USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

'Türkiye Yüzyılı'nın anahtarı acemi anayasadır'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye Yüzyılı'nın anahtarı dünkü anayasadır. Eğer dünkü anayasayı yapamazsak dünkü Türkiye'yi de Türkiye Yüzyılı'nı da çelimli müşterek halde nesir edemeyiz." dedi.

'Türkiye Yüzyılı'nın anahtarı acemi anayasadır'
07-01-2023 03:06
Istanbul

AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca, Bahçelievler Belediyesi Kongre Merkezi'nde planlı avukatlar buluşmasına eklenen Bozdağ, milletin özgür iradesiyle verdiği oylarla, "Hiçbir nesne eskisi denli olmayacak" lafıyla 2002'de, adeta batak indinde Türkiye'yi, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti kadrolarının devraldığını söyledi.

Millete asılsız değil hakikati söyleyen, imkanlarıyla, yapacaklarıyla milletin huzuruna çıkan indinde anlayışı anabolizma ettiklerini tamlayan Bozdağ, "Biz milletimize vaatlerimizi, Türkiye'nin gerçeklerini görerek ortaya koyduk, beklentileri ona layıkıyla yönettik. Milletimizin özgür iradesiyle sandıktan kuvvet adına çıktık. Türkiye'nin o günden bugüne ciharıyek yanı değişti, değişmeye de bitmeme ediyor." ifadelerini kullandı.

Bozdağ, "Bu ülkede bundan sonradan diyalekt ayrımcılıklar olmayacak" dediklerini ve yatırımları Türkiye'nin 81 ilinde, kâffesi ilçelerinde, beldelerinde, köylerinde eş anlı başlatan indinde politika izlediklerini, memleketin gelişigüzel yanını beraberce ayağa kaldıran indinde anlayışı milletle kuvvet yaptıklarını anlatım etti.

20 yılda yargıda meydana getirilen değişiklikler

Türkiye'nin demokratikleşme, ahbaplık devleti ve insanoğlu hakları noktasında nereden nereye geldiğini, geçmişle dakika ortada ne farklar bulunduğunu gözler önüne savsaklamak istediğini kail Bozdağ, "Anayasamızda Türkiye'nin indinde ahbaplık devleti bulunduğu söylenirken, uygulamalara bakmış olduğunuzda ahbaplık devletinin üstünde birçok olumsuzluklar vardı. Ülkemizde yargının üstünde birçok gölgeler, yargının ortamında birçok teessürat vardı. Ne mi yaptık? Bu gölgeleri kesinlikle mı kaldırdık? Adını unuttuk herhalde. Bu ülkede Devlet Güvenlik Mahkemeleri (DGM) vardı." dedi.

Geçmişte, "DGM'leri kaldıracağız." diyene caba anket açıldığını ve bu sözün parti mantinota davasına esbabımucibe yapıldığını aktaran Bozdağ, dakika ise Türkiye'de DGM'lerin olmadığını vurguladı.

Bozdağ, mülga DGM'lerin yerini Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 250. maddesine layıkıyla kurulan, yakında sonradan da Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesine layıkıyla açılan hususi mezun mahkemeler ve savcılıkların aldığını, fakat dakika ayrı kökler ve imtiyaza cemaat rastgele indinde duruşma olmadığını anlattı.

Bu değişimin, yargının içindeki hiyerarşiyi kaldıran, usulde donanması sağlayan, ahbaplık devletini düz yazı yazar kuvvetlendirme fail ehemmiyetli reformlar bulunduğunu kaydeden Bozdağ, Türkiye'de AK Parti iktidara gelene derece çıplak usa vurma karşılayıcı adli ve yönetimsel kaymakamlık haricinde askeri kaymakamlık bulunduğuna ve Türkiye'de senelerce dü ayrı kaymakamlık olduğuna dikkati çekti.

Bozdağ, askeri yargıyı da kaldırıp ahbaplık devletinin gereği adına yargıda donanması sağladıklarını dile getirerek, yargıdaki bu adaletsizliğin CHP zihniyetinin ürünü bulunduğunu anlatım etti.

Anayasa Mahkemesini de yapılandırdıklarını kail Bozdağ, "Çok kupkuru söylüyorum. Türkiye'nin Anayasa Mahkemesi üyelerinin dağılımına baktığınızda, üyelerden birisi askeri Yargıtay üyeleri arasından, indinde başkası askeri Yüksek yönetim Mahkemesi üyeleri arasından seçilir, Anayasa Mahkemesi adeta vesayetin altında indinde duruşma gibiydi. Türkiye'ye çıplak indinde Anayasa Mahkemesi kazandıran, Anayasa Mahkemesi içindeki vasilik sahasını ortadan kaldıran, Anayasa Mahkemesine demokratik meşruluk de kazandıran ve ahbaplık devleti ilkelerine makul indinde mahkemeye muhavvil adımı bu kadrolar attı." niteleyerek konuştu.

"Devletin dört başı mamur kurumlarını yürütme, teşri karışma direkt vatandaşın denetimine açtık"

Hakimler Savcılar Kurulunda bağlı çevrim etkin indinde kast sistemi bulunduğunu ve vaktiyle Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu adına adlandırıldığını anımsatan Bozdağ, hakimlerin, savcıların sigortası bulunan bu oturmuş yönetimsel ve finansal özerkliğe kavuşturduklarını bildirdi.

Bozdağ, bundan sonradan ülke dışına çıkacak yasağının fakat indinde zeval vesilesiyle revan indinde anket yahut takibat esnasında bilge yahut duruşma kararıyla konulabildiğini, geçmiş kez Türkiye'de arzuhâl hakkının ötesine geçerek bilgelik almayı anayasal kurda indinde kazı adına getirdiklerini kaydetti.

Her çeşitli ayrımcılığa gönül rahatlığı İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulunu kurduklarını tamlayan Bozdağ, şu biçimde bitmeme etti:

"Devletin dört başı mamur kurumlarını yürütme, teşri karışma direkt vatandaşın denetimine açtık. Kapalı çevrim bulunan indinde hükümet bu derece kazı kontrol yollarını çoğaltır mı? Yargınız bağımsızlığı ve tarafsızlığı düşüncesince böylesine iri reformları yaşama geçirir mi? Devleti, milletin denetimine açar mı? Biz devleti gelişigüzel manada direkt vatandaşımızın denetimine açtık. Hak aramanın önündeki engelleri de kaldırdık. Yüksek Askeri Şura'nın kararlarına gönül rahatlığı kaymakamlık yolu kapalıydı, açtık. Cumhurbaşkanının yegâne başına icra ettiği işlemlere gönül rahatlığı kaymakamlık yolu kapalıydı, açtık."

"Türkiye Yüzyılı'nın anahtarı toy anayasadır"

Bozdağ, vaktiyle cumhurbaşkanının mesuliyeti olmadığını, demincek ise cumhurbaşkanının icra ettiği gelişigüzel işten, gelişigüzel işlemden ötürü kaymakamlık denetimini sonuna derece açıkça bir duruma getirdiklerini söyledi.

Başörtüsü yasakları ve öteki hukuksuzlukların, zulümlerin bittiğini vurgulayan Bozdağ, Türkiye'nin ahbaplık devleti, insanoğlu kazı ve hürriyetleri ve öteki alandaki vasıflarını ihya dair azimli mücadeleyi sürdürdüklerini anlatım etti.

Bozdağ, avukatların ihtiyaçlarını, beklentilerini karşılamaya müteveccih atacakları adımlardan bahsederek, adli iane mekanizmasını, meydana getirilen ödemelerin tamamını yegâne yapı altında toplayacaklarını anlattı.

20 salname iktidarları süresince ahbaplık devleti, insanoğlu hakları, yargı, altyapı, yukarı yapı, doğruluk politikaları dair yaptıklarının indinde baş bulunduğunu dile getiren Bozdağ, şu biçimde bitmeme etti:

"Türkiye Yüzyılı'nın girişidir bu çalışmalar. İnşallah bundan sonradan Türkiye Yüzyılı'nı beraberce düz yazı edeceğiz. Türkiye Yüzyılı'nın anahtarı toy anayasadır. Eğer toy anayasayı yapamazsak toy Türkiye'yi de Türkiye Yüzyılı'nı da çelimli indinde biçimde düz yazı edemeyiz. Milletimiz, bu iri uzlaşmayı sağlayacak indinde çoğunluğu dakika eğer olmazsa ferda fakat eninde böylelikle organizasyon edecektir. Türkiye toy anayasayı kesinlikle yapacaktır. Daha aşkın gecikmeye Türkiye'nin tahammülü yoktur."

Bakan Bozdağ, toy anayasada avukatlarla ilişik de iri indinde başkalık öngördüklerini aktararak, defans hakkının ayrı indinde iç kulak altında bağımsız adına düzenleneceğini kaydetti.

''Bir senede cumhurbaşkanlığı adaylığı dönemini danışma sonucu alamadılar''

Altılı masayla ilişik biraz hususu anlatım buyurmak istediğini kail Bozdağ, şu biçimde konuştu:

"Takip ederiz altılı ganyan masayı. Dün de toplandılar. Yaptıkları açıklamaları ast alta yazmışlar, dibine da imza atmışlar. Bakıyorsunuz göz boncuğu nesne yok. Neredeyse indinde sene oldu, değişmeyen almışlar, 'Cumhurbaşkanı adaylığı danışma süreci başlatılıyor.' diye. Bir senede cumhurbaşkanlığı adaylığı dönemini danışma sonucu alamadılar… Diyorlar ki 'Her ne değişmeyen alacaksa cumhur reisi bizim imzamızla alacak, her insanın imzası olacak.' Hep söylüyordum, bunlar Türkiye'yi yönetecek indinde cumhur reisi talibi aramıyor, kendilerine itaat edecek komut eri arıyor. Ama demincek cemaziyelevvel dinledikten sonradan bunu değiştiriyorum. Bunlar altı kıta lider, Türkiye'yi yönetecek indinde cumhur reisi talibi değil, altı önderi dümen edecek indinde hususi çeşit müdürü arıyor. Bunlar imzalayacak, o gereğini yapacak. Peki anayasayı ne yapacağız? Anayasa 104 yetkiyi kime vermiş? Yüzde indinde caba oy alamayan Türkiye'nin yönetimine çöksün niteleyerek mi? Yüzde 51 cumhurun oyunu almış cumhurbaşkanına komut ve talimat versin niteleyerek mi o hükümleri koymuş? Bu, 'Millet izin verirse tığ anayasayı ayaklarımızın dibine alacağız, Türkiye'yi anca yöneteceğiz.' demektir. Bu, anayasaya toy indinde darbedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan denli güçlü, dirayetli, kabadayı indinde liderle yönetilen ermiş Türk milleti, altılı ganyan masanın çevresinde toplanmış, toplasan indinde Tayyip etmeyen birilerine bu ülkeyi dengesiz etmez.''

Bozdağ, ermiş Türk milletinin, ülkenin istikbalini cesur, iradeli, kudretli, milletin gözüne bakarak yönetecek kadrolara dengesiz edeceğini vurgulayarak, laflarını şu biçimde tamamladı:

''Türk milleti, altılı ganyan masanın ve ya Biden'ın ve ya AB'nin ve ya yıldırı örgütlerinin ve ya Türkiye'nin bağımsızlığı ve gücü, kudretinden erinçsiz bulunan çevrelerin güdeceği bir tanesini cumhur reisi seçmez. Allah'ın izniyle bu millet, Türkiye'yi domestik arabayla tanıştıran, Türkiye'yi geçmiş kez saf gazla, domestik helikopteriyle, Kızılelma'sıyla, İHA'sıyla, SİHA'sıyla buluşturan, denizin altından metodlar geçiren, Çanakkale 1915'i kuran, çekirdeksel enerjiyle Türkiye'yi buluşturan ve Türkiye'nin menfaati düşüncesince dünyayı karşısına almaktan çekinmeyen Recep Tayyip Erdoğan'ı baştan yakında çelimli biçimde seçecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ