USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk Böbrek Vakfı’ndan İhlas Medya’ya 2 ödül birden

Türk Böbrek Vakfı (TBV) çeşidinden bu sene altıncı kere planlı Medya Ödülleri'nde İhlas Haber Ajansı hususi Haber Muhabiri Hasibe Karadağ ve Türkiye Gazetesi'nden Ziyneti Kocabıyık ödüle müstahak görüldü. Karadağ'ın ödülünü Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, Koc

Türk Böbrek Vakfı’ndan İhlas Medya’ya 2 ödül birden
22-11-2022 11:09
Türk Böbrek Vakfı kabilinden bu sene altıncı kere planlı “Türk Böbrek Vakfı Medya Ödülleri” sahiplerini buldu. Sunuculuğunu TBV Mütevelli Heyet Üyesi İpek Tanrıyar'ın meydana getirdiği merasim Beyoğlu'nda bir otelde gerçekleştirildi. Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk'in ev sahipliği meydana getirdiği hür Kanat'ın musiki dinletisiyle süregelen geceye, yargıcılar kurulu üyelerinin birlikte aşırı sayıda matbuat personeli katıldı. 6. Medya Ödülleri'nde “Covid koyu bakımında ECMO aksaklık yaptı, doktorların 2 saatlik elle savaşı avlu kurtardı, Korona Virüsle Mücadelede İlaç Hamlesi: Faz- 2 Çalışması Tamamlandı” neredeyse keyif dalında nice değerli habere imza atan İhlas Haber Ajansı hususi Haber Muhabiri Hasibe Karadağ ‘Özel Teşekkür Plaketi'ne, 'Cerrahpaşa'nın Nimet ablası 74 yaşlarında tababet fakültesinden izinli oldu' mevzulu haberiyle Türkiye Gazetesi'nden Ziyneti Kocabıyık ödüle müstahak görüldü. Karadağ'ın ödülünü Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk verirken, Kocabıyık'ın ödülünü Türk Böbrek Vakfı Başkan Vekili Aydın Ekinci arz etti.

“Kadınlara, kız çocuklarına nasip verildiğinde başaramayacağımız bilinçlilik yok”

Gecede mütekellim ve yayınlanan çabanın ölçüm edilmesinin ehemmiyetli bir güdeleme bulunduğunu tabir fail İhlas Haber Ajansı hususi Haber Muhabiri Hasibe Karadağ, “Gecede emeği sabık her insana Türk Böbrek Vakfı'na, sayın başkana aşırı teşekkürname ediyorum. Sağlık haberciliği nice düzlük neredeyse himmet talip bir bölüm. Pandemi zamanında arkadaşlarımın da bahsetmiş olduğu neredeyse keyif yönünde kavi bir proses yaşadık. Sağlık gazeteciliğinin de öne çıkmış olduğu bir dönemdi. Biz de keyif dalında yaptığımız haberlerle, pandemiye bağlı elde ettiğimiz bilgilerle elimizden geldiğince süreci duyurmaya çalıştık. Layık gören her insana aşırı teşekkürler. Şunu söylemeliyim ki kadınlara, kız çocuklarına müstelzim bedel verildiğinde, nasip verildiğinde başaramayacağımız tek bilinçlilik yok. Nice başaran hanımlara diyorum. Gecede ödül düzlük kâffesi arkadaşlarımı da kutlama ediyorum, emeğinize sağlık” ifadelerini kullandı.

“Haberimin bir hikayesi var, bunu bir içtimai iletişim araçları paylaşımında gördüm”

Aldığı ödül düşüncesince teşekkürname ederek laflarına süregelen ve haberinin öyküsünü katılımcılarla paylaşan Türkiye Gazetesi Sağlık Editörü Ziyneti Kocabıyık, keyif haberciliğinin emeksiz bir düzlük olmadığına ilgi çekti. Kocabıyık, “Haberimin bir hikayesi var, bunu bir içtimai iletişim araçları paylaşımında gördüm. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde 3 sene okuduktan sonradan aşırılmış olup evlenmiş ve eşinin arkasından ülke dışına revan ve sonradan kaydı silinmiş olduğu Nimet Hanım, 50 sene sonradan af çıktığını öğrenince gine okula başlıyor ve 74 yaşlarında o içerisindeki en iri düşsel gerçekleştiriyor” halinde konuştu.

“Her 3 insandan 2'sine sorarsanız Böbrek Vakfı'nı tanıyor”

Gecede mütekellim Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, vakfın vatandaşları böbrek sağlığı üzerine haberdar etmek ve bilinçlendirmek düşüncesince meydana getirilen yetişek ve icraat haricinde nice plan gerçekleştirdiğine ilgi çekti. Toplum sağlığının korunması düşüncesince şuur oluşturulmasının iri ehemmiyet taşıdığına aksan karşılayıcı Erk, “Yaşlandım fakat bu işi bırakmadık hala candan çalışıyoruz, Eğer şu anda sokaktan sabık rastgele 3 insandan 2'sine sorarsanız Böbrek Vakfı'nı tanıyor musunuz diye, beli diyorlar. Yüzde 67 bilinirlik oranına ulaşmışız. Bu bence parlak bir konu” sanarak konuştu.

TBV Başkanı Timur Erk başkanlığındaki yargıcılar kurulu komitesinde Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Prof. Dr. Cemal İbiş, Prof. Dr. Mustafa Akıncı, Prof. Dr. Aydın Türkmen, Prof. Dr. Tevfik Ecder, Ender Merter, Sedat Toktürk, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş ve gazeteci Mesude Erşan toprak aldı. Haberler, bağlanmış ve görsel basın, radyo, belgesel, salık ajansı ve genel ağ medyası kategorilerinde haber- araştırma, röportaj, makale yaban dizisi-konu ve vaka-inceleme ve TBV hususi teşekkürname sahalarında incelendi. Ayrıca, 2020 senesinde yaşamını kaybeden, keyif haberciliğinin ehemmiyetli isimlerinden Tülay Karabağ anısına "özel haber" kategorisi belirlenmişti.

Ödüle müstahak tanıdık esame şunlar:

TBV Yönetim Kurulu kabilinden toplumda keyif bilincinin büyüme göstermesine müteveccih meydana getirdiği istihbarat ile İhlas Haber Ajansı hususi Haber Muhabiri Hasibe Karadağ'a TBV hususi teşekkürname plaketi arz edilirken, 'Cerrahpaşa'nın Nimet ablası 74 yaşlarında tababet fakültesinden izinli oldu' mevzulu haberiyle Türkiye Gazetesi'nden Ziyneti Kocabıyık, Sabah Gazetesi'nden Gül Kireklo, NTV'den Melike Şahin, TV Net'ten Asuman Uğur, TRT'den Fatma Demir Turgut, Haberturk.com'dan Demet Demirkır Önal, AA'dan Elif Küçük, neredeyse esame ödül aldı. Gecenin böylecene ise TBV Başkanı Timur Erk'in 78'inci yaşını tesit etmek neredeyse çörek kesildi.

Emre Baba

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ