USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ukrayna’dan tahliye edilen Türk kafilesi İstanbul’a ulaştı

Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih operasyonu bitmeme ederken Dışişleri Bakanlığı çeşidinden başlatılan tahliye operasyonu ile 750 insandan oluşan ortak kafile kısaca 2 günce ortak yolculuğun peşi sıra İstanbul'a ulaştı.

Ukrayna’dan tahliye edilen Türk kafilesi İstanbul’a ulaştı
03-03-2022 21:26

Rusya'nın Ukrayna saldırılarının arkası sıra Ukrayna'da mevcut yabancıların tahliyesi sürüyor. Ukrayna'da mevcut Türkler de Dışişleri Bakanlığının operasyonu ile tahliye edildi. Pazartesi haset Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliğinin duyurusu ile şimendifer garında birleşen Türk vatandaşları evcil saatle 20.00 sıralarında cereyan fail şimendifer ile ülkenin batısında mevcut Lviv şehrine akıllıcasına yola çıktı. Çeşitli asayiş tedbirleri sebebi ile kalın pıtrak duran şimendifer devrisi sabahleyin sayaç 09:50'de Lviv Tren İstasyonu'nda mevcut Türk vatandaşlarını da alarak ülkenin güneyinde, Romanya sınırındaki Çernivtsi kentine akıllıcasına yola çıktı. Yaklaşık 6 sayaç devam eden yolculuğun arkası sıra Çernivtsi'ye vasıl yolcular, şimendifer istasyonunda Türk görevliler ve Kızılay mensubu çeşidinden karşılandı. Türk vatandaşları, elan sonraları şimendifer garının uğrunda gözleyen kısaca 8 araçtan oluşan otobüs konvoyu ile Ukrayna polisi eşliğinde yola çıktı.

“Sadece evimize değerlendirmek düşüncesince bekliyoruz”

Ukrayna'da okuyan mektepli Beran Özcan “10 dakika önceye derece değme şeyden umutsuzdum. Savaşın başladığı günden bu yana buradayız zaten. Başka çabalarla Polonya sınırına gitmeye çalıştık. Tüm Avrupa sınırlarını denedik. Ama şu an hakkıyla buraya geldik, Türk otobüsleri bizi bekliyor. Hepsinde sembol asılı. Kızılay'dan ihvan huzurlu olsunlar bizi burada karşıladılar. Şu an değme nesne baş döndürücü iyi, hemen evimize değerlendirmek düşüncesince bekliyoruz. Başka müşterek nesne hissetmiyorum. Artık kavuştuk diyerek düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“THY 6 ek tahliye seferi planladı”

Türk vatandaşlarını haiz otobüsler, Ukrayna'dan ayrılanların derin adına geldiği Romanya sınırına ulaşırken sınırda levent boylu kuyruklar oluştuğu görüldü. Polis eşliğinde mevrut Türk konvoyu bekletmeden geçişlik arama noktasına ulaştırıldı. Yaklaşık 2 sayaç devam eden kontrolün arkası sıra otobüsler, Romanya'nın başkenti Bükreş'e akıllıcasına yola çıktı. Otobüsler, alevli kar yağışı zımnında tehirli adına Bükreş'te mevcut ve Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliği çeşidinden içtima sahası adına belirlenen fuar sahasına ulaştı. Türk vatandaşları elan sonraları Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz çeşidinden karşılandı. Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz burada gerçekleştirdiği konuşmada, “Burada, Romanya'da Bükreş'te Romexpo Fuar Alanı'nda büyükelçiliğimizin organizasyonunda iş adamlarımızın da katkılarıyla iare tahaffuz merkezine dönüştürdüğümüz yerdeyiz. Kiev'den tahliye trenleriyle, Kiev Büyükelçiliği'mizin ve Odesa Başkonsolosluğumuzun duyurduğu tahliye trenleriyle en önce Ukrayna'nın Çernivtsi Tren İstasyonu'na gelen, ordan da Türkiye'den mevrut otobüslerle Siret Sınır Kapısı'ndan Romanya'ya giren kafilemiz, otobüslerle Bükreş'e getirildiler. Bükreş'te onları bu merkezde, iş camiamızın katkılarıyla ikramlarla, tatil düşüncesince açılan bu merkezde müşterek müddet konuk ettik. Şimdi de Türk Hava Yollarının tahliye seferleri ile ülkemize, İstanbul'a geçici geçirmek kıl payı lüzumlu hazırlıklar yapılıyor. Bugün THY 6 ek tahliye seferi planladı. Yarın da ihtiyaca mucibince bu uçuşların bitmeme etmesi planlanıyor. Ukrayna'dan baş döndürücü çetince harp koşullarından kaçan vatandaşlarımızı bakanlığımızın yavaş yavaş takibi, telefonlara yegâne hiç yanıt vererek bu tahliye operasyonlarını gerçekleştirmesi kararında zaman huzurlu salim Romanya'da görmekten ve ülkemize tahliye olduklarını ve huzurlu salim gönderileceklerini bilmekten büyüklük duyuyoruz. Bütün büyükelçilik personelimiz burada. Vatandaşlarımızı huzurlu salim ülkemize geçici geçirmek düşüncesince çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu bölgede asliye gereksinimlerini karşılayan yurttaşlar kayıtlarının alınmasının arkası sıra Bükreş Otopeni Havalimanı'na götürüldü. Bükreş'ten kalkış karşılayıcı uçakta mevcut yolcular, İstanbul'a ulaştı.

Onur Kıdan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ