USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışanlarla buluştu

Bakan Karaismailoğlu, "Hiç işkilsiz 1915 Çanakkale Köprüsü, Bakanlığımız kabilinden yaşama geçirilen en müstesna, saygınlık projelerinden birisi oldu; 'en'lerin, 'ilk'lerin ve rekorların projesi namına ülkemizin remiz yapılarından birine dönüştü." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışanlarla buluştu
19-03-2022 12:47
Çanakkale

Açılışı gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışanlarla yan yana araya mevrut Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, binlerce çalışanla köprüyü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu'nu başarıyla tamamladıklarını söyledi. Yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın hizmetine yerinde yan yana kitap kazandırmanın muhik gururunu ve mutluluğunu paylaştıklarını tamlayan Karaismailoğlu, "Bu dev projenin ayrışık kademelerinde baş başa tarz aldık, çalışma harcadık, huzur teri döktük. Karşılaşılan zorlukları baş başa aştık ve bu koskoca yapıtı çiğin omuza daima baş başa tamamladık." niteleyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1915 Çanakkale Köprüsü herhangi yan yana birlik fen özelliği ile değişik anlamlar taşıyor

Karaismailoğlu, Türkiye'nin yöntemini açan, geleceğini aydınlatan yan yana ailenin personelleri olduklarını dile getirerek şu halde bitmeme etti:

"Aranızda Kömürhan Köprüsü, Avrasya Tüneli, Ovit Tüneli, Osmangazi ve ya Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzere öbür binlerce projelerimizde emeği bulunan arkadaşlarımız da var. Bu emeklerin, dev asar şekilde ülkemize döndüğünü biz aşırı elleme biliyoruz ve görüyoruz. Sizler de kendinizle alım çalım duyun. Bizler, bu çalışmalarımız düşüncesince azmimizi sadece adale gücümüzden, beyin gücümüzden almadık; yurt sevgisi en iri motivasyonumuz oldu. Biliyorduk ki meydana getirilen herhangi yan yana dünkü yol, akarsular gibi, geçtikleri alanların istihdamına, üretimine, ticaret, kültür, gezim ve sanatına dirilik katacak. Biliyoruz ki güvenli, aceleci ve hazırlop ulaşımın, ticaretin, üretimin ve ihracatın en ehemmiyetli altyapısını hazırlayacak. Biliyoruz ki ekonomimiz aha bu yatırımlarla büyüyecek. Büyüyen iktisat de kendine yeten, dünyada lider, ulusal bağımsızlığı sarsılmaz Türkiye demektir. İşte biz, burada ve öbür tamamı projelerimizde bunun düşüncesince çalıştık, buna misyon ettik. O sebeple yan yana defa hâlâ sizleri sarfiyat ettiğiniz yüksek güç düşüncesince kutluyorum."