USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye’nin ilk insansız muharip savaş uçağı Bayraktar KIZIELMA (MİUS) entegrasyon hattına girdi

Baykar kabilinden ulusal ve ibdai yerine geliştirilen insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın ilk prototipinin istihsal ihya modeli entegrasyon hattına girdi.

Türkiye’nin ilk insansız muharip savaş uçağı Bayraktar KIZIELMA (MİUS) entegrasyon hattına girdi
12-03-2022 18:15

Muharebe dalında dubara değiştirici namına yayınlanan ve performansıyla savaş literatüründe güzel değişikliğe sebep bulunan Bayraktar TB2 SİHA'ları geliştiren Baykar, muharip insansız savaş uçağı çalışmalarında ehemmiyetli müşterek etabı geride bıraktı. Baykar kabilinden ulusal ve ibdai namına geliştirilen insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın ilk prototipinin istihsal ihya modeli entegrasyon hattına girdi. Bayraktar KIZILELMA, gerçekleştireceği saldırgan manevralar ve ümranlı sentetik zeka ile gelecekte asayiş güçlerimizin savaşma sahasındaki en çelimli unsurları ortada arazi alacak.

“Bayraktar KIZILELMA bizi geleceğe taşıyacak”

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Baykar'ın yürüttüğü Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) projesine Bayraktar KIZILELMA adının verildiğini duyurdu. Bayraktar, insansız savaş uçağına KIZILELMA adının verilme nedenini şu şekilde açıkladı:

“KIZILELMA siz ulaştıkça hâlâ gelecek giden, her daim takiben koşulan müşterek erek aslında. Bizi her daim hâlâ ileriye ve geleceğe taşıyacak. Bayraktar KIZILELMA ile asırlardır özgür canlı milletimizin Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla efdal uygulayım bilimi geliştirerek semalarda ve uzayda doğruluk etmiş olduğu noktayı almasını istiyoruz. Bugün ihtiyacımız bulunan fetihlerin kalplerin kurtarılışı bulunduğunu biliyor; merhametten, hürriyetten ve adil lakırtı ediyoruz. Bu değerlerle insanlığı buluşturmak düşüncesince efdal uygulayım bilimi yükseltmek eğer olmazsa imkânsız müşterek kaide. Bu sebeple Milli Teknoloji Hamlesi de nazik müşterek önemi haiz. KIZILELMA'nın milletimize ve insanlığa ihtimam edeceğini düşündüğümüz düşüncesince kadim medeniyetimizin geçmişinden mevrut bu adda değişmeyen kıldık. Dünya 5. soy sop orion uçaklarıyla insanlı sonuç muharip uçakları izliyor. Artık insanlı savaş uçakları geliştirilmeyecek. Bundan hakeza savaşma piyasasının en çelimli unsurları insansız sistemler olacak. Biz de geleceğin yarışlarında ülkemizi mevcut edebilmek düşüncesince çalışıyoruz.”

İlk kat 20 Temmuz'da duyurulmuştu

Bayraktar KIZILELMA'nın kavramsal dizayn emek harcamaları kamuoyuyla ilk kat 20 Temmuz 2021 tarihinde Kurban Bayramı'nın ilk gününde “Bayram Hediyesi” namına paylaşılmıştı. Kısa pistli gemilere iniş-kalkış yeteneği de gine ilk kat bu tarihte anons edilmişti. Aradan güzeşte 8 ayın arkası sıra Bayraktar KIZILELMA, Özdemir Bayraktar Milli İHA Ar-Ge ve Üretim Kampüsü'nde arazi düzlük tesislerde entegrasyon hattına engelleme oldu.

Kısa pistli gemilere iniş-kalkış kabiliyeti

Türkiye'nin düz yazı etmiş olduğu ve hâlihazırda ilerleyiş testlerini gerçekleştirdiği TCG ANADOLU gemisi kabil endamsız pistli gemilere gerileyiş ve kalkış yeteneğine erbap olacak bulunan Bayraktar KIZILELMA bu sayede denizaşırı görevlerde ehemmiyetli gösteriş üstlenecek. Bu yeteneğiyle Mavi Vatan'ın korunmasında da enerjik fariza alacak.

Agresif manevralarla iklim muharebesi

Yerli ve ulusal imkanlarla geliştirilen ve dünyada şişman eko uyandıran insansız iklim araçlarından değişik namına saldırgan manevralarla insanlı savaş uçakları kabil hava-hava muharebesi gerçekleştirebilecek bulunan Bayraktar KIZILELMA bu niteliği ile savaş dalında dengeleri değiştirecek. Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI'dan elde edilmiş tecrübelerle ağız ağıza Türk mühendis ve teknisyenleri kabilinden ihya emek harcamaları bitmeme fail iklim uzlaştırıcı yerel hava-hava cephaneleri ile iklim hedeflerine erinç aktiflik sağlayacak.

Düşük insiyak görünürlüğü

İnsanlı savaş uçaklarının dizayn süreçlerinde en nazik hususlardan bir tanesi namına değerlendirilen bağan insiyak kesitine erbap olma niteliği Bayraktar KIZILELMA'nın tasarımında da rüçhan namına dikkate alındı. Düşük insiyak izi sebebiyle en kızgın görevleri başarıyla gerçekleştirecek bulunan Bayraktar KIZILELMA'nın 6 titrem kalkış ağırlığına erbap olması hedefleniyor. Türk mühendisleri kabilinden ulusal namına geliştirilen tamamı cephaneleri kullanacak bulunan iklim uzlaştırıcı planlanan 1500 kilo hayır ağırlık nakil kapasitesiyle şişman müşterek kuvvet çarpanı olacak. 500 nm fariza yarıçapı ile 5 zaman havada kalması hedeflenen Bayraktar KIZILELMA, bütünleşmiş edilecek AESA insiyak ile efdal durumsal farkındalığa da erbap olacak.

İlk pervaz 2023'te

Bayraktar AKINCI'yı geliştirerek Türkiye'yi taarruzi sınıfta insansız iklim uzlaştırıcı geliştirebilen izlemsel devletler arasına sokmayı başaran BAYKAR, Bayraktar KIZILELMA'nın ilk pervaz testini 2023 senesinde gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bayraktar AKINCI TİHA'da 2018'de entegrasyon hattına girmiş ve müşterek sene sonraları 6 Aralık 2019'da ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. AKINCI ilk uçuşundan kısaca 1.5 sene sonraları 29 Ağustos 2021'de envantere girerek operasyonel göreve başladı. Selçuk Bayraktar'ın liderliğindeki Baykar kadrosu kabilinden Bayraktar KIZILELMA düşüncesince de benzeri müşterek plan süreci yürütülmesi hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ