USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Türkiye ile Cezayir, doğruluk dalında ortaklık uyuşma zaptı imzaladı

Başkent Cezayir’deki imza törenine dahil olan Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, anlaşma zaptının yargısal alandaki işbirliğinin beraberinde hakim, müddeiumumi ve bilgili eğitmenlerinin eğitimini kapsadığını söyledi.

Türkiye ile Cezayir, doğruluk dalında ortaklık uyuşma zaptı imzaladı
27-12-2022 23:06
Cezayir

Türkiye Adalet Akademisi ile Cezayir Hakimlik Yüksek Okulu ortada hakim, müddeiumumi ve bilgili eğitmenlerinin eğitimi ile yargısal alandaki işbirliğine müteveccih anlaşma zaptı imzalandı.

Başkent Cezayir’deki Adalet Bakanlığı’nda planlı imza törenine Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, Cezayir Adalet Bakanı Abdurreşid Tıbbi, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Cezayir Hakimlik Yüksek Okulu Genel Müdürü Abdülkerim Cadi, Türkiye’nin Cezayir Büyükelçisi Mahinur Özdemir Göktaş ile yetkililer katıldı.

Adalet Bakan Yardımcısı Yılmaz, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, bugünün Türkiye ile Cezayir arasındaki ilişkilerin 506’ncı yıldönümü bulunduğunu hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018’de Cezayir’e gerçekleştirdiği ziyaretle dü diyar arasındaki ilişkilerin iri kuma ivme kazanarak sürdüğünü vurguladı.

Yılmaz, Türkiye ile Cezayir arasındaki ilişkilerin ticari ve kültürel bölgede artarak bitmeme ettiğini belirterek, “Bu kapsamda kılıç de ahit Türkiye Adalet Akademisi ile Cezayir Hakimlik Yüksek Okulu ortada bilgili ve savcıların eğitimi ve bilgili eğitmenlerinin eğitimi, bilgelik alışverişi, yargısal alandaki ortaklık üstünde anlaşma zaptı imzaladık.” dedi.

"Cezayir’de aşırı müfit kuma diyalog ve söz gerçekleştirdik"

İki diyar ortada bakanlıklar arası kurul ziyaretlerinin gerçekleşeceğini kaydeden Yılmaz, “Bu kapsamda başka alanlarda, ticari, politik ve konuşu alandaki işbirliğini ilçe bölgesine da taşımış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Türkiye’nin Cezayir Büyükelçisi Göktaş’a da çabalarından ötürü teşekkürname ederek, “Cezayir’de aşırı müfit kuma diyalog ve söz gerçekleştirdik. Sayın Cezayir Adalet Bakanı Tıbbi kabilinden da faziletkâr kuma candan karşılandık. Buradaki temaslarımız bitmeme ediyor. Umarım artık anlaşma zaptında imzaladığımız hususları hepyek gerçekleştirmiş oluruz.” halinde konuştu.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Özdemir ile Cezayir Hakimlik Yüksek Okulu Genel Müdürü Cadi de törende birer söz yaptı.

Özdemir, “Bugün burada, dü diyar ortada tarihe dayalı dostluğunun devamına bağlı hakimler ve savcılar arasındaki birlik hukukunu artırmaya müteveccih kuma ortaklık anlaşma zaptını imzalamış bulunmaktayız.” dedi.

Türkiye ile Cezayir’in hak temelinde kurulan dü diyar olduğuna dikkati çekici Özdemir, gelişigüzel dü ülkenin temelinde İslam uygarlığı bağlamında hak teriminin yattığını vurguladı.

Özdemir, iri ülkelerin adaletle kaim olabileceğini ve Türkiye ile Cezayir’in de bu çerçevede hak kurumlarını elan çelimli kıldıkları sürece elan güçlü, elan gönençli topluma ve devlete ehil olabileceklerini kaydetti.

Cezayir’in çelimli kuma hak sistemi bulunduğunu anlatım fail Özdemir, Türkiye’nin de ilçe dalında Cezayir dahil, arkadaş ve ahi ülkelerle işbirliğini güçlendirmeye bitmeme ettiğini aktardı.

Özdemir, dü diyar kurumları ortada imzalanan ortaklık anlaşmasının gereğini adına getireceklerini vurgulayarak, aşırı çelimsiz müddet içinde bu anlaşmanın yaşama geçirileceğini kaydetti.

İşbirliği çerçevesinde çalıştaylar yapılacak

Öte taraftan Cezayir Hakimlik Yüksek Okulu Genel Müdürü Cadi ise, dü diyar kurumları ortada varılan ortaklık anlaşmasından ötürü memnuniyetini dile getirerek, bu bağlamda dü diyar bilgili ve mektepli hakimleri ortada bilgelik ve sınama paylaşımının yapılabileceğini söyledi.

Cadi, ortaklık çerçevesinde, dü büyüklenme ortada eş sempozyumlar, konferanslar, çalıştaylar, kurslar, tetkikat ve derslerin düzenleneceğini belirterek, dü diyar ortada çapraz ziyaretlerin gerçekleşeceğini anlatım etti.

Hakimler ve mektepli hukukçuların bu imkanlardan yararlanma edeceğini kail Cadi, bu işbirliğinden ötürü Türkiye’ye teşekkürlerini sundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ