USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk Kızılayın 'Uluslararası Afet ve İnsani Yardım Lojistiği Kongresi' başladı

Türk Kızılay ev sahipliği ve Kızılay Akademi ile Lojistik Derneği iş donanmasında "İnsani Yardım Lojistiği: Yeni Normal ve Yenilikçi Yaklaşımlar" temasıyla meydana gelen "Uluslararası Afet ve İnsani Yardım Lojistiği Kongresi" başladı.

Türk Kızılayın 'Uluslararası Afet ve İnsani Yardım Lojistiği Kongresi' başladı
09-02-2022 14:14
İstanbul

Ataşehir'deki ortak otelde Kızılay Lojistik sponsorluğunda planlı kongrenin açılışında mütekellim Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, 150 yılı hayli süredir esenlik taşıdıklarını ve bu iyiliği gereksinimi olana ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Faaliyetlerinin de bu iyiliği toplamak, bunu ortak yerden ortak yere giymek ve halis muhlis bu süreçleri orantılı endaze şartlarda, en efdal kalitede, en ceninisakıt maliyette yapmak bulunduğunu özetleyen Kınık, Kızılayın tarihî sürecinden ve bugünkü faaliyetlerinden bahsetti.

Kınık, kongrede verilen bildiriler ve buradaki değirmi masa toplantılarında ortaya çıkma fikirlerin kitaplaştırılarak arsıulusal sektörlerin istifadesine sunulacağını dile getirdi.

Kurum kendisine 150 senedir esenlik taşıdıklarını tamlayan Kınık, "Bunu güncelleyerek hazırlamaya çalışıyoruz. Optimum yığılım seviyeleriyle mergup malı, mergup kalitede, mergup yerde, gerekseme mahsus anda en makul maliyetle bulundurmaya himmet ediyoruz. Kızılay Lojistik kendisine halis muhlis süreçlerimizi Kızılayın öbür işlerinde bulunduğu derece dijitalleştirdik. Bu sene yaşamına başlamış olacak Kızılay AR-GE ve Bilgi Teknolojileri şirketimiz marifetiyle geri işlev sektörüne müteveccih de aşırı ehemmiyetli sayısal analizör sunuyoruz." dedi.

"İnsani iane modellerindeki değişimleri izleme ediyoruz"

Kovid sürecinde dağınık sektöründe de aşırı şişman ortak faiz gerçekleştiğine yer veren Kınık, ortak yandan malların şişman parçalar şeklinde yol ettiğini, ortak yandan tedarikin ıvır zıvır parçalar şeklinde gerekseme sahibinin ayağına geldiğini anlattı.

Kerem Kınık, facia ve insanca iane sektöründe de durumun ayrımsız bulunduğunu belirterek şöyleki bitmeme etti:

"Dolayısıyla ahit toptan manada tabiat kaynaklı afetlerin, dünya değişikliklerinin vurduğu dayanıklı aşırı coğrafya yenilikçi geri işlev yaklaşımları eğer olmazsa hayatlarını sürdüremeyecekler. Bugün, erişimi çetince bulunan coğrafyalara, denize çıkışı sıfır ülkelere, ıvır zıvır ada ülkelerine, arbede bölgelerine insanca iane ulaştırmak, facia müdahalesi yapmak aşırı ehemmiyetli ortak çözüm almıştır. İnovatif analizör eğer olmazsa bu sürdürülebilir değildir. Bugün dünyada insanca iane modellerinde de tebeddülat uydurma konusu. Bunları izleme ediyoruz."

Lojistik ve facia insanca katkısı piyasasının gerekseme duyduğu süreçlerin iyileştirilmesi noktasında bilgi ve bilginin delalet edeceğini anlatım fail Kınık, bilginin boyut değişik gayrimeskûn "big data" denilen şişman data yönetiminin uygulanması icap ettiğini ve bireşimli zekanın bu sektörde kullanılmasının mecburi bulunduğunu dile getirdi.

"Her çağ Türkiye'nin 300 noktasından 10 bin yöresinde kanı alıyoruz"

Kınık konuşmasına şöyleki sürdürdü:

"Robotik teknolojiler, drone teknolojileri, halis muhlis süreçlerin dijitalleştirildiği sayısal inkılap süreçleri, blokchain derece halis muhlis bu süreçler çevik, yalın, yeşil, insanca geri işlev düşüncesince eğer olmazsa olmazlarımızdır. Kızılay Lojistik AŞ ortak yandan bu vizyonla geri işlev sektörüne bedel katarken öbür yandan Kızılayın hayri faaliyetlerine akar hayata geçirmeye bitmeme ediyor. Sağlık lojistiği noktasında ilkin kan hizmetleri, antipatik zincir, aşılama taşınması, kan hizmetlerinin tedariki noktasındaki süreçlerimizi bu manada markalaştırarak dünyaya ihraç etmeye çalışıyoruz. Her çağ Türkiye'nin 300 noktasından 10 bin yöresinde kanı alıyoruz. Dört noktasına getiriyoruz. Daha sonraları 24 zaman arasında 1564 noktasına esasen dağıtıyoruz. Bu iş on paralık boyuna bitmeme ediyor. Bu şişman ameliyat gerisinde şişman ortak tecrübe, şişman ortak sığa gerektiriyor."

Kerem Kınık, kongrenin gerçekleşmesinde alın teri dökenlere teşekkürname etti.

Afet geri işlev merkezleri afetlere verilen küsurat değme yere karışma ediyor

Yoğun kar yağışının peşi sıra canlılık kesintisi yaşanmış bulunan Isparta'daki icraat nedeniyle kongreye katılamayan AFAD Başkanı Yunus Sezer videoteyp ileti gönderdi.

Sezer, mesajında, Türkiye'de 34 bin 593 heyelan, 4 bin 790 kayaç düşmesi, 877 çığ ve 604 obruğun kaydedildiğini, değme sene sayı farkı 25 bine DOĞRU depremin meydana geldiğini aktardı.

Dünya genelinde yaşanmış bulunan afet, kitlesel muhaceret ve insanca krizlerin iane faaliyetlerine mahsus gereksinimi değme sabık çağ şimdi da artırdığına ayraç fail Sezer, yardımların ulaştırılabilmesiyle çalışan talep, tedbir ve geri işlev planlamanın yakından hevesi bulunduğunu söyledi.

Afet sonrası ve insanca yardımların ulaştırılmasında Türkiye'de koyu ortak düzentileme ortaya konulduğuna yer veren Sezer, Bangladeş'ten Yemen'e, Afganistan'dan Filistin ve Suriye'ye denli nerede gerekseme var ise oraya gidildiğini aktardı. Sezer, Filistin ve Somali'ye bitirdikleri derece binlerce titrem yardımları çokluk yoluyla, güç müstelzim yardımları kargo uçaklarıyla ve yağız yolunun çıtırbom kalmış bulunduğu yardımları katar eliyle ulaştırdıklarını anlatım etti.

Yunus Sezer, insanca lojistiğin AFAD kendisine paydaşlarıyla baş başa yoğunlaştırdıkları alanlardan birisi bulunduğunu belirterek şöyleki bitmeme etti:

"Öncelikli kendisine facia lojistiği düşüncesince taşınmazlar zarfında çalışıyoruz. AFAD kendisine Türkiye Afet Lojistik Ağı'nı dizgesel halde 2013'te hayata geçirmeye başladık. Türkiye facia karışma planı ile Türkiye'de 15 geri işlev meydan belirledik. İlleri birbirine dayanaklık etmek olacak halde gruplandırdık. Bölgeleri, facia ve türleri, verilen kalma sıklığı, sayı farkı salname hasar verebilirlik oranı, muvasala ve popülasyon niteliklerini hesaplayarak belirledik. AFAD mühendislerimiz, AFAD lojistiğinde dünyada evvel bulunan ortak manken ortaya koydular. Modelin hile yazılımı da domestik pınar ve ulusal imkanlarla Türkiye'de geliştirildi. Bu modelle lehçe 27 facia geri işlev merkezi mensur edilerek hizmete alındı."

Afet daha sonra müstelzim çadır, battaniye, döşek ve aş damı setlerinin konteynerler arasında anbean atıf edilmeye amade biçimde 365 çağ 7/24 facia geri işlev merkezlerinde bulunduğunu özetleyen Sezer şöyleki konuştu:

"Afet geri işlev merkezleri, facia anında, gereksinimlerin akla yatkın zamanda, akla yatkın miktarda, akla yatkın biçimde karşılanmasını sağlıyor. Merkezlerdeki konteynerleri, içerisindeki envanterleri ve materyallerin verilen kalmış bulunduğu ısı ve nemi, çeken vasıtaların konumunu 7/24 izleme edebiliyoruz. Afet geri işlev merkezleri bekâr Türkiye'ye işlev etmiyor ayrımsız sürede coğrafyasındaki afetlere verilen küsurat değme yere müdahalede bulunabiliyoruz. Küresel deveran sertifikasına erbap facia konteynerleri, dünyanın neresinde ortak facia olursa kara, deniz, dünya ve çıpa eliyle oraya çabucak ulaştırılabilir."

Kongrede insanca iane lojistiği ve tedbir zincirindeki gelişmeler ele alınacak

Kızılay Akademi ile Lojistik Derneği (LODER) Lojistik Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş da, geri işlev hizmetlerine bağlı endamsız ortak müzakere yaptı.

Konuşmaların peşi sıra Kınık'a, Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic kabilinden "teşekkür belgesi", Hırvatistan Kızılhaç Başkanı Robert Markt kabilinden da bağış arz edildi.

Açılış oturumunun peşi sıra panellerle bitmeme fail kurultay 11 Şubat'ta sona erecek. İnsani iane lojistiği ve tedbir zinciri alanlarındaki sonuç gelişmelerin ele alınacağı kurultay çerçevesinde yetişek seminerleri, danışma ve paneller, ilmî araştırı sonuçlarının sunulacağı çalıştay oturumları, insanca iane lojistiğinde yaşanmış bulunan problemlerin tartışılacağı mihrak takım toplantıları ve insanca iane faaliyetlerinin yürütülmüş bulunduğu sahalarda beceri inceleme, yolculuk ve ziyaretler gerçekleştirilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ