USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Önal, BMGK'deki Suriye oturumunda konuştu

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal, "Kendi vatanımızda zelzele dolayısıyla ortaya çıkan sınamalarla giriş etmeye çalışırken, Suriye halkına insanca yardımın ulaşmasını kolaylaştırmak düşüncesince de girişimlerimizi sürdürüyoruz." dedi.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Önal, BMGK'deki Suriye oturumunda konuştu
01-03-2023 06:05
New York

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal, BM Güvenlik Konseyinde (BMGK) planlı ve Suriye'deki siyasal gelişmeler ve insanca durumun ele alındığı celsede konuştu.

Türk ve yandaki Suriye halkının benzeyen tarihte meydana mevrut en yıkmacı depremlerin tahribatıyla giriş etmeye çalıştığına dikkati çekici Önal, "Acımız ve üzüntümüz giriş döndürücü derin. Düşüncelerimiz ve dualarımız kâffesi depremzedeler, matem markajcı aileler ve etkilenen milyonlarca adamla birlikte." ifadelerini kullandı.

Önal, bu vesileyle Türk hükümeti namına Konsey üyeleri, BM ve Avrupa Birliği engelleme iktisap etmek kıl payı arsıulusal topluma destekleri düşüncesince teşekkürlerini gelmek istediğini belirterek yer sarsıntısı sonra BM'nin Türkiye'ye müteveccih aceleci insanca iane çağrısı engelleme arsıulusal desteğin devamının ehemmiyet taşıdığına ayraç etti.

"Suriye halkına insanca yardımın ulaşmasını kolaylaştırıyoruz"

Büyükelçi Önal, "Kendi vatanımızda yer sarsıntısı dolayısıyla ortaya çıkan sınamalarla giriş etmeye çalışırken, Suriye halkına insanca yardımın ulaşmasını kolaylaştırmak düşüncesince de girişimlerimizi sürdürüyoruz. Deprem dolayısıyla dokunca görerek kullanılmaz bir duruma mevrut Cilvegözü uç kapısına revan yolların onarımını tamamladık. Aynı sürede Öncüpınar ve Çobanbey uç kapılarını da BM yardımlarının en giriş döndürücü etkilenen bölgelere aceleci ortak biçimde sevkiyatını sağlayabilmesi düşüncesince kullanıma açtık." dedi.

Türkiye'nin ayrımsız sürede BM'nin ortalık ziyaretlerini de kolaylaştırdığını tamlayan Önal, Türk iklim piyasasının da Suriye'ye insanca iane haiz uçaklara belirgin bulunduğunun altını çizdi.

Büyükelçi Önal, Türkiye'nin Esed diyeti çeşidinden arama edilen bölgelere arsıulusal iane sevkiyatını kolaylaştırmak düşüncesince Yayladağı/Keseb uç kapısını da açabileceğini duyurduğunu anımsattı.

BM'nin Suriye’ye müteveccih insanca iane çağrısının yıkmacı depremlerin arkası esna ehemmiyetli ortak anahtar olduğuna dikkati çekici Önal, eşme ve yardımların en giriş döndürücü gerekseme mahsus bölgelere ulaştırılmasının ehemmiyet taşıdığının altını çizdi.

Önal, Türkiye’nin uç ötesi yardımların yanı esna çizik ötesi yardımların sevkiyatını kolaylaştırmak düşüncesince de efor gider etmeye bitmeme ettiğini tabir etti.

Depremin Suriye krizinin iç içe önceki dinamiklerini de ortak kat şimdi ortaya koyduğunu tamlayan Önal, "Aynı sürede yer sarsıntısı siyasal sürece ivme kazandırmanın aciliyetini de ortaya koydu." diyerek konuştu.

Büyükelçi Önal, Suriye halkının taleplerini namına getiren sürdürülebilir siyasal ortak çözümün çabucak 2254 izlemsel BMGK kararıyla gerçekleşebileceğini anımsattı.

"Sığınmacıların ülkelerine art dönüşlerinin kolaylaştırılması düşüncesince aşama atılmalı"

Sığınmacıların ülkelerine art dönüşlerinin de Suriye krizinin çözümünün ortak parçası bulunduğunu vurgulayan Önal, "Bu sebeple siyasal süreçle giriş başa Suriyeli sığınmacıların, güvenli, haysiyetli ve fahri dönüşlerinin kolaylaştırılması düşüncesince lüzumlu adımlar atılmalı." dedi.

Büyükelçi Önal, "Bu proses çerçevesinde YPG/PKK ve DEAŞ kadar kâffesi yıldırı unsurlarının ve bunların bölen gündemlerinin giderilmiş edilmesi de şişman ehemmiyet taşıyor." diyerek konuştu.

Terörizmin Suriye'nin yer bütünlüğüne ve lehçe sulh ve güvenliğe müteveccih en şişman zılgıt bulunduğunun altını çizen Önal, "Türkiye sahada sükunetin muhafazası ve terörizmle savaşım anlamında çabalarını sürdürmeye bitmeme edecektir." dedi.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ