USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TRT’den Kahramanmaraş’taki depremzedelere moral ziyareti

Deprem felaketinin evvel gününden itibaren hem alanda varlığı ve yayınları ile bununla beraber destekleriyle sahada bulunan Türkiye'nin amme yayıncısı TRT'den Kahramanmaraş'a moral ziyareti düzenlendi. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ziyaretinde çocuklarla yakından ilgilen

TRT’den Kahramanmaraş’taki depremzedelere moral ziyareti
24-02-2023 10:06

TRT, Kahramanmaraş'taki depremzedelere moral ziyareti düzenledi. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve hile müesses üyelerinin de zevcelik etmiş olduğu ziyarette TRT aşevinde aşındırmak ikramından ayrıntılar düşüncesince hususi hediyeler dağıtımına, TRT Çocuk'un yüzü sıcak kahramanlarının maskotlarının çocuklarla buluşmasından gezen beyaz perde tırında miniklere hususi canlandırma videolarının izletilmesine derece sağlam aşırı aktiflik düzenlendi.

Kahramanmaraş'taki ziyaretine yüzyılın felaketinin önceki gününden itibaren alanda fariza karşıcı himmet dostlarıyla müşterek araya gelmiş şekilde başlamış olan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, depremzedelere aşındırmak ikramı meydana getirilen TRT aşevlerini de ziyaret etti.

Etkinlikte TRT Çocuk'un yüzü sıcak kahramanlarından Pırıl, Arslan ve Akıllı Tavşan Momo'nun maskotları da çocuklarla müşterek araya geldi. Ekranlardan izledikleri kahramanlarla baş başa şarkılar söyleyip oyunlar oynayarak eğlenen evlatların mutlulukları yüzlerinden okundu. “TRT Gezen Sinema Tırı”nda ise TRT Çocuk'un yüzü sıcak çizik filmi Rafadan Tayfa'nın hususi bölümlerinin gösterimleri gerçekleştirildi. Gösterimlerin arkası sıra TRT Genel Müdürü Sobacı, ayrıntılar düşüncesince hususi kendisine hazırlanmakta olan armağanları küçük sahiplerine ikram ederek çocuklarla geçenlerde ilgilendi.

“Sahadaki cansiperane gayretleri amme yayıncılığı anlayışıyla ekrana getirdik”
Ziyaret sırasında açıklamalarda mevcut TRT Genel Müdürü Sobacı, depremin önceki gününden itibaren devletin topu topu birimleriyle sahada bulunduğunun altını çizerek, kontrol istirdat birimlerinin, esenlik personellerinin, düzenlilik güçlerinin, madencilerin STK'ların ve gönüllerin daima baş başa sahada bulunduğunu hatırlatarak şunları aktardı:

“Biz de editör yapı kendisine bu aktörlerin, kurumların, insanların ve gönüllülerin cansiperane müşterek halde müşterek dirilik hâlâ istirdat gayretlerini, giderek yarışlarını ve devletin sahadaki varlığını ekranlara getirdik. Bunu TRT olarak, amme yayıncılığının mesuliyeti çerçevesinde adına getirmeye çaba ettik. Ancak yüreği açık milletimizin gelişigüzel müşterek ferdi üzere gelişigüzel müşterek kurumu üzere kılıç de TRT kendisine hâlâ müşterek tomar ne yapabiliriz sorusunu sorduk. Bu çerçevede kurumumuz çeşidinden planlı kampanyalarla ülkedeki iane seferberliğine ulama sunduk. TRT'deki yapımcılarımızın saf setlerinde kullandıkları ama ayrımsız sürede deprem bölgesinin gerekseme duyduğu elektrik üreteci ve karavan ilkin iktisap etmek üzere, müşterek ekip gereksinimleri yapımcılarımızı düzenli ederek alana atıf ettik. Tüm amme kurumlarımız gibi, tesislere ehil topu topu kurumlarımız üzere Antalya'daki tesislerimizi depremzedelere açtık. Ayrıca semt müdürlüklerimiz kanalıyla hem aşındırmak dağıtımına hem de yemeklerin ortaya çıkarılmasına ulama sunduk ve hala ulama sunmaya bitmeme ediyoruz” halinde konuştu.

“Çocuklarımızın psikolojisini de gözeterek iyileştirme süreçlerine katkıda mevcut iktisap etmek düşüncesince yola çıktık”
Çocukların psikolojisinin aşırı hâlâ müşkülpesent akıntı etmeyi ve aşırı hâlâ müşkülpesent olmayı gerektirdiğini anlatım fail Sobacı, “Biz de TRT Çocuk kanalımızdaki psikologlarımızla müşterek kıymetlendirme yaparak, ne yapabiliriz sorusunu çocuklarımıza müteveccih kendisine hâlâ etraflıca müşterek halde ele aldık. Onlar neyi seviyorsa onlarla buluşturma amacını gerçekleştirmeyi dilek ettik. Bu çerçevede canlandırma filmlerimizi, lisanslı ürünlerimizi, maskotlarımızı, dergilerimizi ve kitaplarımızı onlarla buluşturmak istedik. Bugün de bu his ile Kahramanmaraş'tayız. TRT Gezen Sinema Tırı'mız var, elbette burada Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızın desteğini de unutmamamız lazım, onların yardımı ile bu olanak ortaya çıktı. Şimdi kılıç Kahramanmaraş'ta evlatlarımızın yüzünde tebessümü az buçuk hâlâ artırabilmek ve iyileştirme süreçlerini az buçuk hâlâ kolaylaştırabilmek düşüncesince ehemmiyetli canlandırma filmlerimizi depremzede çocuklarımızla buluşturduk ve buna da bitmeme edeceğiz,” dedi.

Sobacı, laflarına şöyleki bitmeme etti: “Biz Türkiye'yiz, acımız yaralarımız ne derece büyükse kardeşliğimiz, birlikteliğimiz, dirayetimiz ve imkanlarımız da o derece büyük. Dolayısıyla devletimizin öncülüğünde, milletimizin fedakarlığında bu yaraları da saracağız. İnşallah evlatlarımızın yüzüne tebessümü gine koyacağız. Rabbimden duam o dur ki, evlatlarımızın gülen yüzleri müşterek hâlâ solmasın” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ