USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Uluslararası Makine Fuarı'nda 'zabıtaların denet girişimi' aksülamel topladı

İstanbul Fuar Merkezi’nde meydana gelen Uluslararası Makine Fuarı'nda "zabıtaların denet girişimi" aksülamel topladı.

Uluslararası Makine Fuarı'nda 'zabıtaların denet girişimi' aksülamel topladı
19-03-2022 16:47
İstanbul

Bakırköy Belediyesi zabıtalarının, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'ne (İDTM) müteallik İstanbul Fuar Merkezi’nde planlı Uluslararası Makine Fuarı'nda, kuruluşların resim boylarını ölçümü, tabela vergisi düşüncesince denet gerçekleştirmek istemesi zımnında yüklülük meydana geldi.

Fuarın düzenleyici şirketi Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, fuara zabıtaların dominant gerçekleştirdiğini öne sürerek, "Sadece bizi değil, halis muhlis ülkeyi utandırıyorsunuz, yapmayın. Yerli ve ecnebi katılımcılarla huzur karşıya gelmenizin sebebi Türkiye'de değil, dünyada hakeza birlikte uygulamanın olmaması." ifadelerini kullandı.

"Yabancı ziyaretçileri rencide eden, tasalı fail bu yaklaşımı en hızlı kınıyoruz”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, mevzuya müteallik meydana getirdiği açıklamada, “Türkiye’nin ihracatını harp şartlarına karşın geliştirmeye çalışmış olduğu bu dönemde, yabancıları bin birlikte zorlukla fuarlarımıza getirdiğimiz devirde başta ecnebi ziyaretçileri rencide eden, tasalı fail bu yaklaşımı hızlı kınıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın tek ülkesinde fuar merkezlerine bu biçimde üniformalı ekiplerle adeta dominant yapılmasının düşünülemeyeceğini tamlayan Avdagiç, “Ne Türkiye’de ne dünyada da hakeza birlikte infaz bugüne denli yaşanmamıştır. Bu tutumu hızlı kınıyoruz, engel olmak düşüncesince kâffesi gayreti göstereceğimizi duyuruyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yabancı ziyaretçiler: "Bu cins birlikte uygulamayla önceki kere karşılaştık"

Fuara dahil bulunan domestik şirket sahiplerinden biri “Burası bölge pazarı değil, yüzlerce ziyaretçinin bulunmuş olduğu arsıulusal birlikte fuar alanı." niteleyerek tepkisini gösterdi.

Türkiye’ye tecim düşüncesince mevrut ecnebi müşteriler ise olanları şaşkınlıkla izledi.

Fuara dahil bulunan ecnebi ziyaretçiler, bu cins birlikte uygulamayla önceki kere karşılaştıklarını belirterek, "Muhtemelen birlikte fuarda olabilecek en biçimsiz nesne bu olsa gerek, zira burada iş yapılıyor. Burada asık bulunan tabelaların vergisi düşüncesince gelmelerine şaşırdım." ifadelerini kullandı.

Bu arada, bahis konusu yüklülük zımnında fuarın resmi açılışı da yapılamadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ