USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TKDF ve Unilever ev içi şiddetle mücadeleye destek düşüncesince protokol imzaladı

Unilever, ev içi şiddetle mücadelede kurumsal sesini hâlâ da yükseltiyor ve bu mevzunun savunuculuğuna soyunarak iş yaşamına kip olmayı hedefliyor.

TKDF ve Unilever ev içi şiddetle mücadeleye destek düşüncesince protokol imzaladı
02-03-2022 18:55

Unilever, personellerinin ev içi şiddet mağduru olması yerinde gerekseme duydukları ruhsal ve tüzel desteği alabilmeleri için, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile protokol imzaladı. Şirket, mensupları düşüncesince tehlikesiz ve eksiksiz beraberinde iş noktayı oluştururken, ortaklık dışındaki mağdurların da sesinin duyulmasına asistan olmayı amaçlıyor.

Verilen bilgiye göre, pandemiden geçmiş toptan adına rastgele 3 hanımdan 1'i, genellikle baş başa bulunduğu partneri kabilinden fiziki yahut eşeysel şiddete sunulan kalıyordu. Bu safiha pandemi çağında ağırlaşırken, rastgele 2 hanımdan 1'i aracısız yahut bilvasıta şiddet görüyor. UN Women verilerine mucibince kısaca 10 hanımdan 7'si, pandemi esnasında karı içi şiddetin arttığını söylüyor. Üstelik şiddet gören kadınlar, bir aşırı devir çekindikleri düşüncesince haricen iane da aramıyorlar.

Bu sessizliği bozmakta azimli bulunan Unilever, sabık sene önce, Ev İçi Şiddet ve İstismara Yönelik İş Yeri Politikası'nı açıklayarak, personellerinin itimat duyarak iane isteyebildiği; beraberinde emek vermek arkadaşının riziko altında bulunduğunu hisseden her insanın de bir hale gerektiği halde karışma edebilecek esas öğrenime erbap bulunduğu beraberinde emek vermek kültürü meydana getirmeye odaklandı. Geçen sene Dünya Kadınlar Gününde beraberinde ilki gerçekleştirerek ‘Sessizliği Boz' kampanyasını yaşama nâkil şirket, bu sene çalışmalarını beraberinde etap öteye taşıyarak, mensupları ortada ev içi şiddet üzerine farkındalığı çoğaltmak ve bu bilinci ekosistemine de duyurmak neredeyse Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ile beraberinde protokol imzaladı. Şirket bu protokolle; ev içi şiddetin şahıslarda oluşturduğu fiziki ve ruhsal afiyet problemlerinin iş hayatına ağırlık edeceğinin bilincinde olacağını; şiddete uğrayan çalışanların ve/veya emek vermek dostlarının şiddete uğradığını yahut şiddet uyguladığını öğrenen çalışanların, korkmadan paylaşacakları beraberinde ortamı gelmek düşüncesince lazım kâffesi tedbirleri alacağını üstlenme etti.

“Şiddet ile ilgilendiren en iri iş şiddete uğrayan kadının kelimesiz kalmasıdır”
İmzalanan protokolü değerlendiren Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi, Satış ve Müşteri Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Leyal Eskin Yılmaz, “Unilever adına ortaklık içerisinde ev içi şiddete huzur beraberinde protokol yayımladık. Geçtiğimiz beraberinde sene içerisinde bunu federasyon ile baş başa gine gözden geçirdik. Protokol kapsamını gözden geçirip, dünkü halinin gine yürürlüğe alıyoruz. Bir taraftan da bu protokol ile baş başa etkin bayanların ev içi şiddete uğradıkları durumlarda, çalışmış bulunduğu şirketten ne kabil taleplerde bulunabileceği ile ilgilendiren ön plana çıkardığımız hususlar var. Bunlar; izin, taşınma, streç çalışma, finansal, tüzel kabil hakları olabiliyor. Psikolojik müşavirlik ile ilgilendiren birtakımı destek sunar de alınabiliyor. Bunları ön plana çıkardık. Aynı sürede TKDF Acil Yardım Hattı var. Şirket adına buna destek veriyoruz. Hem özlük çalışanlarımız bununla yanında ekosistemimizde bunları anlatıyoruz. Şiddet ile ilgilendiren en iri iş şiddete uğrayan kadının kelimesiz kalmasıdır. Bu sürecin uzaması ve biçimsiz neticelenmesi en iri beraberinde gayrı problemdir” diyerek konuştu.

“Şirketimizde 5 bin, ekosistemimizde 10 binlerce insana yetişek vereceğiz”
İmzalanan protokolün önemine aksan karşılayıcı Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi, Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Ebru Şenel Erim, “Geçen sene Dünya Kadınlar Günü nedeni ile başlamış olduğumuz; ‘Sessizliği Boz' kampanyasının hem şirketimiz içerisinde bununla yanında ekosistemimiz üstünde yaygınlaştırılmasını ve kadının bu açıdan güçlendirilmesini baş döndürücü önemsiyoruz. Bu protokol ile federasyonun elan da güçleneceğini, karı ortamında sertliği canlı bayanların da elan beraberinde tomar sesini yükselterek şiddetin önüne geçileceğine inanıyoruz. Kurumsal sesimizi elan da yükseltecek ve bu mevzunun savunucusu olacağız. Böylece iş hayatına da gösteriş manken olmayı amaçlıyoruz Şirketimizde 5 bin derece insana ancak şirketimiz haricinde ekosistemde baş başa 10 binlerce insana yetişek vereceğiz. Aslında bu yetişek genişleyerek elan beraberinde tomar insana ulaşabilecek diyebiliriz. Canan Güllü ve federasyon ekiplerine teşekkürname ediyorum” biçiminde konuştu.

“Amacımız, Türkiye'de şiddetin önlenmesine müteveccih çalışmalara destek olmak”
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü de protokolün imza töreninde meydana getirdiği konuşmada şunları söyledi: “Bence tarihimizin en ehemmiyetli günlerinden biri. Çünkü Türkiye'de piyasa payına en faziletli miktarda erbap bulunan beraberinde hususi sektörle ve yönetiminde bayanların bulunduğu şirketle beraberinde protokol imzaladık. Amacımız, Türkiye'de şiddetin önlenmesine müteveccih çalışmalara destek olmak. Bunun düşüncesince maşeri eşey eşitliği eğitimlerini, geçmiş hususi kesim bünyesindeki çalışanlara sonradan dağınık ağında çalışanlara vermek. Bu halde Türkiye'de çarpan etkisiyle zihnî dönüşümü sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca istismarı ve sertliği karşılamak ve bunula ilgilendiren Acil Yardım Hattı'nın desteklenerek mağdurların enstantane fotoğraf adına itimat işitebileceği beraberinde başvurma merkezini ayakta tutabilmeyi hedefliyoruz.

Türkiye'de kadın-erkek eşitsizliği, 2021 Dünya Ekonomik Formu Cinsiyet Eşitsizliği Raporu'na mucibince 156 abuhava ortada 133'üncü sırada. Bunda 10 sene geçmiş 105'inci sıradaydık, doğrusu aşağılık akıllıca inmeye bitmeme ediyoruz. Kadını fert göremeyen beraberinde zihnî yapıyla bu arada hanımı şiddete mahkum fail mekanizmalar da var. Kız evlatları er yaşta evleniyor, eş öğrenime ulaşamıyor. 4+4 sisteminde 2'nci 4'ten itibaren okuldan ayırılıyor. Kadın istihdama girecek olsa uğrunda bakım yükü dediğimiz; kreşlerin ve buğulu bakım merkezlerinin kem olması ortaya çıkıyor. Bunlar giderildiği anda Türkiye'de eş cinayetlerinin önünü kesebilecek beraberinde proses gelecek.”

Protokol kapsamında Unilever mensupları da ev içi şiddete sunulan kalmaları durumunda, Federasyonun Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı'nı (0212/0549 656 96 96) arayarak; 7/24 misyon sağlayan meraklı uzmanlardan koca şiddeti, rahatsız etme ve sömürme konularında, telefonla ruhsal destek, tüzel bilgilendirme ve manipülasyon alabilecek.

Şirket, imzaladığı protokolle başkaca Federasyon'un ev içi şiddetle mücadelede baş döndürücü ehemmiyetli beraberinde taşıt biçimine mevrut Acil Yardım Hattı'na maddesel destek de sağladı.

Şirket, elan kapsayıcı, adaletli ve içtimai beraberinde evren düşüncesince çalışıyor
Şirket, Sürdürülebilir Yaşam Pusulası doğrultusunda, dünyada huzur karşıya olunan çevresel ve içtimai zorlukları geçmek düşüncesince kılavuz kaptan rolünü sürdürüyor. Tüm bedel zincirinde eksiksiz ve müspet beraberinde ağırlık peydahlamak düşüncesince çalışıyor. İş faaliyetleri ve içtimai taahhütleriyle elan kapsayıcı, adaletli ve içtimai beraberinde evren nesir edilmesine medet sunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ