USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Üç depremden sağ olarak kurtuldu, stresten iki kez kalp aksesi geçirdi

Daha ilk 2 kez depreme yakalanan ve akıbet olarak Kahramanmaraş merkezli 11 ilde mahsus 'asrın felaketi' olarak bilinen yıkmacı depremlerin arkası sıra iki kez de kalp aksesi geçirerek Aydın Devlet Hastanesinde otama dibine tahsil edilen depremzede, "Daha ilk de 2 kez depreme yakalanmı?

Üç depremden sağ olarak kurtuldu, stresten iki kez kalp aksesi geçirdi
21-02-2023 16:10

6 Şubat Pazartesi haset sayaç 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde müşterek deprem meydana geldi. İlk depremin peşi sıra bire müşterek çağ içinde gine Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde ikinci müşterek deprem şimdi yaşandı. 'Asrın felaketi' olarak vasıflandırılan depremlerde Kahramanmaraş ilkin peyda etmek neredeyse Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illeri de hasar gördü. Depremde 40 binin üstünde ad yaşamını kaybederken, on binlerce ad de yaralandı. Yaşanan yıkmacı depremlerin peşi sıra yurttaşlar iane düşüncesince seferber oldu. Yapılan planlamalar çerçevesinde depremden sağ kurtulanlar bölgeden boşaltma edilmeye başlandı. Aydın'a getirilen birtakımı Adıyamanlı depremzedeler, ilçelerdeki yurtlara ve amme müesseselerinin misafirhanelerine yerleştirilirken, kimileri de özlük yakınlarının yanına gelmiş olarak eğleşme etmeye başladı.
Asrın felaketinden sağ kurtularak Aydın'a mevrut depremzedelerden bir tanesi de 63 yaşındaki Mehmet Zeki Polat ve benzeri oldu. Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki kızının yanına yerleşen Polat ailesi, Kahramanmaraş merkezli deprem karışma peyda etmek neredeyse 3 kez depreme yakalandı. Mehmet Zeki Polat, akıbet depremin peşi sıra yaşamış olduğu aşkın sıkıntı ve stres yüzünden 2 kez kalp aksesi geçirdi. Aydın Devlet Hastanesine irsal edilen Polat, hekim ve hemşirelerin nezarete altında hastanede otama dibine alındı.

"Kelimelerle anlatım edilecek müşterek gestalt değil"

Kendilerinin üçüncü kez depreme yakalandığını ve Kahramanmaraş merkezli deprem gecesi yaşadıklarının kelimelerle tabir edilemeyecek derecede ağır müşterek gestalt bulunduğunu tabir fail Polat, "O çağ yaşadıklarımız kelimelerle tabir edilebilecek müşterek nesne değil, o hatırat canlı bilir. Bir taraftan karla alengir rahmet yağıyordu, müşterek taraftan depremin korkusu aşkın zordu. Geçtiğimiz senelerde da depremlere yakalandık. Üçüncü depremi de aşkın şükür atlattık. Birinci depremde evlerimiz yattı, ikinci depremde yıkıldı. O vakitler konteynerlerde ve çadırlarda 3-4 sene yaşadık. Devlet evlerimizi yapmış oldu özlük evlerimize geçtik. Bir sene sonradan üçüncü depreme de yakalandık" diyerek konuştu.

"Depremin stresinden naşi 2 kez kalp aksesi geçirdim"

Depremin kendisini aşkın müşterek tomar etkilediğini ve stresten naşi 2 kez kalp aksesi geçirdiğini tabir fail Polat, "Depremde nice akrabamız ve dostlarımız çökme altında kalmış olarak hayatlarını kaybettiler. Bütün sevdiklerimizi toprağa verdik. Çoğumuz cenazelerimizin yerini bilmiyoruz. Benim baba yarısı çocuklarım, yeğenlerim, baldızımın evlatları bütünü ölüm ettiler. Mezarlarının yerini bile bilmiyoruz. O derece aşkın ölüm fail mevcut ki, yaşamını kaybedenleri gömecek toprak fark kalmadı. Evimizi, yurdumuzu bırakıp buraya geldik. Havaalanına derece geldik, sonradan mevki olanakları ile Ankara'ya, oradan özlük imkanlarımız ile Kuşadası'na kızımın yanına geldik. Bu proses içinde 2 kez stresten naşi kalp aksesi geçirdim. Birini Ankara'da uçaktan inerken, ötekini de otobüsle Kuşadası'na geldiğimde terminalde geçirdim. Beni apar topar doktora götürdüler. Oradan da buraya Aydın Devlet Hastanesine getirdiler" biçiminde konuştu.

"Bu koşullar altında art dönmeye niyetimiz yok"

Adıyaman'da doğup büyüdüğünü fakat yaşadıkları deprem felaketlerinin peşi sıra geriye değiştirmek istemediklerini kaydeden Polat, "Benim öteki kızım da Adıyaman Gölbaşı ilçesinde yaşıyordu. Eşi orada memur ve çökme altında kaldılar. Evleri 6 katlıydı ve meşbu yıkıldı. Çok şükür kızımı sağ olarak çıkarttık. Sadece müşterek arkadaşları hayatlarını yitirdi apartmanda. Biri de bir, bini de bir. İnsan özlük doğup yetiştiği memleketini bırakmaz lakin bu yaşananlardan sonra, müşterek defa ki bu koşullar altında tek dönmeye de niyetimiz bulunmayan şimdilik. Yine hem Adıyaman'da tıpkı zamanda Hatay'da depremler oldu. Bir para bıraktık orada. Servetimiz gine gitseydi de bu dirilik kayıpları yaşanmasaydı. Allah hiç kimseye müşterek şimdi yaşatmasın, düşmanımın başına da vermesin" ifadelerini kullandı.

Murat Uçkaç - Uğur Eser
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ