USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk Kızılayı'nın kadın gönüllüleri, afet bölgesinde yaraları sardı

Türk Kızılayı'nın kadın gönüllüleri, yığın felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaraların sarılması düşüncesince fariza aldı. Her ilden gönüllü adına ilçeye mevrut Türk Kızılayı'nın kadın gönüllüleri, afetzedeler özellikle iktisap etmek gibi

Türk Kızılayı'nın kadın gönüllüleri, afet bölgesinde yaraları sardı
04-10-2021 14:20

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos'ta alevlenmiş yağışın peşi esna Ezine Çayı'nın taşması kararı iş yerleri, aşırı sayıda ev su ve bataklık altında kaldı, kimi yapılar yıkıldı ve dirilik kayıpları yaşandı. Sel felaketinin peşi esna yaraların sarılması düşüncesince derin müşterek düzentileme başlatıldı. Bu çalışmalara Türk Kızılayı'nın kadın gönüllüleri de dayanaklık geçirmek verdi.

Batı Karadeniz bölgesinde meydana mevrut yığın felaketin peşi esna Kızılay, kâffesi imkânlarını seferber ederek Sinop, Bartın ve Kastamonu'da binin üstünde afet uzmanı ve gönüllüsü ile selzedelerin yaralarının sarılması düşüncesince çalıştı. Selden etkilenen vatandaşlara gündüz süresince su, yunak kemirmek ve ikramlık dağıtımı işleyen Kızılayın kadın gönüllüleri, hıfzıssıhha ve giysi materyali desteklerinin birlikte psikososyal dayanaklık geçirmek çalışmalarını da yürüttü.

“Afet bölgesinde kemirmek dağıttık, su dağıttık, hıfzıssıhha seti dağıttık”

Afet bölgesindeki icraat karşı bilgelik verici Türk Kızılayı Kastamonu İl Kadın Kolları Başkanı Tuba Güzel: “Bir Kızılaycı kendisine biçimsiz şartlarda Bozkurt'a geldik. Yollar aşırı kötüydü. Buraya geldiğimiz andan itibaren kaybolan insanlarımız vardı. Bu çalışmalara geçmiş ilk evvela iane ettik. Bunun akabinde 9 alanda ağırlama ara bulucu oluşturduk. Buralarda kemirmek ağırlama ettik. Su dağıttık, hıfzıssıhha seti dağıttık. Köylere iane götürüyoruz. Çizmelerimizi giyip çamurda çalışıyoruz. Zor koşullar altında çetin şartlarda dört dörtlük anlamıyla afet alanını muammer olduk. Burada başkaca kişilerin acısını yaşadık” dedi.

“Türkiye'nin ciharıyek yanından Kızılayın kadın gönüllüleri bize desteğe geldi”

Türkiye'nin ciharıyek yanından Türk Kızılayı'nın kadın gönüllülerinin afet alanına kendilerine desteğe geldiğini kail Güzel: “Bütün illerden, ilçelerden hanımlarımız burada fariza aldı. Kızılayın Kadın Teşkilatına buradan hepsine aşırı teşekkürname geçirmek istiyorum. Zor müşterek süreç, ego bu afeti zat memleketimde olması zımnında ego bu afeti yaşadım. Bu yaşananlar aşırı üzücü. Rabbim kolaylıklar versin, dört başı mamur gönüllülerimize de aşırı teşekkürname ediyorum. Özellikle köylere muvasala aşırı zordu. Çizmelerimiz olmasına rağmen çamurda, balçıkta çetin akım ettik. İnsanlara ulaşmaya çalıştık. Onların müşterek nebze de olsa acılarını paylaşmaya çalıştık” niteleyerek konuştu.

“Afet bölgesinde mevcut gücümüzle çalıştık”

Afet bölgesinde afetin geçmiş gününden itibaren mevcut kuvvetleriyle çalıştıklarını ve değme çeşitli mevzuda fariza aldıklarını tamlayan Güzel, “Afet bölgesinde fariza işleyen polislere, askerlere, afetzedelere, köylerde bize gerekseme duyan vatandaşlara ulaştık, bunlara iş vermeye çalışıyoruz geçmiş günden beri, halen elan buralarda yardımlarımız sürüyor. Yardımlar mevzusundan da devletimizden Allah razı olsun, afet bölgesinde aşırı iyi çalışmalarda bulundular.

Kızılay Kadınları Merhamet Çınarları, bizlerde bu merhameti kâffesi afet bölgelerine, bize gerekseme duyan her insana ulaşmaya ve ulaştırmaya çalışıyoruz. Var gücümüzle çalışıyoruz. Son dakikaya derece da afet bölgesinde olacağız. Ben buradan bize dayanaklık geçirmek verici gönüllülerimize, Safranbolu, Karabük, Sakarya, Konya, Amasya, Selçuklu'dan nice hanımımız bize gönüllü desteğe geldiler. Ben, hepsine bize verdikleri dayanaklık geçirmek ve katkılarından ötürü teşekkürname geçirmek istiyorum. Bizleri bekâr bırakmadılar” halinde konuştu.

“Dayanışmayı el ele vererek çelimli müşterek zincir biçimine bildirmek istiyoruz”

Bozkurt'ta meydana mevrut yığın felaketinde fariza meydan arkadaşlarına korumak düşüncesince geldiğini tamlayan Safranbolu Türk Kızılayı Kadın Kolları Başkanı Leyla Dinçer ise, “Biz müşterek bütünüz, bunu da tamamlamaya geldik. Buraya desteğe geldim. Kızılayın kadınları, bence el birliği timsali. Bizlerde el ele vererek bunu çelimli müşterek zincir biçimine bildirmek istiyoruz. Bu nedenden dolayı buradayım, el birliği ve iane düşüncesince buradayım. Yol bizleri aşırı ücra köylere götürdü. Yolda nemli müşterek teyzemizle karşılaştık. Yol istimzaç kılmak yerinde kaldık. Çünkü Bozkurt'a biran evvela gelip iane geçirmek istiyorduk. Teyzemizi gördük, dişleri yoktu ağzında. Elma yiyordu, üzüldüm. Ona müşterek kadro hediyelerimiz vardı, onlardan ağırlama ettik. Yolu sorduk. Ben, afet alanına gelirken esasta o köyde felaketin başlangıcını gördüm.

Yollar yıkılmış, göçmüş, aşırı biçimsiz vaziyetteydi. Ağaçlar köprüleri tıkamış, köprüler yıkılmış. Bozkurt'ta yaşanmış bulunan olayların müşterek benzer ilçenin yukarı tarafında mevcut köylerde de vardı. İlk kendisine köylerden başlamış görüngü ve akıbet kendisine ilçeye derece gelmiş. Felaketin başlangıcı yukarıdaki köylerimizde, biz buraları gördük” ifadelerini kullandı.

“Çamur demeden, bataklık demeden afet bölgesinde nice çalışmada fariza aldık”

Her çeşitli kızgın koşulda afetzedelere iane düşüncesince çalıştıklarını Karabük Türk Kızılayı İl Kadın Koordinasyon Birim Başkanı Zuhal Kahraman da şöyleki konuştu: “Türk Kızılayı hanımları kendisine çamurların içinde kemirmek dağıtımları yaptık. Çamurların içindeki dükkanları temizledik. Çamur demeden, bataklık demeden burada nice çalışmada toprak aldık. Bir nebzede şahıslara müfit olabilmek düşüncesince Kızılay hanımları kendisine elimizden ne geliyorsa üstümüzün kirlenmesi ve ya ayaklarımızın çamurlanması tek ehemmiyetli değil, elden müfit olabilmek düşüncesince Kızılay hanımları kendisine burada çalıştık.

Bir Kızılayın gönüllü hanımı kendisine diyorum ki hacısı hocası gönüllü.org'tan unsur kendisine bu janr faaliyetlerimizin içinde bulanmalarını istiyorum. Bizlere gönüllü kendisine destekte bulunabilirsiniz. Biz müşterek ekibiz, tığ müşterek bayanız, kadının elinin değdiği değme toprak tertemiz olur. Abana ve Bozkurt'tu da inanırım en iyi biçimde yapacağız. Çünkü bura tabiat harikası bulunan müşterek yer. Biz hanımlar ve kâffesi Türkiye kendisine İnşallah burasını baştan yapacağız” dedi.

Vedat Yunus İkizoğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ