USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye ve İran arasında Güvenlik İş Birliği Mutabakat Zaptı imzalandı

Türkiye ve İran arasında Güvenlik İş Birliği Mutabakat Zaptı imzalanmasının peşi sıra mütekellim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bugün ortak defa hâlâ terörle savaş dair kararlılığımızı ve mücadeledeki birliğimizi teslim ettik” dedi.

Türkiye ve İran arasında Güvenlik İş Birliği Mutabakat Zaptı imzalandı
20-10-2021 22:39

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran'ın başkenti Tahran'da İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi ile düet ve heyetler arası konuşma gerçekleştirdi. Görüşmenin peşi sıra Türkiye ve İran arasında Güvenlik İş Birliği Mutabakat Zaptı imzalandı. Düzenlenen eş matbuat toplantısında mütekellim Soylu, heyetler arası dişi nezdinde konuşma gerçekleştirdiklerini belirterek, “Birçok meselede bakanlıklarımız arasında müspet ve birbirini müzahir nezdinde sağgörü var” dedi. Görüşmede yıldırı ile mücadelenin ele alındığını tamlayan Soylu, “PKK yıldırı örgütü ve hepsi yıldırı örgütleri ile mücadelede baş başa eş nezdinde istek sergiliyoruz. Birçok düzentileme grubumuz var. Bu nice düzentileme grubumuz herhangi nezdinde dü ülkenin bu taleplerini ve dinamiklerini ortaya koymuştur. Bugün nezdinde el henüz terörle savaşım mevzusundaki kararlılığımızı ve mücadeledeki birliğimizi teslim ettik” ifadelerini kullandı.

“Kaçak göçle savaşım konusunu nezdinde el henüz masaya yatırdık”

Soylu, Afgan sığınmacı konusunu İranlı mevkidaşı ile görüştüklerini belirterek, “Afganistan'da akıbet devirde meydana mevrut hadisat sonrası gümrüksüz göçün hareketlenmesine huzur senelerden bu yana eş adına sürdürdüğümüz emekleri ve gümrüksüz göçle savaşım konusunu nezdinde el henüz masaya yatırdık. Bu mevzuda eş nezdinde düzentileme grubunu da oluşturuyoruz. Daha önceki bağlantı noktası adına değerlendirdiğimiz nice emek vermeyi nezdinde fevk kademeye taşıyoruz. Sınır güvenliği İran ve Türkiye arasındaki en asliye husus başlıklarından biridir. Özellikle asayiş duvarları, fiziksel bütünleşmiş ve teknolojik sistemler dair muhataplarımızın, İranlı dostlarımızın bizlere göstermiş oldukları kolaylaştırıcı durum dair teşekkürname ederim” dedi.

"Türkiye-İran sınırındaki kentlerde eş düzentileme grupları oluşturulacak"

Vahidi'nin önerisi ile uç illerinde eş düzentileme gruplarının oluşturulacağını kaydeden Soylu, “Kaçakçılık, birleştirme taksirat ve narkotik ile savaşım düşüncesince eş gruplar oluşturuldu. Gerek Türkiye gerekse İran narkotik ile en erdemli kurda savaşım etmektedirler. Bu mevzuda eş nezdinde istek ortaya koymaktadırlar. Yine tabanca kaçakçılığı dair 2019 senesinde eş düzentileme grubundan aldığımız neticeleri henüz da ilerletmek dair baş başa nezdinde değişmeyen aldık” dedi.

“Müslüman coğrafyanın huzur karşıya kalmış olduğu sıkıntıları değerlendirdik”

Soylu, “Tekrar anlatım geçirmek istiyorum. Burada dört başı mamur bu saydığımız maddelerin ve bakanlıklarımız arasındaki teşrikimesai esası henüz değişik bölgelerde genişletecek ehemmiyetli nezdinde anlaşmayı da imzaladık. Müslüman coğrafyanın huzur karşıya kalmış olduğu sıkıntıları değerlendirdik ve üzerimize sakıt sorumlulukları yeniden hatırladık, hatırlattık” ifadelerini kullandı.

“İki bakma arasında bilgelik ve sınama paylaşımının henüz dizi nezdinde biçimde gerçekleşmesini hedefliyor”
İran ile imzalanan asayiş ortaklaşa iş uzlaşma zaptının dü iklim arasındaki asayiş iş birliğini geliştirmesini hedeflediklerini tamlayan Soylu, “Mutabakat uç yerleri ilkin edinmek kabilinden dü ülkeyi ilgili herhangi nezdinde muhtelif yıldırı ve gayrikanuni eylemlerin önlenmesi ve bu doğrultuda planlı herhangi nezdinde muhtelif manşet faaliyetlerinin aykırı adına geliştirilmesini öngörüyor. Mutabakat ile baş başa hem operasyonel iş gücü kabiliyetinde matlup sonuçların elde edilmesi bununla beraber dü bakma arasında bilgelik ve sınama paylaşımının henüz dizi nezdinde biçimde gerçekleşmesini hedefliyor” dedi.

“Türkiye ile henüz aşkın görüşeceğiz”

Vahidi ise meydana getirdiği açıklamada, Türkiye ile eş düzentileme gruplarının kurulacağını ve Türkiye ile henüz aşkın görüşeceklerini anlatım ederek, “Daha şümullü ve degaje mevzuları da ele aldık. Bölgede Amerika ve Siyonist İsrail diyetinin tahripkâr görevi ve Afganistan'daki akıbet gelişimleri değerlendirdik. İki iklim ilişkilerini henüz aşkın açık açık çoğaltma noktasında anlaştık” dedi.

Aynur Sena Çabuk

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ