USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar: Ukrayna yönetimi Kiev'i vazgeçme etmedi

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, "Ukrayna yönetimi Kiev'i ayrılma etmedi. Şehrimiz şu an savunmaya hazırlanmaktadır zira atılım ihtimali yüksek." dedi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar: Ukrayna yönetimi Kiev'i vazgeçme etmedi
25-02-2022 21:03
Ankara

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ukrayna yönetiminin başşehir Kiev'i bırakma etmediğini, hücum ihtimali faziletkâr bulunduğu düşüncesince kentin savunmaya hazırlandığını belirterek, "Rusya hepsi ordusunu ve askeri araçlarını Ukrayna'dan çekmeli ve ondan sonraları sulh sürecinden bahsetmeli." dedi.

Rusya'nın çekirdeksel santrali ele geçirmesinin arkası sıra gözler Çernobil'e çevrildiÇernobil'de aşkın ışınım seviyeleri kaydedildiUkrayna Savunma Bakanlığı: Rus birlikleri Kiev merkeze ilerliyorAB'den Rusya'ya acemi yaptırımlarBeyaz Saray Rusya'ya muteber hesaplı yaptırımların 'etkili' olacağını düşünüyorRusya'ya huzur yaptırımlar açık yelpazeyi kapsıyorRus ordusunun saldırıları Ukrayna'nın başkenti Kiev etrafında yoğunlaşıyorUkrayna krizinde Biden'ın diplomatik çabaları edim bulmadıLavrov: Rusya, Ukrayna'daki askeri operasyondan sonraları müzakerelere art dönecekZelenskiy Putin’e seslendi: Ölümleri kapatmak düşüncesince etüt masasına oturalımCumhurbaşkanı Erdoğan: NATO elan azimli müşterek aşama atmalıydıBM'ye gereğince Ukrayna'da 100 binden müşterek tomar çıplak yerinden edildi

Bodnar, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesine bağlı büyükelçilikte açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ukrayna'nın iklim alanının kapatılmasıyla ülkenin barışçıl kentlerinin bombalanmasının da önlenmiş olacağını kail Bodnar, Rusya'nın çıplak tesislere biberli açması kararı nice sivilin, roket vurma fail anne mektebinde da aşkın sayıda çocuğun yaşamını kaybettiğini kaydetti.

Bodnar, Rusya'nın birisi Panama, ötekisi Moldova bayraklı dü gemiye biberli açtığını da aktardı.

Ukrayna Parlamentosu'nun Rusya'ya huzur defans teknolojilerinin transferinin yasaklanmasını arzu ettiğini de dile getiren Bodnar, Parlamento'nun askeri, teknik, feza üzere bölgelerde Rusya ile değme çeşitli iş donanmasına sonuç verilmesi engelleme en kaba yaptırımların uygulanmasını arzu ettiğini vurguladı.

Bodnar, bugün bakımından hem Ukrayna'nın başkenti Kiev'in bununla beraber öteki şehirlerin savunmasının bitmeme ettiğini aktararak, "Kiev'e girmeye etkin silahlı birlikler bulunmuş oldu ve nötr bir vaziyete getirildi. Bunların çoğu, balistik roket ve uçaklar düşüncesince başta anlaşılan semboller bırakıyorlar." dedi.

"Ukrayna yönetimi Kiev'i bırakma etmedi"

Bodnar, Rusya'nın gerçek olmayan istihbarat yaydığını belirterek, şu şekilde bitmeme etti:

"Şunu anlatmak istiyorum ki Ukrayna yönetimi Kiev'i bırakma etmedi. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Ukrayna Parlamentosu Başkanımız ve ilgilendiren bakanlarımız Kiev'de anlaşılan yerlerde bulunuyorlar. Şehrimiz şu an savunmaya hazırlanmaktadır zira hücum ihtimali yüksek. Savunmaya çıplak halkımız da katılacak. Bugün o şahıslara tabanca dağıtıldı. Mümkün bulunduğu sürece dayanacağız, direneceğiz. Rusya'nın ürkü ifşa ve Ukrayna toplumunu ayırma çabaları suya düştü."

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin harp alanı hattında savunmaya ve savaşmaya bitmeme ettiğini kaydeden Bodnar, "Uluslararası topluluğun baskısı, yaptırımları ve iç mücadelemiz sebebiyle bu saldırganlığı durdurabileceğimize inanıyoruz." dedi.

Bodnar, ​​​​​​​Türkiye'den insanca iane ikrar etme dair çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Türk Kızılay ilgilendiren insanca katkısı Ukrayna'ya götürmeye başladı. Günlük yaşamda kullanılabilecek en ehemmiyetli şeylerin Türkiye'den realizasyon edilmesini de umuyoruz." niteleyerek konuştu.

"Biz kişi toprağımızdayız"

Rusya'nın Ukrayna ile müzakerat düşüncesince Minsk'e astronomi göndermeye müheyya bulunduğunu bildirdiğine ayraç fail Bodnar, Ukrayna'nın bu mevzuya müteveccih cevabını hâlâ kendisinin bilmediğini söyledi.

Bodnar, "Kesinlikle, 'Silahları müşterek yere bırakın, tasdik edin.' ültimatomları bizim düşüncesince ikrar edilemez. Günümüzde gerçekleşen çatışmalara bakacak olursanız tek yerde müşterek günde bu derece Rus askeri personel kaybı yaşanmadı. Eğer Ruslar durmazlarsa elan müşterek tomar zayi verecekler. Biz kişi toprağımızdayız. Hiç kimesne bizlere oldubitti yapamaz." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın Türkiye'den Boğazların kapatılması yönündeki taleplerine bağlı sonuç durumun sorulması üstünde Bodnar, "Dışişleri Bakanlığınızla daim enformasyon halindeyiz. Tüm ilgilendiren ve açıklayıcı detayları paylaşıyoruz kendileriyle. Şu an Türkiye, iç makamları görünürde kuma davranış dair değişmeyen hazırlıyor. En andıran sürede gelecek günlerde yanıt edinmeyi umuyorum." niteleyerek konuştu.

"Zaten kılıç bu ağız tatsızlığı başladığından bu yana müzakereye hazırdık"

Bodnar, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e meydana getirdiği "Ölümleri kapatmak düşüncesince etüt masasına oturalım." çağrısına ve Rusya'nın Ukrayna ile müzakerat düşüncesince Minsk'e astronomi göndermeye müheyya bulunduğu yönündeki açıklamalara bağlı soruya, "Zaten biz, bu ağız tatsızlığı başladığından bu yana müzakereye, görüşmeye hazırdık." cevabını verdi.

Müzakere döneminin değme devir uzlaşmayı gerektirdiğini vurgulayan Bodnar, "Bu bağlamda Rus tankları Kiev'in uğrunda durduğu sürece nite müşterek etüt süreci mümkün ki? Bence Rusya hepsi ordusunu ve askeri araçlarını Ukrayna'dan çekmeli ve ondan sonraları sulh sürecinden bahsetmeli." niteleyerek konuştu.

"Ukrayna halkı tek kukla adamı ikrar edemez"

Bodnar, hem harp alanı hattında bununla beraber Rus birliklerinin girmeye çalışmış bulunduğu yerlerde dayanma potansiyelinin şişman bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Rusya Kiev'i ele geçirmeyi ve oraya kişi adamını koymayı umuyorsa hakkıyla aşkın yanılıyor. Bizim Ukrayna halkının menfaatlerini temessül fail Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve Ukrayna'nın ilgilendiren mezun makamlarımız var. Ukrayna halkı tek kukla adamı ikrar edemez. Cevabımız bu."

"Belarus, Rusya ile beraberce Ukrayna'ya hücumcu müşterek düşmandır"

Bodnar, Ukrayna'nın Belarus'a müteveccih tutumunun sorulması üzerine, "Belarus, Rusya ile beraberce Ukrayna'ya hücumcu müşterek düşmandır. Geleneksel kendisine Belarus, yansız statüsünü koruyarak Ukrayna düşüncesince müşterek gözdağı değildi. Bizi arkamızdan bıçaklayanlar cehennemde yansınlar. Çünkü onlar kendilerine yezitlik ettiler ve menfaatlerini Ruslara sattılar. Şimdiden Moskova'nın kuklası oldular. Bizim düşüncesince Belarus üzere müşterek büyüklük yok. Özellikle bu etüt süreci için, Minsk de banko olmaz." ifadelerini kullandı.

Minsk sürecinden, Donbas'ta barışı realizasyon geçirmek düşüncesince müşterek etüt formatı kendisine bahsedildiğini tamlayan Bodnar, şu şekilde bitmeme etti:

"Aslında bu, Üçlü Temas Grubu'nun müşterek araya geldiği müşterek yer. Rusya, sanki cumhuriyetleri tanışıklık kararından vazgeçerse kılıç de bu müzakereye hazırız. Bu Üçlü Temas Grubu'nun toplantısı ya İstanbul'da ya Cenevre'de ve ya bambaşka müşterek yerde olabilir. Ama bence hoppadak Donbas kapsamındaki sulh sürecinden konuşmak gündeş değil zira görünürde Rusya'nın Ukrayna'ya huzur başlattığı harp var. Askeri harekatlara sonuç vererek, Rus ordularını, askerlerini Ukrayna'dan çekerek ondan sonra etüt masasına oturmalıyız."

"Hem Dışişleri Bakanlığına bununla beraber AFAD'a ilgilendiren listeler iletildi"

Bodnar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığını (AFAD) eşiyle görüşme ettiğini belirterek, "Öncelikli kendisine çıkar yol sevkiyatından bahsettik. Hem Dışişleri Bakanlığına bununla beraber AFAD'a ilgilendiren listeler iletildi. Ukrayna'dan listeler geldikçe Türk makamlarına ileteceğiz. Gıda ürünlerinin sevkiyatı bizim düşüncesince ehemmiyetli olacak." dedi.

Acil gestalt ekipmanlarının sevkiyatının önemine de dikkati çekici Bodnar, "Orada başta yangınla savaşım ve yıkılmış binaların temizliği düşüncesince de bu ekipmanlara ihtiyacımız olacak." dedi.

Bodnar, laflarını "Hep beraberce sulh düşüncesince afsun edelim." halinde sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ