USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Tosuncuk’un ağabeyi Fatih Aydın’ın ifadesinin bilgileri ortaya çıktı

Mehmet Aydın'ın tutuklanan ağabeyi ve Çiftlik Bank'ın dü numaralı sanığı Fatih Aydın'ın ifadesinin bilgileri ortaya çıktı. Aydın, “Kardeşim Mehmet Aydın'ın önemsiz yanında pres ile başladığında ofisine girebiliyordum. Ancak işlerinin gelişmesiyle baş başa namına k

Tosuncuk’un ağabeyi Fatih Aydın’ın ifadesinin bilgileri ortaya çıktı
09-11-2021 16:25
Binlerce kişiyi kar vaadiyle dolandırdığı nedeni öne sürülerek mevkuf yargılanan Çiftlik Bank'ın kurucusu ‘Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın ağabeyi Fatih Aydın, Temmuz ayında Uruguay'da yakalanarak Türkiye'ye reddetme edilmişti. 5 Kasım 2021 tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Fatih Aydın'ın Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcısına verdiği ifadelerin bilgileri ortaya çıktı.

Çiftlik Bankın kurucusu Mehmet Aydın'ın ağabeyi Fatih Aydın, Anadolu Üniversitesi ekonomi Fakültesi mezunu bulunduğunu söyleyerek, “Yurt dışına çıkmadan evvel Bursa Nilüfer'de yaşamaktaydım. 2017 senesinde Uruguay'a gittim. Çalışma ve yurt izni aldım. Türkiye'de resmi nikahlı eşim bulunmaktadır fakat çocuğum yoktur. Uruguay'da yaşadığım müddette de Uruguay yurttaşı bulunan müşterek eş ile evlendim ve bu evliliğimden de üç çocuğum vardır” dedi.

“Çiftlik Bank'ın kuruluşundan bilgim yoktu”

Kardeşi Mehmet Aydın'ın 2016 - 2017 yıllarında Çiftlik Bankı kurduğunu özetleyen Fatih Aydın, “Bana ‘gel benim kurduğum şirkette çalış, ilçelere gidip mandıralardan süt, yumurta, tenekeyle bal, sucuk üzere ürünleri alır şarküterime getirir bırakırsın' dedi. Ben de teklifini onama ettim. İlçelerden getirdiğim ürünleri şarküteriye bırakıyordum. Bir gündüz şarküteride bal, yumurta, motorin üzere mamüllerin paketlendiğini gördüm ve bu paketleri kargoya bırakmam gerektiği söylendi. Daha sonradan bu paketlerin nereye gönderildiğini sorduğumda o fasıl şarküteride devimsel şahıslar bana, bu paketlerin Çiftlik Bank oyununu genel ağ üstünden oynayıp, oyunda ürettikleri ürünleri aktör üyelerin istem etmeleri üzerinde gönderildiğini söylediler” niteleyerek bu halde Çiftlik Bank'ta çalıştığını söyledi. Aydın, Çiftlik Bankın kuruluşundan bilgisinin olmadığını, kurulmasında da katkısının olmadığını doğacak sürdü.

“Korumaları kardeşimin masasına bile oturtmadı”

Aydın, “Ben kardeşim Mehmet Aydın'ın eskiden ıvır zıvır müşterek pres ile başladığında ofisine girebiliyordum. Ancak işlerinin gelişmesiyle beraberce namına korumalar tuttu, ona ulaşmam baş döndürücü ağır olmaya başladı. Ofisine caba giremez oldum. Beni kardeşimin masasına bile korumalar oturtmadı. Bu sebeple Çiftlik Bank aldatmaca sistemine birçok bireyin uzuv olduğunu, bu üyelerden kredi alınıp alınmadığını, kredi alındıysa ne halde nerede kullanıldığını bilmiyorum muhtemel değildir” dedi.

“Benim işim şarküterilere mahsul nakliyesi yapmaktı”

Çiftlik Bank oyununu nazar boncuğu oynamadığını kail Aydın, “Nasıl oynandığını bilmiyorum. Herhangi müşterek üyenin müşterek başkasının uzuv bulunmasına başvuru olduğunda sağlık elde yazar etmediği hususunu bilmiyorum. Şirkette çalıştığım devirde de hakeza müşterek mevzuyu nazar boncuğu duymadım. Çünkü benim işim şirkette şarküterilere mahsul nakliyesi yapmaktı” dedi.

Mehmet Aydın'ın Manisa'da müşterek kom açtığını ve çiftlikte bitcoin istihsal cihazları ile bitcoin üretmeye başladığını hacısı hocası üzere haberlerden öğrendiğini tamlayan Aydın, “Kardeşim Mehmet Aydın'ın bitcoin ürettiğini şahsen kendisinden nazar boncuğu duymadım. Kendisi bana bitcoinle ilgilendiğini de söylememişti. Ancak 2020 senesinde kardeşim Mehmet Aydın beni telefonla aradığında ona bitcoin ile ait haberlerin akıllıca olup olmadığını sordu. Bana, ‘evet bitcoin cihazlarımız vardı. Osman Naim Kaya Türkiye'de mevcut bu cihazları Paraguay'a getirecekti, istihsal yapmış olup işimize bitmeme edecektik fakat kendisi beni dolandırdı' demişti. Bildiğim kadarıyla Uruguay adli makamlarınca kardeşim Mehmet Aydın ve Osman Naim Kaya üzerinde yağız kredi ibra suçundan sormaca başlatılınca bu ülkede mevcut topu topu servet varlıklarına el konuldu” niteleyerek konuştu.

“SD kartta Portekizce müzikler var”

Üst arama sırasında ele geçirilen SD karta bağlı izah işleyen Aydın, “SD kart, Uruguay'da hapishanede kaldığım devirde Brezilyalı müşterek mahkumun dinlemiş bulunduğu müzikleri içeriyordu. Bu şahıs, SD kartta mevcut müzikleri dinliyordu. Cezaevinden çıkarken SD yaşlı ve radyoyu bana bırakmıştı. Bu kartta hemen Portekizce müzikler vardır” niteleyerek sormaca konusu rastgele müşterek bilim doküman içermediğini söyledi.

“Hayal gücü serbest müşterek insandı”

Aydın savunmasının devamında, “Bütün sorulara samimiyetimle karşılık verdim. Benim Çiftlik Bank isminde organizasyonda Kıbrıs'ta kurulan firmanın işlem gereği ortağı olmaktan ayrıksı nazar boncuğu bilgim ve alakam yoktur. Ben bu şirkette aylık karşılığı şarküterilere mahsul nakliyesi yaptım. Kardeşim Mehmet Aydın'ın topu topu bu bahsedilen Çiftlik Bank organizasyonunu biricik başına yaptığına inanmıyorum. Kendisi elektronik beyin oyunlarına meraklı ve düş gücü serbest müşterek insandı. Ancak yazılım bilgisi, marketing bilgisi yoktu. Kendisinin müşterek kadrosu vardı kardeşim bu kişilerle beraberce bu organizasyonu çevirdi. Bu organizasyonda devimsel şahıslar bildiğim kadarıyla, kardeşimin kayınpederi Hakan Uysal, Sinan Alper Ergün, Umeyr Karakoç, Osman Naim Karakaya, Cudi Cumhur Yurdakul isminde kişilerdi” dedi.

“Kardeşlik ilişkimiz nazar boncuğu devir içtenlikli olmadı”

Mehmet Aydın ile uhuvvet ilişkisinin nazar boncuğu devir baş döndürücü içtenlikli olmadığını kaydeden Fatih Aydın, “Çünkü ego babamla anlaşamadığımdan çevre ailemin indinde kalmıyordum. Çocukluğum ve gençliğim dedemin indinde geçti. Mehmet Aydın ise ailemle beraberce kalıyordu. Bu nedenlerden çevre kardeşim Mehmet Aydın'ın beni şirketine sanki eş yapmaktan, aylık karşılığı şarküterisinde çalıştırmaktan ve Uruguay'da yaşadığım müddette 2 sayı anahtar armağan etmekten ayrıksı nazar boncuğu katkısı olmadı” niteleyerek kurduğu firmalar de kendisini lakırtı sahibi yapmadığını öne sürdü. Aydın, üzerinde tehirli suçlamaları onama etmediğini söyleyerek “Bildiğim değme şeyi içtenlikli müşterek halde sizlere anlattım. Şirketlerin nazar boncuğu hile etabında olmadığım düşüncesince mağdurların zararlarını, mağdurlardan birleşen paraların nerede ve ne amaçla kullanıldığını bilmiyorum muhtemel değildir. Bunun yanıtını kardeşim Mehmet Aydın bilir” dedi.

Gamze Erdemir

İLGİLİ HABER
Çiftlik Bank davasının 2 numaralı sanığı Fatih Aydın tutuklandı! Çiftlik Bank davasının 2 numaralı sanığı Fatih Aydın tutuklandı!
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ