USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ucuz hamburger yerken sağlığınızdan olmayın

Dünya genelinde fast food ürünleri ortada en aşkın tüketilmekte bulunan ve henüz ehven olması düşüncesince yardım maddeleri ile alıcıya maruz bazısı hamburgerler sağlığa dokuncalı olabiliyor. Sakarya'da et korluk aşevi işletmeciliği sektöründe işlev sağlayan Enes Baytar,

Ucuz hamburger yerken sağlığınızdan olmayın
20-02-2022 13:07
İçerisindeki eti, peyniri, domatesi, marulu ve turşusuyla ağızları sulandıran elleme indinde hamburger kemirmek isteyenlerin önceki tercihi sağ yüzde 100 dana hitit oluyor. Ucuzluk ve pahalılıklarına uyarınca tahavvül yayınlayan hamburgerlerde gösterişsizlik ve organiklik lezzeti ön plana çıkarıyor. Sakarya'da et korluk aşevi işletmeciliği eden ve hamburgerlerinin lezzeti ile ön plana çıkmayı başaran Enes Baytar, en indinde tomar tüketilmekte bulunan fast food ürünlerinin başlangıcında mevrut hamburgerin imal etabı kendince bilgiler verdi.

İlyas Baytar ve evlatları Enes ile Emrecan Baytar çeşidinden 2019 senesinde kurulan Baytar Steakhouse, zat çiftliklerinde besledikleri hayvanları ağız ağıza helal endam sertifikası ile kesip birinci sınıf ortamda en içimli halde müşterilerine sunuyor. Kalitesinden de karşılık vermeyen işletmede lezzetiyle ön plana çıkan hamburgerler ise alıcıların önceki tercihi oluyor. İşletmenin şefi Enes Baytar, elleme indinde hamburgerin muhakkak yapıldığının ve muhakkak anlaşıldığının ‘püf noktalarını' paylaştı. Baytar, genişlik ve pahalılıklarına uyarınca tahavvül yayınlayan hamburgerlerde gösterişsizlik ve örgensel materyallerin kullanılmasının lezzeti ön plana çıkarttığını vurguladı. Son senelerde ülkede fast food işletmelerinin çoğaldığını kail Baytar, ehven olabilmesi düşüncesince içine yardım maddesi konulmuş bulunan bazısı hamburgerlerin insanoğlu sağlığını etkilediğini de dile getirdi.

“Katkı maddeleri ile baş başa sağlığa ziyanı da artıyor”

Ucuz ve fiyatlı hamburgerler arasındaki farklar kendince bilgelik verici Baytar, “Fiyatı ehven ve fiyatlı hamburgerler ortada ayırt vardır. Fiyatı ehven bulunan hamburgerlerimizde ağız ağıza gayrisıhhi diyemeyiz ancak içindeki et miktarı ceninisakıt olabiliyor ve bundan ötürü ehven olabilir. Fiyatının ucuzlaması düşüncesince yüzde 100 dana hitit miktarının azaltılıp, içine değişik yardım maddeleri konulabiliyor. Tabii bu bizim istemediğimiz indinde durum. Onun düşüncesince fiyatı fiyatlı bulunan hamburgerlerimizin gramajı efdal ve lezzeti de şimdi efdal ölçüde olabilir. Hamburgerlerin ehven olanlarına gerek istemez nazarıitibar edilmesi gerekiliyor. Tabii ki ehven hamburger banko sağlığa dokuncalı diyemeyiz. Ancak hamburgerleri şimdi ucuza satabilmek düşüncesince içine konulmuş bulunan yardım maddeleri ile baş başa sağlığa ziyanı da artıyor” dedi.

“Dış görünüşünden hamburgerin güzelliğini anlayabiliriz”

İyi indinde hamburgerin aut görünüşünden de anlaşılabileceğini tamlayan Enes Baytar, “Dış görünüşünden gerçekte hamburgerin güzelliğini anlayabiliriz. Hamburgerimizin dobra olabilmesi düşüncesince köftenin yüzde 100 dana etinden olması gerekiyor ve ekmeğimizin ev inşası hamburger ekmeği kıvamında olması gerekiyor. İkisi de birleşince katıksız ve içimli bir duruma gelebiliyor hamburgerimiz” sanarak konuştu.

“Restoran ve ev inşası hamburger arasındaki fark”

Restoran ve evlerde meydana getirilen hamburgerler arasındaki farkları kail Baytar, “Restoranda daim bire indinde hamburgerler yapıldığı düşüncesince reçeteli ve kesme hoşlanma durumuna geliyor. Ancak bu boyut ev inşası hamburgerler düşüncesince meri olmayabiliyor. Fakat restoranda yaptığımız hamburgerler, gril ve takım farklılığı dolayısı ile ev inşası hamburgerlere uyarınca az buçuk şimdi dobra olanaklı diyebiliriz” biçiminde konuştu.

“Dana düşman miktarının yüzde adına kararlı olması köftenin lezzetini verir”

Bir hamburgerin içimli olması düşüncesince yapılması gerekenleri aktaran Baytar, “Lezzetli ve dobra indinde hamburgerin yapılabilmesi düşüncesince dana etinin içindeki karışım, dana hitit ve dana yağ payı ile hamburger ekmeğinin kandırıcı olması gerekir. En ehemmiyetli noktası; hamburger köftesinin içindeki dana hitit ve dana düşman miktarının yüzde adına kararlı olması gerçekte köftenin lezzetini verir. Bizim istediğimiz kemiyet kısaca yüzde 30 besili köftedir. Bu kemiyet hamburger köftemizin içimli olmasını sağlar. Hamburger ekmeğimizin ise içindeki unumuz ve mayamızın kalitesi ehemmiyetli indinde unsur” ifadelerini kullandı.

"Hamburgerin pişimi düşüncesince kullanılacak bulunan takım baş döndürücü önemli"

İyi indinde hamburger yapımının püf noktalarına yer veren Baytar, “Hamburgerin pişimi düşüncesince kullanılacak bulunan takım baş döndürücü önemli. Ekipmanın ısı ayarı baş döndürücü elleme olması gerekiyor. Bizim referans ettiğimiz ısı ayarı kısaca 180-200 etap arasında. Onun dışında hamburger köftemizi baş döndürücü indinde tomar pişirip kurutmamamız gerekiyor. Etimizin içindeki su miktarını hissetmemiz, içimli bir duruma gelebilmesi düşüncesince baş döndürücü indinde tomar kurutmadan pişirmemiz gerekiyor. Onun dışında hamburger köftesinin üstünde tercih ettiğimiz burger peyniri de birinci sınıf ve içimli olması gerekiyor ki köfte ile ahenkli bir duruma gelip ortaya içimli indinde hamburger çıksın diyebiliriz” sanarak konuştu.

Burak Can Tokyürek - Orkun Kaya

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ