da müspet döndüler. Bu yarıştan sonraları Baykar'da başlayacağım." dedi.

Doğan, sevilmiş olduğu işi meydana getirecek olmanın mutluluğunu yaşadığını anlatım ederek, "Yıllardan bu yana yaptığımız ve sevdiğimiz işler. Sektörde ülkemizi hakeza elleme temessül fail şirketler ile emek vermeyi üniversitenin başından bu yana istiyorduk. Takımdaki hacısı hocası istiyor. Ülkemiz yerine hakeza dobra projelerde idman inşallah her insana baht olur. Şu an müsabakanın da heyecanı var. Yarışma böylelikle oraya gidecek olmanın da heyecanı var. Çok mutluyum açıkçası. " diyerek konuştu.

Yarışmacı oldukları yere mühendis yargıcı şekilde döndüler

Baykar Savunma mühendislerinden Yusuf Şevket, Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği okumuş olduğu devirde türlü yarışmalara katıldığını, en akıbet 2021 senesinde Savaşan İHA Yarışması'nda birincilik elde ettiğini anlatım etti. Baykar'da 8 aydır fariza yapmanın mutluluğunu yaşadığını anlatım fail Şevket, "Geçen yıl ego bu müsabakada yarışmacıydım. Bu yıl Baykar'da çalıştığımdan ötürü yargıcılık etme şansım doğdu. Yarışmacı arkadaşları görür görmez onlarla baş döndürücü şen duygudaşlık kurabiliyorum. " dedi.

Yarışmada fariza düzlük mühendislerden Nihal Turgut ise 2019 senesinde yarışmaya katıldığını, uçaklarının ilçe kırıma uğramasına karşın mücadeleyi bırakmayarak yarışmayı tamamladıklarını anlattı. Turgut, "Yarışmadaki mühendislere imrenerek bakıyordum. Yarışma boyunca bunu istemiştim. Elhamdülillah dakika buradayım. Savunma Sanayi dalında genişlemek istediğimi biliyordum. 2020 senesinde yetkilendirilmiş olduktan sonraları Baykar da başladım şu an yazılım sınav mühendisi şekilde çalışıyorum." halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ