USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk Polis Teşkilatının süvarileri: 'Atlı Polisler'

Türkiye'nin ayrı ayrı illerinde fariza fail süvari polisler, sosyal vakalara müdahalelerin yanı sıra, abiye duruşları ile vatandaşların nazarıitibar odağı oluyor. Ankara Atlı Polis Eğitim Merkezinde edep bilimi bilimi gören atlar ve binicileri nice muaddel ilde görevlerine bitmeme

Türk Polis Teşkilatının süvarileri: 'Atlı Polisler'
18-12-2021 13:20

Atlı Polis Grup Amirlikleri, 1995'te Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlükleri içerisinde kuruldu. Toplumsal vakalara müdahale, karakol ve resmi boğaz törenlerinde çalışan gösteriş oynayan süvari polisler, dü kademeli yan yana tahsilden geçiyor.

Ankara Atlı Polis Eğitim Merkezinde eğitimlerine başlamış bulunan biniciler, 4 maaş esas binicilik eğitimi daha sonra gelecek düzem binicilik eğitimi alıyor. Merkezde gene bire yan yana biçimde fariza takanak bulunan atlar da 6 maaş esas terbiye sürecinden geçerek alandaki görevine başlıyor. Atlar, buradaki 6 maaş terbiye sürecinde sese, dumana, ateşe, patlamaya gönül rahatlığı reaksiyon vermemeyi öğreniyorlar. Ankara'daki merkezde terbiye gören süvari polisler henüz sonra, Türkiye'nin başka 6 ilinde de görevlerine bitmeme ediyor. Ankara'nın yanı esna İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Kayseri ve Adana Emniyet Müdürlüklerinde de Atlı Polis Grup Amirlikleri fariza yapıyor.

“Atlarımızın ve binicilerimiz dü kademeli tahsilden geçiyor”

Atlı Polis Grubu Amiri Mahmut Kılınç İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine süvari manşet eğitimleri üstüne icra ettiği değerlendirmede, “Atlarımızın ve binicilerimizin dü kademeli eğitimleri vardır. At eğitimleri; terbiye ve talim yerine dü evrede gerçekleşmektedir. At eğitimi, atın iş etme işlevini tasarruf etmek düşüncesince çelim ve durum donör hareketlerdir. Öğretim ise atların zihnî yapısını geliştirerek, atları koşullu tepke egzersizine alıştırarak, binicisinin vermiş bulunduğu buyruklara ön şartsız yerine uymasını mucip yan yana eğitimdir. Ayrıca bunun indinde da personel düşüncesince binicilik eğitimlerimiz vardır. Bununla ait personellerimiz Çevik Kuvvet bünyesinden seçilmektedir. 28 yaşından güneş almaması gerekir. Hayvan sevgisi olması lazım. Daha sonraları 4 maaş esas binicilik eğitimini başarıyla tamamlaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Tesislerimiz Avrupa standartlarında, atların fiziksel ve mental yerine şen yaşayabilecekleri yan yana ortama sahip”
Ankara'da arazi bölgeye Atlı Polis Eğitim Merkezi tesislerinin Avrupa standartlarında bulunduğunu kaydeden Atlı Polis Grubu Amir, Kılınç, “Tesislerimiz, Ankara İl Emniyet Müdürümüzün buyruğu ile Avrupa standartlarında, atların fiziksel ve mental yerine yaşayabilecekleri 40 at kapasiteli yan yana bölgeye sahiptir. Toplumsal vakalara karışma bizim esas hedefimizdir. Ama bunun yanı esna karakol hizmetleri de yapmaktayız. Bunun dışında ayak topu müsabakaları ve başka kültürel faaliyetlerde de atlarımızı kullanıyoruz. Bununla ait bölgede karşılaşabileceğimiz işitsel ve görsel kâffesi öğelerle ait burada çalışıyoruz. Toplumsal vakalarda saldırgan grupları atların fiziksel yapısından yararlanarak, belirleme edilmesinde. Polislerin halkla ilişkilerinin gelişme göstermesi kadar nice bölgede atlarımızın yararlı bulunduğunu görüyoruz. Milletimiz geleneklerimizin yan yana simgesi yerine görmüş bulunduğu düşüncesince süvari polislerimize ayrı yan yana özen duymaktadır. Yine Ankara İl Emniyet Müdürümüzün buyrukları doğrultusunda, Eymir Gölü, Kızılay Meydanı, Mogan Gölü ve Millet Bahçesi kadar yerlerde atlarımız karakol hizmeti yapmaktadır” biçiminde konuştu.

“Atlı Polis Grup Amirlikleri, Türkiye'de Ankara engelleme edinmek neredeyse 7 ilde ihtimam vermekte”

Atlı polisleri içtimai vakalara müdahalenin yanı esna nice değişik bölgede da fariza aldıklarını vurgulayan Kılınç, “Atlı Polis Grup Amirlikleri, Türkiye'de Ankara engelleme edinmek neredeyse 7 ilde ihtimam vermektedir. Bu illerimizin binici ve at eğitimleri bu merkezde yapıldıktan sonra, arkadaşlarımızın atamaları görevlendirilecekleri illere yapılmaktadır. Burada 4 maaş esas binicilik eğitimi süresince, ağababa uzlaşma sağlama, atı hissetme, ağababa tahakküm kadar vakaları arkadaşlarımız kavradıktan sonra, gelecek binicilik eğitimine intikal yapıyoruz. İleri binicilik eğitimlerinde de; bölgede atlarımızın karşılaşmış bulunduğu görsel ve işitsel öğeleri binicinin buyruğu doğrultusunda atla baş başa o unsurun üstüne tedricen bunu başarıyla tamamlaması gerekiyor. Bunun indinde atlarımızı, at nakil araçları ile görevlerimize nakledebiliyoruz. Törenlerde, himaye hizmetlerinde fariza alabiliyoruz” sanarak konuştu.

“Burada esas cet ile binici arasındaki biricik ayırt atların konuşamaması”

Atlı polislerin, atları ile ortada yan yana bağlam oluştuğuna da yer veren Kılınç, “Atlarımızın bakım ve kontrollerini de arkadaşlarımızın kendisi yapıyor. Bunun dışında bizim günce görüm ve klinik yerine dü kademeli da baytar kontrollerimiz oluyor. Atların devir bakımı ve depar belgesi bakımları vardır. Şöyle değerlendirecek olursak; yan yana esas babanın çocuğa merakı ve sevgisi ile yan yana binicinin ağababa sevgisi ve merakı benzerdir. Burada esas cet ile binici arasındaki biricik fark; atların konuşamaması, bu nedenden dolayı çevre binicisinin onu dobra gözlemleyip dobra biçimde bakımını yapması gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

Utku Şimşek - Derya Yetim - Yunus Özkan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ