USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Tutuklanmamak için hamile kalmış

Adana'da müşterek pazardan cepçilik yöntemiyle 5 el telefonu ve bin 100 liralık mal araklayıcı hanımlar polisin takip edeni kararı yakalandı. Tutuklanan bayanlardan birinin yakalanınca tutuklanmamak için hamile kalmış olduğu ortaya çıktı.

Tutuklanmamak için hamile kalmış
07-01-2022 09:49

Edinilen bilgiye göre, olay, Yüreğir ilçesine ilişkin Yeşilbağlar Mahallesindeki bölge pazarında meydana geldi.

İddiaya layıkıyla bölge pazarında sonsuz cepçilik yöntemiyle arakçılık yaşanmaya başladı. Bunun dair Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne ilişkin Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri piyasaya gelip alım satım özne yurttaş ve pazarcı kılığına girerek cepçilik yapanları belirlemek için emek vermek başlattı. Polis icra ettiği çalışmada şimdi geçmiş yankesicilikten 36 kaydı mevcut Aynur Gerçek (20) ile gine yankesicilikten 16 kaydı mevcut eltisi Ayşenur Gerçek'in (21) pazarda bulunduğunu ayırt etti. Polis ortak müddet hanımları izleme ettikten sonraları dü zanlının ortak birisini perdeleyerek yada vatandaşlara çarparak cep telefonları ile paralarını çaldığını belirledi. Polis ortak müddet sonraları dü hanımı meşhut suç pazarda yakaladı. Şüphelilerin üstünden 8 kadının çantasından çalmış bulunduğu 5 el telefonu ve bin liralık servet çıktı. Şüpheliler sorgulanmak kabilinden emniyete götürüldü.

Hamile oyunu


Şüphelilerden Aynur Gerçek'in 2020'de cepçilik yaparken yakalandığı, o devre 2 maaş hamile olduğundan cezaevinden koşullu adına boşaltma edilmiş bulunduğu belirlendi. Yankesicilik suçundan 36 kaydı bulunduğu saptanan Aynur Gerçek'in, bu kat de 5 maaş hamile bulunduğu öğrenildi. Ayşegül Gerçek'in de hamile bulunduğunu söylediği fakat meydana getirilen kontrolde hamile bulunmadığı ortaya çıktı. Zanlı hanımefendilerin yakalanınca tutuklanmamak için sonsuz hamile kaldıkları da belirlendi. Aynur Gerçek ile eltisi Ayşegül Gerçek'in, cepçilik gerçekleştirmek için Mersin'den Adana'ya geldikleri belirleme edildi.

İfadesinde suçlamaları reddeden Aynur Gerçek'in, “Biz cepçilik yapmadık. Dilenmek için Adana'ya geldik” söylediği öğrenildi. İşlemlerinin arkası sıra adliyeye atıf edilen Aynur ile Ayşegül Gerçek, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kanun ne diyor

Hamile ve bebekli hanımlar için planlı 5275 mahdut Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin Uygulanması Hakkındaki Kanun, 16/4 maddesine göre, “Hapis cezasının infazı, dü canlı bulunan yahut doğurduğu tarihten itibaren altı ay geçmemiş mevcut hanımlar dair art bırakılır. Çocuk cansız yahut anasından apayrı birine mevdu olursa, doğumdan itibaren dü ay geçince ukubet uygulama olunur. 5275 mahdut Kanunun 116. maddesine göre, yukarıdaki hâkimiyet “tutuklular” dair da uygulanır."

Fatih Keçe - Serkan Çetinkaya
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ