USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal’dan nükleer santral açıklaması

Antalya Diplomasi Formu'da “Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak” başlığı altında planlı forumun evvel Liderler Paneli'ne NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Nijer Cumhurbaşkanı Mohamed Bazoum'un beraberinde videokonferans eliyle Ukrayna Başbakanı

Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal’dan nükleer santral açıklaması
11-03-2022 21:08

Antalya'da planlı Diplomasi Formuna videoteyp konuşma kanalıyla eklenen Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal, “16. haset geride bıraktık, Rusya'ya gönül rahatlığı direneceğiz. Üç gündüz zarfında ülkemizi engelleme ika niyetleri vardı. Ancak bekledikleri galibiyet onları karşılamadı. Bir de kimyevi ve dirim bilimsel saldırıların yapıldığı gündeme geldi. Bunun tek biçimde doğruluğu yoktur. Ukrayna'nın nükleer kaynakları da amaç alınmaktadır. Çernobil hala unutulmamışken, hakeza müşterek adımın yapılması fikir vericidir. Uluslararası atom enerjisi ajansı ile iletişimimiz bitmeme ediyor. Santrallerde rastgele müşterek dava yaşanmaması düşüncesince 7/24 izleme ediyoruz” dedi.

“16. haset geride bıraktık, Rusya'ya gönül rahatlığı direneceğiz”

Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, 24 Şubat 2022'de dünyalarının değiştiğini belirterek, “Sadece Ukrayna düşüncesince değil, Rusya sulh zarfında neşeli Ukrayna'ya açıktan ve karan saldırmaya başladı. Rusya ve Belarus Başkanı etraflı dünyaya Ukrayna'ya saldırmayacaklarının sözünü vermişti. Bu dü liderin söylediklerini düşündüğümüz devir hedefleri ve üç gündüz zarfında ülkemizi engelleme ika niyetleri vardı. Ancak bekledikleri galibiyet onları karşılamadı. Hiçbir sürede karşılamayacak. Biz ülkemizi savunmaya bitmeme edeceğiz. 16. haset geride bıraktık, Rusya'ya gönül rahatlığı direneceğiz. 250 bin Ukraynalı ülkeye art döndü ve mücadelemize katıldı. Vatandaşlarımız ülkelerini savunmaya bitmeme ediyor. Bir ileti adına şurası beyan buyurmak isterim. Ukrayna'da bulunan Ukraynalıların Rus işgalcilerine gönül rahatlığı başlatmış olduğu hürriyet savaşıdır. Kimse Rusları çiçeklerle karşılamıyor. Ukrayna'nın büyüklük bekasına kendisi değişmeyen vermelidir. NATO yahut Amerika Ukraynalıların yaptıklarını ihtilal adına adlandırmakta. Kırım ve Donbas'a 2014'te yapılanlar baş başa topyekûn müşterek harp planlanmıştır. Haklarımıza karşın Putin etap attı, güvenilmez ve sentetik söylemler geliştirildi. Bizim ulusumuz 1000 yıllıktan müşterek tomar geçmişe sahiptir. Varlığımız köklüdür. Haklarımız Rusya kabilinden da tanınmıştır, bunun nice vesikası de vardı” diyerek konuştu.

“Halkımız özgürlüğünden feragat buyurmak istemiyor”

Ukrayna'nın arsıulusal topluluklardan dayanaklık buyurmak beklediğinin altını çizen Shmyhal, “ABD ve Türkiye'den dayanaklık buyurmak beklemektedir; fakat bunun rastgele müşterek biçimde yönlendirilmemiş olması gerekiyor. Yüz binlerce Ukraynalı eş ve koca askeri dayanaklık buyurmak sunmaktadır, Rusya saldırılarına gönül rahatlığı direnmektedir. Halkımız özgürlüğünden feragat buyurmak istemiyor. Rusya Ukrayna'da sivilleri amaç alıyor. Ukrayna'da saldırmadığı site kalmadı kullanmadığı roket kalmadı. Rusya gelişigüzel ne müşterek şehrimizi alamayacak. Bu çaresizlikle bundan sonra önemsiz yerleşimleri amaç alıyorlar” laflarına toprak verdi.

“Bizim ülkemizin Nazilikle tek alakası yok”

Rusya'nın eş ve evlatları amaç aldığını tamlayan Shmyhal, “Birkaç gündüz evvel acemi doğan hastanesine hücum gerçekleştirdiler. Yine bombalamalar haysiyetiyle on binlerce eş etkilendi. Bombalamayı durdurmuyorlar. Dün Lavrov, hamileler ve siviller aktif bomba adına kullanılıyor, dedi, bu mantığın ötesinde müşterek ifadedir. Bütün evren yaşananları gördü. Ancak Rusya yaptıklarını daima yasal bir duruma iletmek istiyor. Ülkemizin siyasi hayatına caba saldırıyorlar. Ülkemiz aşırı uluslu müşterek ülkedir. Yüzyıllardır sulh ve uzlaşma zarfında neşeli katı aşırı uyruktan insanoğlu var. Bizim ülkemizin Nazilikle tek alakası yok. Şimdi insanca ihtiyacımız var. Sivil ve esirlerin rahata kavuşturulması gerekir. Biz insanca geçenek düşüncesince gelişigüzel muhtelif alternatifi değerlendirdik. İnsanlara iane yaymak düşüncesince koridorlar meydana getirmeye çalışıyoruz. Tespit edilen yollarda caba çatışma kurulamadı. Lavrov Antalya'ya gelmiş şekilde ziyarette bulundu, bu engellemelerin bitmeme edebileceğinin sinyalini verdi. Bu his engelleyen bir, ifadedir. Ukrayna'nın nükleer kaynakları da amaç alınmaktadır. Çernobil hala unutulmamışken, hakeza müşterek adımın yapılması fikir vericidir. Uluslararası atom enerjisi ajansı ile iletişimiz bitmeme ediyor. Santrallerde rastgele müşterek dava yaşanmaması düşüncesince yedi yirmi dört izleme ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Artık kuma çabalarla baş başa Ukrayna halkının çekmiş olduğu acıları sona erdirmenin tarihi geldi”

Birde kimyevi ve dirim bilimsel saldırıların yapıldığının gündeme geldiğini tabir fail Shmyhal “Bunun tek biçimde doğruluğu yoktur. Rusya sizi müşterek şeyle suçluyorsa inceden inceye öncesinden planlandığının altını resmetmek isterim. Tüm evren Rus saldırılarını kapatmak düşüncesince müşterek araya geldi. Ancak kesin müşterek birliğe ihtiyacımız var. Artık kuma çabalarla baş başa Ukrayna halkının çekmiş olduğu acıları sona erdirmenin tarihi geldi. Birlikte olabilirsek bu insanca krizin üstesinden gelebiliriz. Sizin desteklerinize Kremlin'in agresif politikalarını durdurabiliriz. Sizin de ülkeniz hücum altında olabilir. Geleceğimiz ve kaderimiz herkesin ellerinde” açıklamalarını yaptı.

“Ortaklarımız ev NATO'nun iklim alanını kapatmaları sivillerimizi koruyacaktır”

Şmihal, Ukrayna'nın tek bulunmadığı derece baş başa bulunduğunun altını çizerek, “Bizde etraflı kentlileşmiş dünyaya tek devir vazgeçmeyeceğimizi, demokratlık ve hürriyet düşüncesince sonuna derece savaşacağımızın sözünü veriyoruz. Bu işgale gönül rahatlığı ülkemizi korumayı başarabildik. Topraklarımızı halkımızın cesareti ile korumaya bitmeme ediyoruz. Ortaklarımız ev NATO'nun iklim alanını kapatmaları sivillerimizi koruyacaktır. Şuan şehirlerimize hala bombalar yağıyor. Masum siviller bu bombaları elan müşterek tomar kaldıramaz. Ne olursa olsun anca yahut hakeza bağımsızlığımızı, egemenliğimizi koruyacağız” dedi.

İsa Akar - Ertuğrul Gün

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ