USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Bizim işlev anlayışımızda total kalkınma var

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bizim görev anlayışımızda, diyalekt farklılıklar yok, ihtiyaç, ehemmiyet ve aciliyet var. Bütünsel kalkınma var. Türkiye'nin rastgele ortak köşesinde ayrımsız anda envestisman ika anlayışı var." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Bizim işlev anlayışımızda total kalkınma var
15-09-2022 22:02
Mardin

Mardin'de temaslarını sürdüren Bakan Karaismailoğlu, Derik ilçesi girişinde kişmiri yolundaki kaçış rampasına bağlı yetkililerden bilim aldı.

Karaismailoğlu şimdi sonradan "Kızıltepe Çevre Yolu ve Ceylanpınar-Kızıltepe Yolu" çalışmasının bulunduğu alanda araştırmada bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, burada meydana getirdiği açıklamada, Derik ilçesinde 20 Ağustos’ta yaşanmış bulunan kazanın menfaatlerini etraflıca üzdüğünü, yaşamını kaybedenlerin yakınlarına taziye, yaralananlara da "geçmiş olsun" dileklerinde bulunduklarını aktardı.

Ülkenin erişim ve enformasyon altyapısına Ulaşım ve Lojistik Ana Planı doğrultusunda 20 yılda aşırı ehemmiyetli yatırımlar icra ettikleri tabir fail Karaismailoğlu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Hükümetlerimiz zamanında ev bark genelindeki mukassem defa uzunluğunu 6 bin 100 kilometreden alıp, 28 bin 720 kilometrenin dair çıkardık. Geçit vermeyen dağları tünellerle, vadileri köprülerle viyadüklerle aştık. Kara yollarımızdaki tünel uzunluğunu 50 kilometreden alıp, 663 kilometreye çıkardık. Köprü ve köprü biçim uzunluğunu da 730 kilometreye uzattık. Hava alternatifini halkın yolu yaptık. 26 bulunan hava meydanı sayımızı 57’ye yükselttik. 'Dünyada ulaşamayacağımız arsa kalmayacak' dedik ve aşırı şükür bu hedefimizi iri miktarda gerçekleştirdik. Ülkemizde 20 yirmi yılda araç sayısı 8 milyondan 26 milyona çıkarken, araç hareketliliği de yüzdelik 172 oranında arttı. Son 20 yılda mukassem defa uzunluğunu tahminî 5 büküm artırdık. Yaptığımız kişmiri yolu yatırımları meyvelerini vermeye başlamıştır. Bunun gururunu rastgele daim baş başa yaşıyoruz. 2021 yılı ilçe verilerine baktığımızda gidiş geliş kazalarında yüzdelik 82 oranında düşme elde edildi."

"Mardin'e 20 yılda 5 bilyon 850 milyon lira envestisman yaptık"

Mardin'in halis muhlis sektörlerde bulunduğu üzere erişim ve enformasyon dalında da yatırımlar aldığını dile getiren Karaismailoğlu, "Mardin'de erişim ve enformasyon altyapısına 20 yılda 5 bilyon 850 milyon lira envestisman yaptık. Kadim şehrimizde bulunan çabucak 28 kilometrelik mukassem defa uzunluğunu tahminî 9 büküm artırarak 272 kilometreye çıkardık. Mardin’de 65 kilometrelik biricik defa imal ve onarımını tamamladık. 372 kilometrelik bitümlü hamam kaplamalı yolu ve 51 köprüyü Mardinlilerin hizmetine sunduk." sanarak konuştu.

Karaismailoğlu, plan bedeli mecmu 2 bilyon 374 milyon liraya andıran Mardin-Midyat yolu, Ceylanpınar-Kızıltepe yolu, Batman-Hasankeyf-Gercüş-Midyat yolu, Nusaybin ve Derik ilçeleri şehremaneti ağındaki çeşitli kesimlerin asfalt restorasyon çalışmalarına bitmeme ettiklerini tabir etti.

Ceylanpınar-Kızıltepe yolu, Kızıltepe Güney Çevre yolu ve Kızıltepe-Mardin Havalimanı yollarındaki emekleri incelediklerini dile getiren Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"62 kilometrelik kesimini Ceylanpınar-Kızıltepe yolu, 7 kilometrelik bölümünü Kızıltepe Güney Çevre yolu ve 5 kilometrelik yönünü da Kızıltepe-Mardin Havalimanı yollarını gerçekleştiren projemizin mecmu uzunluğu 74 kilometredir. Proje kapsamında bugüne derece Ceylanpınar-Kızıltepe yolunun 32 kilometrelik kesimini yüzeysel şümul seviyesinde tamamladık. En çelimsiz müddette bitümlü hamam şümul çalışmasına başlayacağız. Kızıltepe Güney Çevre uğrunda 2 kilometrelik kesimi madun asliye seviyesinde tamamladık. 3,3 kilometrelik kesimde asliye mefruşat icraat ile birlikte, 1,7 kilometrelik kesimde de arazi ve zanaat yapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Kasım 2021’de ihalesini yaptığımız projeyi Mayıs 2023’te tamamlamayı hedefledik."

Kızıltepe Güney bayındırlık Çevre yolunun tamamlanması ile Uluslararası Güney TETEK aksı üstünde bulunan Kızıltepe ilçesi site geçişindeki trafiğin, site dışına alınacağını tamlayan Karaismailoğlu, bu sayede Şanlıurfa-Habur Sınır Kapısı ve Şırnak arasındaki transit trafiğin site ortamında sebep bulunduğu bulanıklık ve kazaların azalacağını vurguladı.

Karaismailoğlu,"Diyarbakır-Mardin ile Habur bağlantısını sağlayıcı Mardin-Kızıltepe mukassem uğrunda gidiş geliş yoğunluğu aşırı yüksek. Kızıltepe-Mardin Havaalanı toplayıcı yollarının tamamlanması sebebiyle Mardin Havaalanı ile birlikte, Kızıltepe ortada iskân yerlerinin koyu bulunduğu 5 kilometrelik kesimde, gidiş geliş güvenliği artırılacak."dedi.

Projenin bölgenin konuşu gelişimine ulama sunmuş olacağı laflarına ekleyen Karaismailoğlu, "Bizim işlev anlayışımızda lehçe farklılıklar yok, ihtiyaç, ehemmiyet ve aciliyet var. Bütünsel kalkınma var. Türkiye'nin rastgele müşterek köşesinde bire müşterek anda envestisman ika anlayışı var. Kuzey-Güney, Doğu-Batı demeden, ayırmadan, milletimizin gereksinimi neredeyse, oraya işlev sevk azmi var. Bunu da aşırı şükür yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Sağladığımız emniyet ve balans ortamında, senelerdir yıldırı belasından çekici Mardin’de erişim ve enformasyon alanındaki yatırımları katbekat artırıyoruz." diyen Karaismailoğlu, konuşmasını şöyleki tamamladı:

"Kara yollarının yanı esna Mardin'imizdeki kâffesi erişim modlarında ağırbaşlı icraat yürütüyoruz. Tarih, uygarlık ve kültürün ışıltılı yıldızı bulunan coğrafya, hava ve kültürlerin çat noktasında arsa düzlük Mardin’i erişim ve enformasyon dalında aşırı şimdi ilerlere giymek düşüncesince kâffesi biçim ve dışarlık teşkilatlarımızla kesintisiz 7/24 çalışıyoruz. Bu kişmiri yolu projesinde bulunduğu üzere başka erişim sistemleri çalışmalarında emeği güzeşte kâffesi arkadaşlarımı kalben kutluyorum."

Karaismailoğlu şimdi sonradan Kızıltepe'nin Cumhuriyet meydanında esnaf ziyaretinde bulunarak vatandaşlarla lakırtı etti.

Bakan Karaismailoğlu'na Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç da haremlik etti.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ