USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Trafikte silahla dehşet saçan eski futbolcu Sezer Öztürk hakim karşısına çıktı

Trafikte kez ita meselesi yüzünden tartıştığı şahıslara silahla acı açarak 1 ferdin ölümüne sebep bulunan eski futbolcu Sezer Öztürk, 32 sene 9 taban derece delik cezası isteğiyle hakim karşısına çıktı.

Trafikte silahla dehşet saçan eski futbolcu Sezer Öztürk hakim karşısına çıktı
18-02-2022 16:59
Sancaktepe'de 19 Eylül 2021 tarihinde trafikte biçim ita meselesi yüzünden tartıştığı insanlara mermi yağdırarak Halil İbrahim Scholten'ın ölümüne hastalık bulunan eski futbolcu Sezer Öztürk'ün de aralarında bulunmuş yer aldığı 3 sanığın yargılanmasına başlandı. Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanıdık duruşmaya mevkuf sanıklar Sezer Öztürk ve Ömer Genç cezaevinden getirilirken, tutuklanmadan maznun Duran Genç, yaşamını kaybeden Halil İbrahim Scholten'ın ailesi ve yan avukatları anık bulundu.

Savunmasına “Eski ulusal ortak futbolcu yerine burada olmaktan duyduğum üzüntüyü dile bildirmek istiyorum” niteleyerek süregelen Sezer Öztürk, “Olay haset arkadaşı Ömer Genç ve ailesiyle baş başa ailece zooloji bahçesinden döndüklerini anlatarak, “Arabada benim 3 çocuğum, eşim ve evlatlarımızın bakıcısı vardı. Arka otomobilde da Ömer'in 2 evladı ve benzeri vardı. Kiraladığımız eve akilane gidiyorduk. 2-3 otomobilin yolu kapattığını gördük. Arabaların kapıları açıktı. Yol isteyince bana, ‘bekle lan' dediler. 5-10 ahit bekledikten sonradan gine biçim istedim bu kez bana, ‘Bekle ulan Almancı, bura Almanya mı?' niteleyerek küfürler ettiler” dedi.

“Gözü dönmüş şahısların çocuklarıma ortak bilinçlilik yapacağını düşündüm”

Öztürk savunmasının devamında, “Almanya'da büyüdüm ancak ego Türküm hakim bey, bizde eşin ve çocuğun yer aldığı yerde kalay edilmez. Biz şerefimiz düşüncesince yaşarız. Ben söylediklerini daima hazmettim. Çünkü alkollü olduklarını anladım. Biz otomobilde durdukça üstümüze geldiler. İçlerinden bir tanesi gelişememiş kapıyı açmaya çalışınca ego otomobilden indim. İner inmez bir tanesi bana sumsuk attı. Bijon anahtarıyla kafama vurdular. Demir çubuklar ve taşlarla vurmaya bitmeme ettiler. Biri üstüme iskemle attı. Çok kalabalıklardı. Ben bunları yaşarken daima çocuklarımı ve eşimi düşündüm” niteleyerek konuştu.

“Bu denli gözleri dönmüş şiddete akıntılı şahısların çocuklarıma da ortak bilinçlilik yapacağını düşündüm” diyen Öztürk, “Ömer evvel ilkin havaya biberli etti. Biraz gelişememiş çekildiler ancak gene gelip elan baş döndürücü vurmaya başladılar. Çocuklarıma ortak bilinçlilik olmasın niteleyerek daim afsun ediyordum. O anne denli kimseyi öldürmeyi düşünmedim. Allah nazar boncuğu babayı bu konuma düşürmesin. Ömer'in kafasına vurduklarını ve Ömer'i yere düştüğünü gördüm” dedi.

“Öldürme kastım yoktu”

Aldığı darbelerle yaralandığını ve hastaneye gittikleri yetkin gene yolunun kesildiğini özetleyen sanık, “Maktul de oradaydı. Keşke olmasaydı ancak niyetleri güzel değildi. Benim hala başım dönüyordu. O denli baş döndürücü vuruş almıştım ki ortak tane ortak vuruş elan alsam öleceğimi biliyordum. Üstüme akilane mevrut kişilerden birinin belinde silah bulunduğunu zannettiğim düşüncesince ayaklarına biberli ettim. Maktul üstüme akilane geldi. Ben ayaklarına akilane biberli edince kaçtı. Koşmaya başladı. Benim katil kastım yoktu. Olsaydı takiben koşardım. Hayatımda on paralık kusur işlemedim. Üzgünüm, elden biçim istemiştik. Ben size gelişigüzel şeyi dostça anlattım. Üzerimden ortak ağırlık kalktı” biçiminde konuştu.

“'Ez, ez' niteleyerek bağırıyordu”

Tutuklu maznun Ömer Genç ise, “Olay acilen neşeli ortak takım bizlere saldırdı. Ben arkadaki arabadaydım. Kalabalıktan birinin Sezer'in benzeri ve evlatlarının yer aldığı gelişememiş kapıyı açmaya çalıştığını görür görmez indim. Başka bir tanesi de benim yolumu keserek, ‘Buranın kahramanı sen misin?' niteleyerek bana vurmaya başladı. Ben kalçamdan şişman ortak cerrahi müdahale geçirdiğim düşüncesince filhakika yerden kalkamadım. Eşim beni kurtarmaya çalışıyordu. Çocuklarım yerde ağlıyordu. O an hepimizi öldüreceklerini düşündüm. Kalabalık ortak kamyonete bindi. İçlerinden bir tanesi de, ‘ez ez' niteleyerek bağırıyordu. Ben kaçmayı başardım ancak Sezer mükemmel kendinde bulunmadığı düşüncesince ona çarptı” dedi.

“Çocuğum gelişigüzel akşam ‘baba' niteleyerek ağlıyor”

Maktul Halil İbrahim Scholten'in dini nikahlı benzeri Dilek Özdemir, görüngü anını görmediğini söyleyerek, “Benim çocuğum gelişigüzel akşam ağababa niteleyerek ağlıyor. En ciddi cezayı alsın” dedi.

Anne şikayetçi olmadı

Maktulün anası Güleser Scholten ise duruşma başkanının, “Şikayetçi misin?” sorusu üzerine, “Neyinden şikayetçi olacağım. Şikayetçi değilim. Allah'a devretme ediyorum” dedi. Ara kararını açıklanan duruşma heyeti, Sezer Öztürk ve Ömer Genç'in mevkufiyet halinin devamına değişmeyen verdi. Duruşma, eksikliklerim giderilmesi düşüncesince ertelendi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kabilinden hazırlanmakta bulunan iddianamede, Sezer Öztürk'ün "haksız kımıldatma altında bile bile öldürme", "haksız kımıldatma altında silahla bile bile yaralama" nahak yere kımıldatma altında mala dokunca verme", "zincirleme biçimde silahla tehdit" ve "ruhsatsız coşkun silahlarla mermileri satın kabul etme yahut bulundurma" suçlarından toplamda 17 sene 10 aydan 32 sene 9 taban denli hapisle cezalandırılması isteniyor.

Diğer maznun Ömer Genç'in ise, "basit yaralama", "haksız kımıldatma altında bile bile öldürme", "haksız kımıldatma altında silahla dümdüz yaralama, "kasten yaralama", vücutta bile bile mızrap kırığına hastalık olacak biçimde bile bile yaralama", "genel güvenliğin bile bile tehlikeye sokulması" suçlarından 15 sene 9 aydan 28 sene 1 taban denli hapisle cezalandırılması istem ediliyor.

Diğer maznun Duran Genç karşı ise görüngü esnasında Sezer Öztürk'ün kafasına iskemle fırlatarak, "silahla dümdüz yaralama" suçunu işlediği nedeni öne sürülerek 8 aydan 2 yıla denli hapisle cezalandırılması isteniyor.

Gamze Erdemir - Elyesa Karatepe

 


 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ