USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Ukrayna’daki Türk vatandaşları, Varşova Büyükelçiliği ve iş adamları tarafından karşılandı

Rusya'nın Ukrayna'ya başlatmış olduğu askeri harekatın arkası sıra bölgeden boşaltma edilen Türk vatandaşları, Polonya'da Varşova Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat ve Polonyalı iş adamları tarafından karşılandı.

Ukrayna’daki Türk vatandaşları, Varşova Büyükelçiliği ve iş adamları tarafından karşılandı
28-02-2022 07:25

Rusya'nın Ukrayna topraklarına müteveccih saldırılarının peşi sıra Ukrayna'da mevcut Türk vatandaşlarının tahliyesi sürüyor. Ukrayna'dan Polonya'ya boşaltma edilen Türk vatandaşları, cemaziyelevvel akşam saatlerinde otele emin ortak biçimde ulaştı.

Kendi olanakları ile elçiliklerimizin koordinasyonu haricinde mevrut yurttaşlarımız ile bu arada geçmiş seferde mevrut yurttaşlarımızın bütün sayısı 90 erkek kendisine belirlendi. Bugün sabahleyin saatlerinde Varşova Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, otele gelmiş şekilde yurttaşlarımızın tahliyesi ile ait koordinasyonun başına geçti. Büyükelçi tarafından yurttaşlarımıza müstelzim bilgilendirmelerin yapıldığı ve Varşova'dan İstanbul'a görmek talip yurttaşlarımızın seyahatleri ile ait işlemlerin de problemsiz ortak biçimde halledildiği öğrenildi.

Varşova Büyükelçisi Fırat, vatandaşlarla konuşarak, “Acil ortak bilim gelirse lütfen bana ve arkadaşlarımıza bildirin. Onun haricinde gelişigüzel devir dü defa bilgilendirme toplantısı yapalım. Sizlere ne devir gidebilirsiniz, akıbet gestalt ne, bilgilendirelim.” dedi. Türk yurttaşlarımızdan mevrut "Büyükelçiliğe, sizlere nite ulaşabiliriz?" sorusuna Fırat, “Resmi sayfalarımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ukrayna'daki temsilciliklerimiz Kiev olsun Odessa olsun, orada da ayrımsız biçimde bildiriyorlar. O sayfaları strateji etsinler, oradaki bağlantı numaralarını Dışişleri Bakanlığının web sayfasından duyurduk.” dedi.

Fırat, Polonya'da tevakkuf fail Ukraynalıların arbede sahasına gittikleri yönündeki iddialara ise, “Öyle ortak gestalt bahis konusu değil. Ukraynalıların, otomobillerle gittiklerini söylüyorlar. Ukraynalılara adam geliyormuş. Sınıra, 'Ben savaşmaya gidiyorum.' diyorlarmış ve Polonyalılar da bırakıyormuş. Geri mevrut vasıtalar ayrımsız vasıtalar değil, arada ortak otomobillerini bırakıyorlar ve oradaki kadınlar, dallar geliyor o arabayla. 'Sadece rical veya karı kendisine kılıç Ukrayna'ya gideceğiz. Bütün karı orada kalacağız, orada savaşacağız.' diyenlere Polonyalılar eksiksiz demişler, Ukrayna da benimseme ediyor bu durumu. Yani buradan oraya revan bambaşka ortak anahtar yok.” açıklamasını yaptı.

Polonya'daki ortak Türk yurttaşı da Ukrayna'dan gelişi ile ait olarak, “Biz Lviv'den yola çıktık. Lviv merkezden göçüm kiralayarak, sınıra 10 kilometre kaldığında trafiğin başladığı ortak noktaya derece gelebildik. 10 kilometreyi yayan geçtik. Sonra sınırda yayalar ile bu arada beklemeye başladık. Araç trafiğine müsaade veriliyor, araçları dipdam alıyorlar ancak yayaları tek biçimde dipdam almıyorlardı. Sonra almaya değişmeyen verdiler ve alacaklarını söylediler. Uzun müddet bekledik, akşam oldu. Ondan sonraları da dü saatte ortak 10 parça Ukrayna vatandaşını almaya başladılar, ecnebi milletten tek biçimde almadılar. Biz hepsi geceyi orada geçirdik, dipdam kimesne alınmadığı düşüncesince daim arkadan gelenler ile bu arada dü beniz erkek evet üç yüz, dört beniz akabinde yedi beniz insana derece ulaştık ve geceyi orada geçirdik. Sabah olduğunda gene şansımızı denemeye çalıştık, gene müsaade vermediler. Sonra kılıç eşimle bu arada Cezayirli ortak aileye, otomobille geçmeye etkin ortak aileye yalvardık, bizi otomobillerine aldılar ve o biçimde geçtik. Arkamızda tahminî 40 parça Türk yurttaşı bıraktık zira oradaki otomobiller arazi olsa güçlü yanlarına kimseyi benimseme etmek istemiyorlar, tek sivili. Durum bundan ibaret.” biçiminde konuştu.

Ukrayna'dan gelirken yaşadıkları aksilikler dair mütekellim bambaşka ortak Türk yurttaşı ise, “Yaşadığımız elverişsizlik o derece aşkın ki hangisinden başlasam bilemiyorum. Bizi Ukraynalı ortak vatandaş tanıdığımız, sağlıklı olsun bıraktı. Yaklaşık 23 kilometre yürüdük. Belki 10 bin insanoğlu vardı şu demek oluyor ki bilmem veya hâlâ fazlası. Genci, yaşlısı, çocuğu. Herkes dışarda, Ukrayna'nın soğuğunda viran olduk. İki geceyi Ukrayna'nın haddini geçebilmek düşüncesince uğraştık. İlk aşamayı geçe elhak Ukrayna hemen ilk önce özlük eş ve çocuklarını aldı, onda da alırken 5-10 kişi. Biz saatlerce, 17 dakika hemen geçmiş hudut düşüncesince bekledik gecenin soğuğunda. İkinci hudut düşüncesince ise gine bekledik ve katiyen bitmiyor. Onların elinde az er var. Maalesef geçişlerimizi sağlayamıyorlar. Onlar da sinirli ancak hepimiz de mahvolduk. Ailelerimiz merakta, burada ne işe yaradığını bilmeye çalışıyorlar, genel ağ elhak çekmiyor.” dedi.

Mert Ürkmez
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ