USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye'deki STK'ler ramazanda rotayı Ukrayna'ya çevirdi

Türkiye'deki Sivil Toplum Kuruluşları bu sene insanca iane faaliyetleri ve iftar vakti vakti sofralarıyla ramazanın rahmeti ve bereketini, Rusya'nın saldırısı kararı yurtlarını ayrılma buyurmak durumunda artan harp mağduru Ukraynalılara ulaştıracak.

Türkiye'deki STK'ler ramazanda rotayı Ukrayna'ya çevirdi
17-03-2022 12:46
İstanbul

Dünyanın ciharıyek yanına insanca iane ulaştıran Türkiye'deki birtakımı STK'ler, bu sene ramazan rotasına Ukrayna'yı da ekledi. Rusya'nın Ukrayna'ya başlatmış bulunduğu savaşın peşi esna alana insanca iane ulaştıran STK'ler, "11 ayın sultanı" ramazanda da çalışmalarını sürdürecek. Hazırlıklarını bütünleyen nice STK, kumanya, ısıdam yemek, battaniye, kıyafet ve çocuk besin ürünleri dağıtımının birlikte alanda iftar zamanı vakti sofrası da kuracak.

Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, AA muhabirine, bu sene derneğin 12'nci ramazan organizasyonunu gerçekleştireceğini söyledi.

34 ülkede iftar zamanı vakti organizasyonu

Türkiye engelleme 34 ülkede bu sene azık dağıtımları, iftar zamanı vakti organizasyonları, bayramlık hediyeler ve açılışlarla çalışkanlık yürüteceklerini tamlayan Özdal, cemiyet yerine ramazanı meşbu kırcı geçirmeyi planladıklarını, bu sene belirledikleri rüçhan bölgelerin başlangıcında savaş, facia ve bunalım bölgelerindeki sığınmacıların yaşamış bulunduğu kampların bulunduğunu kaydetti.

Özdal, bugüne denli ağırlıklı Orta Doğu, Asya ve Afrika bölgelerinde düzentileme yaparken, bu sene Avrupa'da barhana hareketliliğine etmen bulunan Ukrayna'ya da ramazan yardımlarını ulaştıracaklarını anlattı.

Kırım'daki iane emek harcamaları zımnında alana ecnebi olmadıklarını tamlayan Özdal, şunları dile getirdi:

"Mültecilerin derin yerine Polonya ve Romanya sınırından intikal yaptıklarını görüyoruz. Biz de savaşın başlamasının peşi esna dördüncü çağ alana ekiplerimizi göndererek hem Romanya bununla beraber Polonya hudut hattındaki noktalara vasıl sığınmacılara müteveccih çabuk insanca iane ulaştırmak, gereksinimlerini istikbal kılmak az daha çalışmalarımızı başlattık. Yaklaşan ramazan kocaoğlan münasebetiyle inşallah hassaten Ukrayna'nın içerisi kazanmak az daha Romanya, Polonya ve Macaristan'daki sığınmacılara müteveccih insanca iane çalışmalarımızı arttıracağız."

"İnsani krizin bulunduğu gelişigüzel yerde çalışkanlık yürütüyoruz"

Kemal Özdal, din, dil, soy ayrımı yapmadan, hassaten sığınmacılar kazanmak az daha insanca desteğe gerekseme duyan her insana ramazanın bereketi ve içsel iklimini yaşatma gayretinde olduklarını, Ukrayna'daki gelişmeler karşısında da bu duyarlılığı STK'ler yerine ortaya koyduklarını vurguladı.

İnsani krizlerin bulunduğu gelişigüzel yerde Türkiye'deki STK'lerin çalışkan çalışkanlık yürüttüğünü dile getiren Özdal, "Birçok bölgedeki tecrübemizi, birikimimizi, iane organizasyonlarında yapmış olduğumuz emek harcamaları inşallah bu sene Afrika, Orta Doğu, Asya devletlerinde bulunduğu denli Avrupa coğrafyasında da ramazan vesilesiyle gerçekleştirmiş olacağız." ifadesini kullandı.

Özdal, Ukrayna'daki savaşın, Türkiye'nin amme kurumları ile STK'leriyle bunalım bölgelerine en aceleci vasıl ve en çalışkan düzentileme yürüteç yurt bulunduğunu müşterek misil şimdi her insana gösterdiğini laflarına ekledi.

"Bizler düşüncesince Avrupa'da böyle müşterek düzentileme toy müşterek deneyim"

İHH İnsani Yardım Vakfı Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emre Kaya da İHH'nin etraflıca senelerdir Ukrayna'daki Kırımlılara müteveccih nice düzentileme yaptığını söyledi.

Ukrayna'daki krizin başlamasıyla İHH ekiplerinin sahaya indiğini tamlayan Kaya, hoppadak Ukrayna içinde değil, hassaten sığınmacıların sığındığı Polonya, Romanya ve Moldova'da da dağıtımlar gerçekleştirdiklerini anlatım etti.

Kış koşulları zımnında ekiplerin alanda gıdanın birlikte battaniye dağıtımı yaptığını da özetleyen Kaya, şöyleki dedi:

"Dünyanın ayrımlı bölgelerinde ramazan emek harcaması yaptığımız denli krizden etkilenen Ukrayna'ya ve Ukraynalı sığınmacıların bulunduğu alanlarda de ramazan planlamalarımızı yaptık. İnşallah ramazan ayının gelmesiyle hem Ukrayna içinde iftar zamanı vakti sofraları kurup bununla beraber bire müşterek halde azık dağıtımlarımızı bitmeme ettireceğiz. Mümkün basamak sığınmacıların atak ettiği alanlarda de inşallah ramazan projelerimizi yaşama geçireceğiz."

Ukrayna bölgesindeki insanca iane faaliyetinin toy müşterek repertuvar bulunduğunu dile getiren Kaya, "Uzun senelerdir geçmiş misil düpedüz bu denli erdemli kurda böyle müşterek barhana dalgasına tanıklık ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Kaya, buna karşın bugüne denli elde edilmiş tecrübeyle alanda güzel çalışmalara imza attıklarını vurgulayarak, Orta Doğu coğrafyası, Afrika yahut Asya'da etraflıca senelerdir kombinezon yaptıklarını, fakat Avrupa'nın bugüne denli bunalım yada harp bölgesi olmadığını söyledi.

Artık bu yerlere Avrupa'nın da engelleme bulunduğunu tamlayan Kaya, "Burada geçmiş misil karşılaştığımız toy müşterek sığınmacı portföyü var. Bunları da güzel okumaya, o noktada şimdi dişi işler çıkartmaya himmet ediyoruz. Bizim orada Türk STK'leri yerine bulunmamız hakkıyla ehemmiyet bildirme ediyor, nice noktada da kırılmalara, böyle ön yargıların da önüne geçilmesine sebebiyet veriyor. Sonuçta mağduriyetin, mazlumun ne dili ne ırkı ne de dini olur. Mazlum mazlumdur. Ukrayna'daki kâffesi mazlumlara iane kılmak hepimiz düşüncesince de ağır açıdan müşterek repertuvar oldu. Bunu geliştirmeye müteveccih nice aşama atıyoruz." laflarına arazi verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ