USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk Ninja: 400 teknik biliyor, 15 doktorası var

Wushu ve andıran esirgeme antrenörü 45 yaşındaki Bilal Çelebi 400'ün üstünde Ninja tekniği biliyor, 200'ün üstünde sertifikası var. Çelebi başkaca ABD, İsrail, Almanya ve İngiltere'nin de bulunmuş olduğu 15 değişik ülkeden ‘doktora' unvanı aldı.

Türk Ninja: 400 teknik biliyor, 15 doktorası var
03-05-2022 10:53

Milli wushu antrenörü Bilal Çelebi, haftanın 3 haset ninja giysilerini giyerek, tığ ve gayrı ekipmanlarıyla beraberce ormanda alıştırma yapıyor. 45 yaşındaki Bilal Çelebi, Samsun'da yaşıyor. Çocuk yaştan itibaren dövüş sporlarının nice dalında yetişek meydan Çelebi, 1997 senesinde wushu antrenörlüğü hazırlamaya başladı.

Milli grup antrenörlüğü de önleyen Çelebi, henüz sonradan andıran siper ve tabanca istimal derslerimizi de vermeye başladı. Ürettiği Ninja ve siper tekniklerinin patentini meydan Bilal Çelebi, tekniğinin kullanıldığı 15 ayrımlı ülkeden ise ‘doktora' unvanı aldı. 400'ün üstünde teknik üreten Bilal Çelebi, bu teknikleri unutmamak ve yenisini katmak yerine haftanın 3 haset ormanlık bölgeye tedricen Ninja giysileri emek vermek gerçekleştiriyor.

“400 Ninja tekniğim var ve andıran siper tekniklerimin patentini aldım”

Ürettiği tekniklerin dünya içi ve dünya haricinde nice yerde kullanıldığının altını çizen Dr. Bilal Çelebi, “Çocukluğumdan buyana dövüş sporlarıyla uğraşıyorum. 1997 senesinde çalıştırıcı oldum ve ortak müddet de ulusal grup antrenörlüğü yaptım. 400 ninja tekniğim var. VİP andıran siper tekniklerimin yanı esna millî ve arsıulusal geçerli tekniklere sahibim. ABD, İsrail, Yunanistan, Almanya, İngiltere kabilinden 15 ayrımlı ülke, tekniklerimi uyguladığı düşüncesince bana ‘doktora' unvanı verdi. Ülkeme yarayışlı olmak, gençleri terbiye etmek düşüncesince uğraşıyorum. VİP andıran siper dalında da 400'den ortak tomar tekniğin patentini aldım. Gençlik ve Spor Bakanlığına lüzumlu başvuruları yapacağım. Devletimizin wushu sporuna henüz baş döndürücü dayanak noktası vermesini istiyoruz. Yurt haricinde doktora almış hocaları ülkeler askeri eğitimlerde kullanıyorlar. Türkiye'de de hakeza ortak boyut olsa henüz dobra evolüsyon kaydedilir niteleyerek düşünüyorum. 200'ün üstünde sertifikam var. Bunlardan 15 tanesi ecnebi ülkelerin verdiği bilirkişi doktorculuk unvanı belgesi. Uluslararası müsabakalarda yaptığım derecelerin sertifikası, çalıştırıcılık derecelerim var” dedi.

“Haftanın 3 haset ormanda tekniklerimi çalışıyorum”

Ninja giysileri ve anadan görme tığ ile beraberce tekniklerini esasen ettiğini tabir fail Çelebi, “Haftanın 3 haset doğaya gelmiş şekilde emek vermek yapıyorum. Köyümde kendime hususi ortak yerim var. Burada hem dünkü yöntemler geliştiriyorum bununla müşterek ürettiğim teknikleri çalışıyorum. Ürettiğim teknikleri de İçişleri Bakanlığı'na korumada kullanılması düşüncesince yazılmış ve görsel şekilde yolluyorum. Ürettiğim andıran siper tekniklerinden devletimizin çalışanlarının de yararlanması düşüncesince bunu yapıyorum. Bazen de itimat ve askeri personellere dersler veriyorum” niteleyerek konuştu.

8 senedir Dr. Bilal Çelebi'nin talebesi bulunduğunu tabir fail Burak Düzgün ise, “8 senedir Bilal hocadan andıran siper derslerimizi alıyorum. Koruma dair kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bunların haricinde aldığımız eğitimler sonucunda andıran siper işlerinde fariza alıyorum. Hocamız, spordan önceki şahısların kendisini keşfetmesine evleviyet sağlayan ortak insan. Kendi gelişimini de tamamlarken bizleri de indinde henüz dobra ortak insanoğlu olma uğrunda evsaf bulunduruyor” halinde konuştu.

Erdi Demür-Ahmet Şükrü Uluçay
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ