USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Trabzon’da mezar taşlarını çalan mermerci ustası çıktı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kestirmece 10 ay ilk mezar taşlarını çalan kişi bire bir yerde esasen hece taşı çalınca jandarma ekiplerince yakalandı.

Trabzon’da mezar taşlarını çalan mermerci ustası çıktı
11-01-2022 09:59
Yakalanan bireyin mermerci ustası bulunduğu ve çalmış bulunduğu mezar taşlarının üstünü silerek ayrımsız mezar taşlarını 500 TL'ye sattığı belirlendi. Aynı mezarlıkta hâlâ ilkin de 3 kat mezar taşları çalındığı ve bu yüzden mezarlığa asayiş kamerası taktırıldığı belirtildi.

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Helvacı mahallesi mezarlığında 2021 yılının Mart kocaoğlan içinde ayrı ayrı senelerde mezar taşları çalan şahıs düşüncesince Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzentileme başlatıldı. Suçu ışıklandırmak ve suçluyu saptama etmek düşüncesince başlatılan çalışmalarda jandarma ekiplerince gömütlük alanında devriyeleri arttırılarak, semt çırçıplak ekiplerle arama dibine alındı. Yaklaşık 10 ay ilkin mezar taşlarını çalan şahıs esasen ayrımsız mezarlığa gelmiş olarak mezar taşlarını çalmaya kalkınca asayiş kamerasına takıldı. Çaldığı mezar taşlarını biçim kenarında gözleyen arabasının bagajına koyan şahıs jandarma ekipleri kabilinden fenomen durumunda meşhut suç yakalandı. I.B. (52)isimli şahıs kendisince adli muamele başlatıldı. Helvacı Mahallesi sakinleri mahallelerindeki mezarlıkta yaşanmış olan arakçılık vakası karşısında adeta beklenmedik olurken yaşamlarında geçmiş kat hakeza ortak vakayla karşılaştıklarını söylediler.

Mahalleli şaşkın

Helvacı Mahallesi sakinlerinden kocabaşı azası Ali Çolak, yaşananlar karşısında adeta beklenmedik olduklarını belirterek mezar başlığı çalınmasını geçmiş kat yaşadıklarını söyledi.

Artık yakasız gömlek de çalınsa, ona da inanacak duruma geldiklerini tamlayan Çolak, “Burada mezar başlığı çalındı. Bizde şaşırdık, bundan sonraları yakasız gömlek çalındı deseler ona da inanacağız. Gelen ilkin mezarlıkta toy başlıkları arama etti daha sonra da muhtarımızın annesinin mezarına gelmiş olarak orada bulanan ortak başlığı koparttı. Daha sonraları gayrı mezar başlığını da alarak sağa sola baktıktan sonraları başlıkların birtanesini aracın bagajına ötekini de koltuğuna dair koyarak zeval vakti saatlerinde buradan ayrıldı. Daha ilkin de burada 6-7 ay ilkin dü hece taşı hâlâ çalınmıştı. Mezar başlığı çalındığını geçmiş kat görüyor duyuyorum” dedi.

Hırsızlık vakasından sonraları alana asayiş kamerası takıldığını kaydeden Çolak, “Güvenlik kamerasını arakçılık düşüncesince taktırdık. Mezar taşları toy idi. Burada şüphelendiğimiz eşhas oldu, onların da günahlarını aldık. Dolayısıyla alıcı taktırdıktan sonraları burasını arama dibine aldık ve mezar taşını alan alıcı sebebiyle belirleme edildi” sanarak konuştu.

Mezar taşlarını silip 500 TL'ye satmış

Helvacı Mahallesi muhtarı Hayrullah neşeli ise hırsızın annesinin mezarında mevcut mezar taşlarını çalarak üstünü sildirdikten sonraları 500 TL'ye sattığını öğrendiklerini belirterek, ayrımsız mezarlıkta hâlâ ilkin de üç mezar yerinden dolambaç çalındığını kaydetti. Şen, “Mezarlıkta annemin başlıklarının çalındığını görür görmez ağladım. Demek bu günleri de görecektik. Bunu eden insanlara yazıklar olsun diyorum onlara insanoğlu diyemiyorum. Ölüleri güçlü şen bırakmıyorlar. Şu an dördüncü kat mezar başlıkları çalınıyor. Bir yıl ilkin başladı, en akıbet annem Fatma Şen'in hece taşı çalınıyor. Dolayısıyla bu, dördüncü dolambaç çalınması oluyor. Bunları ayrımsız can yapıyor. Başka insanların meydana getirecek bulunduğunu zannetmiyorum. Aynı can buraya dadandı, daima de toy mezar başlıklarını seçiyor. Nerede toy dolambaç var ise alıp üstünü sildiriyor, satıyor. Kendisi ayrıksı mahalleden, ortak yıl ilkin mezar taşlarını çalan gene ayrımsız kişi. Bu yapılacak ortak nesne değil. Çalındıktan sonraları mezarlığa alıcı taktırdık" biçiminde konuştu.

Şeytana uymuş

Karakolda hırsızı gördüğünde başlıkları ne yaptığını sorduğunu tamlayan Çolak "Bana 'Şeytana uydum, kusur diliyorum, beni bağışlayın' dedi. Ben de namına 'İnşallah Allah da seni bağışlamaz kılıç seni on paralık bağışlamıyoruz' dedim. Bana zararımızı ödemeyi öneri etti, onama etmedim. Sabahleyin taktırdıktan sonraları onu bulduk. Dört mezardan sekiz parça dolambaç çaldı. Hepsi de toy başlık. Karakolda başlıkları hesabına tak dedim; o da bana 'Başlıkları sildim başkasına 500 liraya sattım' dedi” ifadelerini kullandı.

Bekir Koca - Ozan Köse
 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ