USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Uluslararası iane ekiplerinin deprem bölgelerindeki faaliyetleri sürüyor

Merkez üssü Kahramanmaraş bulunan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler dolayısıyla nice diyar Türkiye'ye arama kurtarma çalışanı göndermeye bitmeme ediyor.

Uluslararası iane ekiplerinin deprem bölgelerindeki faaliyetleri sürüyor
09-02-2023 19:07
Ankara

Deprem bölgesi düşüncesince arsıulusal katkısı da içeren dördüncü kırat alarm duyuru edilmesinin arkası esna arama kurtarma kadrosu gönderen evvela diyar Azerbaycan oldu.

Azerbaycanlı takımlar arama kurtarma çalışmalarında 34'ü afiyet çalışanı bütün 725 personel ile Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta çalışmalarda bulunuyor.

Avrupa'dan Türkiye'ye takım gönderen diyar sayısı 24'e çıktı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonundan meydana getirilen açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli depremler sonra AB Sivil Koruma Mekanizması kapsamında AB üyesi 21 diyar ile Arnavutluk, Karadağ ve Sırbistan'dan bütün 38 takım Türkiye'ye atıf edildi.

Bu ekiplerde, arama kurtarma görevlileri ve tıbbi uzmanlar karışma 1650 insan bulunduğu, başkaca ekiplerin indinde 104 arama kurtarma köpeğinin arazi almış olduğu belirtildi.

Avrupa ülkelerinden mevrut ekiplerin emekleri neticesinde şu anne derece 36 bireyin çökme altından kurtarıldığı bildirildi.

Bunun haricinde AB'nin Türkiye'ye müteveccih yardımlar kapsamında şu anne derece 500 iare konaklama ünitesi, 2 bin düğün ve 10 bin 500 döşek gönderilmesi düşüncesince harekete geçmiş olduğu anlatım edildi. Prefabrik konaklama ünitelerinde 5 kişinin, çadırlarda da 4 bireyin kalabileceği aktarıldı.

Fransa, Kahramanmaraş merkezli depremler düşüncesince hâlâ evvela 2 uçakla Adana'ya gönderilmiş olduğu 136 insandan oluşan 2 çökme altı arama ve kurtarma kadrosuna ek kendisine 61 itfaiyeci, 2 doktor, 4 hemşire, 1 baytar ve 6 hususi eğitilmiş köpeğin bulunmuş olduğu üçüncü uçağı göndermişti. İlk 2 tayyare Adana'ya sonuç kadrosu haiz tayyare ise Gaziantep'e inmişti.

Fransa'nın Türkiye'deki depremler dolayısıyla gönderilmiş olduğu 136 şahsiyet kurtarma ekiplerine ek kendisine Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, emniyetli müşterek kumluk hastanesi oluşturmayı üstlenme etti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından meydana getirilen paylaşımda, "Birleşik Krallık, 77 şahsiyet arama-kurtarma uzmanlarını, sonuç uygulayım bilimi ekipmanlarını ve arama köpeklerini Türkiye'ye gönderdi." ifadeleri arazi aldı.

İki arama kurtarma kadrosu gönderen Yunanistan yardımlarını sürdürmeye bitmeme ediyor. İnsani iane kapsamında gündüz içre Yunanistan kabilinden insancasına iane materyali haiz dü tayyare hâlâ Adana Havalimanı'na gelecek.

İtalya'dan 50'den müşterek tomar insandan oluşan İtalyan İtfaiyesi kadrosuyla 10 şahsiyet afiyet ekibi, arama kurtarma uzmanı köpeklerle bu arada İtalyan Hava Kuvvetleri’ne ilgilendiren C-130 tipi taşımalık uçağı ile Pisa'dan Türkiye'deki deprem alanına akım etti.

İspanya’nın Sevilla, Valensiya, Granada ve Almeria şehirlerinden 46 şahsiyet arama kurtarma kadrosunu haiz tayyare tün saatlerinde İstanbul Havalimanı’na indi.

İsviçre'den Hatay'a revan 80 şahsiyet takım arama kurtarma çalışmalarına bitmeme ediyor.

Avusturya'dan Türkiye'ye 84 şahsiyet arama kurtarma kadrosu gönderilmişti.

Polonya, deprem sonrası Türkiye'ye 76 şahsiyet arama kurtarma kadrosu göndermişti. Polonyalı takım Adıyaman'ın Besni ilçesindeki çalışmalarında şu anne derece 10 kişiyi kurtardı.

Romanya'dan Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına eklenen RO-USAR arama kurtarma kadrosuna 116 bireyin hâlâ katılmış olduğu aktarıldı. Slovakya ve İzlanda'dan da arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgelerine göndermiş olduğu belirtildi.

Moldova da 55 şahsiyet arama kurtarma kadrosunu deprem bölgelerine gönderdi.

Hollanda Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi’ne ilişkin 65 kurtarma görevlisi ve 8 hususi eğitilmiş kapik ve Almanya'dan da 50 şahsiyet takım Türkiye’ye atıf edildi.

Malta'dan 32 şahsiyet arama kurtarma ekibi, müşterek arama kurtarma köpeğiyle iane çalışmalarına katıldı.

Ermenistan yönetimi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin arkası esna arama kurtarma çalışmalarına dayanak düşüncesince Türkiye'ye 57 şahsiyet takım gönderdi.

Gürcistan da depremlerin arkası esna Türkiye'ye 40 şahsiyet arama kurtarma kadrosu hâlâ gönderdi. Ekibin, 60 insandan oluşan ve Adıyaman'da fariza işleyen evvela ekiple arama kurtarma çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.

Ukrayna da Türkiye'ye dayanak düşüncesince 87 şahsiyet arama kurtarma ekibi, 18 taşıt ve 10 kapik gönderdi.

Belarus Acil Durumlar Bakanı Vadim Sinyavskiy, dün 32 şahsiyet evvela grubun deprem alanına gönderildiğini duyurmuştu.

ABD kadrosu de Türkiye'ye ulaştı

ABD Ulaştırma Komutanlığı (USTRANSCOM), ABD Avrupa Komutanlığı (USEUCOM) ve ABD Avrupa Hava Kuvvetleri (USAFE) koordinasyonunda 159 USAR personeli, 12 askeri düzentileme köpeği ve kestirmece 77 tonluk hususi ekipmanı haiz ABD Hava Kuvvetlerine ilgilendiren dü C-17 Globemaster III uçağı da İncirlik Hava Üssü'ne inmişti.

İncirlik Hava Üssü'nde konuşlu 728. Hava Hareketlilik Filosunun girişimleriyle ABD Hükümetinin, Türk makamlarını beslemek düşüncesince gönderilmiş olduğu ABD Uluslararası Kalkınma Ajansının (USAID) Afet Yardım Müdahale Ekipleri, çelimsiz müddet içre Adıyaman'da çalışmalara katılacak.

NATO, İsveç ve Finlandiya da karışma iktisap etmek az daha 20'den müşterek tomar NATO müttefiki ve ortağından 1400'den müşterek tomar acele boyut karışma mensubunun Türkiye'ye konuşlandığını açıkladı.

Orta ABD ülkesi El Salvador da Türkiye ve Suriye'ye 100'ü müşterek tomar arama ve kurtarma kadrosu görevlendirdi.

Meksika'dan 150 şahsiyet takım Adıyaman'daki çökme bölgelerinde faaliyetlerini sürdürecek.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden (KKTC) depremler dolayısıyla taharri memuru polis defans uzmanları, arama kurtarma ekipleri ve aralarında doktorların da bulunmuş olduğu afiyet mensubu 6 Şubat'ta Türkiye'ye akım etmişti.

Hırvatistan'dan 40 şahsiyet arama kurtarma kadrosu ve Kosova'dan 30 şahsiyet takım deprem bölgelerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Depremlerin arkası esna 40 şahsiyet arama kurtarma kadrosu gönderen Kuzey Makedonya, toy 36 şahsiyet müşterek ekibin deprem bölgelerindeki insancasına operasyonlara katılacağını duyurdu.

Bosna Hersek Federasyonu'nda da 25 şahsiyet hususi arama kurtarma kadrosunun Saraybosna'dan yağız kanalıyla deprem bölgesi düşüncesince görevlendirildiği belirtildi.

Kuzey Makedonya, bunun yanı esna Koruma ve Kurtarma Müdürlüğü mensubu 32 arama kurtarma yetkilisinin de Türkiye'ye gönderilmesi neticesinde aldı.

Bulgaristan'dan da arama kurtarma köpekleri ile baş başa 59 insan çalışmalara katılıyor.

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığının gönderilmiş olduğu 41 ve 56 şahsiyet dü arama kurtarma kadrosu deprem sahasında çalışmalarını sürdürüyor.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un emri üstüne bu ülkeden arama kurtarma görevlileri, afiyet personelleri ve psikologlardan oluşan 63 şahsiyet takım Türkiye'ye geldi.

Türkmenistan, depremlerden etkilenen bölgelere, 10 şahsiyet hekim kadrosu ve tıbbi materyallerin de bulunmuş olduğu arama kurtarma kadrosu ve insancasına iane haiz uçağı Türkiye'ye gönderdi.

Tacikistan'dan 50 şahsiyet arama kurtarma kadrosu ve müşterek operatör Türkiye'ye ulaştı. Aynı sürede Tacikistan hükümeti, afetzedeler düşüncesince Türkiye'ye 35 titrem insancasına iane gönderdi.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in emriyle Özbekistan’ın arttırma iane ve ekiplerinin Gaziantep'e eriştiği ve 50 afiyet görevlisinin çalışacağı 9 üniteli müşterek kumluk hastanesinin kurulmaya başlandığı anlatım edildi.

Macaristan'dan şimdiye derece 156 bilirkişi ve 28 köpek, deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarında fariza aldı.

Hatay'da mevcut 68 şahsiyet Çekya kurtarma ekipleri çökme sahalarında çalışmalarına bitmeme ediyor.

Tayvan, 130 insandan oluşan 2 arama kurtarma grubunu Türkiye'ye göndermişti. 40 şahsiyet evvela takım kıyamet bölgesi Adıyaman'da çalışmalarını yürütürken, 90 şahsiyet ikinci ekibin de onlara alınması bekleniyor.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı Kalkınma İşbirliği Direktörü Won Do Yeon başkanlığında Güney Kore'den gönderilen ekipte, Dışişleri Bakanlığından 1 kişi, Milli Savunma Bakanlığından 49 kişi, Ulusal Yangın Teşkilatından 62 kişi, Kore Uluslararası İşbirliği Ajansından (KOICA) 6 insan karışma iktisap etmek az daha bütün 118 insan arazi alıyor.

Çin'den 82 şahsiyet ekibin dün sabahleyin saatlerinde Adana'ya eriştiği belirtilmişti. Çin'in Hong Kong hususi İdari Bölgesi de baş döndürücü sayıda ili etkileyen depremlerin arkası esna kıyamet çalışmalarına dayanak düşüncesince arama kurtarma kadrosunu Türkiye'ye gönderdi.

Hindistan ve Pakistan

Hindistan'dan 201 personel sahada bulunuyor. Bunların 102'si arama kurtarma ekibiyken, 99'u afiyet ekibinde fariza alıyor. 50 şahsiyet arama kurtarma kadrosunun hâlâ yollanması bekleniyor.

Pakistan'dan ise 52 şahsiyet müşterek arama kurtarma kadrosu Türkiye'ye geldi. Pakistan kabilinden çadır, battaniye ve esas gereksinimler da Türkiye'ye gönderilen yardımlar bünyesinde arazi aldı.

Japonya'da, Japonya Uluslararası Acil Kurtarma Ekibi ile 15 şahsiyet kurtarma kadrosunu Adana'ya gönderdi.

Orta Doğu’dan mevrut takımlar çalışmalarına bitmeme ediyor

Türkiye'ye İsrail'den vasıl iane ekiplerindeki bütün personelin 450'yi geçmiş olduğu belirtiliyor. İsrail Ordu Sözcülüğünden 8 Şubat’ta meydana getirilen açıklamada ise arama kurtarma mensubunun yanı esna doktor, bacı ve gayrı afiyet görevlilerinden oluşan ve deprem sahasında kumluk hastanesi kuracak 230 şahsiyet toy ekibin Türkiye'ye eriştiği belirtildi.

İsrail'in Ankara Büyükelçiliğinden 7 Şubat’ta meydana getirilen açıklamada ise ayrımsız gündüz arama kurtarma uzmanları ve afiyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu, kıyamet sonrası karışma dair tecrübeli 167 şahsiyet birincil ekibin deprem alanına vardığı kaydedilmişti.

Lübnan 72, Cezayir 86, Libya 55, Tunus 41, Irak 150 ve İran sekizer insandan oluşan 10 acele karışma kadrosuyla deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarına bitmeme ediyor.

Kuveyt'in yollamış olduğu 46 şahsiyet arama kurtarma kadrosu ise çalışmalarına Hatay'da bitmeme ediyor.

Şu an sahada 150 şahsiyet arama kurtarma kadrosu mevcut ve iane malzemeleri gönderen Katar, ek kendisine 60 şahsiyet müşterek ekibin hâlâ Türkiye'ye gönderebilir.

Filistin ise acele karışma ve kurtarma çalışmalarına dayanak düşüncesince Türkiye'ye 35 şahsiyet bilirkişi takım gönderdi.

Suudi Arabistan da kurtarma ekiplerini deprem bölgelerine atıf etti.

Moğolistan ve Venezuela'dan da dayanak geldi

Moğolistan da depremler sonra Türkiye'ye 35 şahsiyet arama kurtarma kadrosu ve afiyet mensubu göndermişti.

Venezuela'dan ise Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun emriyle Türkiye ve Suriye'ye 50 şahsiyet arama kurtarma kadrosu atıf edilmişti.

Rusya arama kurtarma kadrosu sayısını artırdı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Türkiye’de deprem sonra arama kurtarma emek vermesi işleyen Rus ekiplerinin sayısının yoğunlaştırılmasını istediği bildirilmişti.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığından meydana getirilen açıklamada, Rusya’dan Türkiye’ye ahit 50 şahsiyet müşterek ekibin ve 11 doktorun hâlâ gönderildiği, böylecene gönderilen Rus bilirkişi sayısının 150’yi geçmiş olduğu aktarılmıştı.

Bu ülkelerden mevrut yahut yola çıkan personele baş döndürücü sayıda arama kurtarma köpeği de zevcelik ediyor.

Arama kurtarma emekleri düşüncesince 19 ülkeden hâlâ takım gönderilmesi bekleniyor.

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler dolayısıyla onlarca ülkeden Türkiye'ye taziyet ve dayanak telefon ve mesajları gelmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ