USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

'Uyuşturucuyla mücadelede hiç kimseye tasdik olmadık'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucuyla mücadelede hiç kimseye teyit olmadıklarını, Türkiye'nin, toptan narkotik rotalarının ortasında bulunmasına karşın tarihinin en şişman narkotik operasyonlarını yaptığını belirtti.

'Uyuşturucuyla mücadelede hiç kimseye tasdik olmadık'
09-12-2021 02:24
TBMM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının 2022 yılı maddi durumuna bağlı konuşmasına başlarken, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın, HDP Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin'e sunulan "Meclisten iare çıkarma" cezası ile "Kürt düşmanlığının müşterek defa şimdi tescillendiği" laflarına karşılık verdi.

Bu ülkede Kürt kini olmadığını tamlayan Soylu, "Bu ermiş millette Kürt kini yok. Kimin paravanı, taşeronu bulunduğunu bildiğimiz ve 40 senedir emperyalizmin oyuncağı yerine bu ülkeye kan kusturmaya etkin müşterek PKK karşıtlığı ve PKK kini var." niteleyerek konuştu.

Kürtler ve Alevilerin, ülkenin birincil unsuru bulunduğunu vurgulayan Soylu, "İstismarlarınızı bu Gazi Meclis çatısı altında yapmanıza izin etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Soylu, HDP'yi kastederek, "(Kürdistan'a özgürlük) derken neyi söylediğiniz açıkça meydanda ve nite müşterek teşrikimesai içindesiniz ki sizinle ait oylamada, CHP de 'Kürdistan'a özgürlük' diyene rastgele müşterek ukubet verilmesine yandaş olmadı." görüşünü paylaştı.

İçişleri Bakanı yerine tahminî 5 senedir ülkede huzur, kardeşlik, bütünlük ve beraberliğin olması düşüncesince güç gider ettiğini dile getiren Soylu, "CHP Grubu'na şu suali istifsar hakkım var; bütçeyi konuştunuz, Türkiye, 40 senedir terörle uğraş ediyor. Hiç terörden bahsettiniz mi? Hayır. Evlatlarımız bizim için, çocuklarımız okula şen gitsin niteleyerek şehit, gazi oldular ve anneler evlatsız kaldı. Biriniz cümleye acep Rahmetirahman'la, onlara medyunuşükranla başladınız mı? Elbette ki hayır. Onu yapmayan tabii 'Kürdistan'ın özgürlüğü'ne burada nağme çıkarmayacaktır. Bunun sağlaması da buradadır." değerlendirmesini yaptı.

Devlet yerine suçluların ardında olduklarının altını çizen Soylu, "Suçluların iftirasını, yalanlarını ve ortaya koyduğu dedikoduları Gazi Meclisin çatısı dibine getirdiniz. Devleti suçlama altında bıraktınız, devlete bühtan ettiniz. Burada bu milletin çocuğu yerine söylüyorum, tallahi size devlete bühtan ettirmem, billahi size devlete bühtan ettirmem." dedi.

Pandora'nın kutusunun açıldığı günlerin yaşandığını anlatım fail Soylu, şu şekilde bitmeme etti:

"Bugün ihtimal bu görüşmeler bitmeden Rusya ve Ukrayna meydanda matematik edemeyeceğimiz krizler olacak. Elbette bilemeyiz fakat Allah korusun, lezzetsiz müşterek evolüsyon bahis konusu olursa en sonuç mağlubiyetini Afganistan'dan koruyucu tayyare görüntüsünde gördüğünüz ve zaman Balkanlara yerleşmeye etkin ABD, ihtimal Karadeniz'de bizim de zaman matematik edemediğimiz alelacayip müşterek tablonun içre olacak. Bunun kabilinden şimdi sert aşırı konu, ihtimal bütçe görüşmeleri sonlanmadan dünyanın başına müşterek dert, acemi müşterek çöküntü sektörü yerine oluşacak."

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 4 Aralık'ta emektar AK Parti İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi Tahir Güven'in katledildiği saldırıyı hatırlatan Soylu, "Bu kırım kelimesi kelimesine Ahmet Budak, Aydın Ahi ve Aydın Muştu'nun katliamı gibiydi. Bizim İlçe Başkanımızın kardeşi olan, oranın doyum önderlerinden Tahir Güven tün ½ si müşterek komployla öldürüldü. Peki ki öldürdü ve niçin öldürdü? Gecenin müşterek yarısı, onu müşterek yere çağırıp pusu kurdular. Pusu kuran Mehmet Miraç Dinç'i, HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz'ın evinde yakaladık." açıklamasını yaptı.

"PKK'nın oyuncağı ve uşağısınız"

Mehmet Miraç Dinç'in, YPS'li müşterek yıldırıcı bulunduğunu ve yıldırı örgütü PKK kabilinden atandığını bildiren Soylu, yıldırı örgütü PKK'nın, katliamın talimatını, Suriye'den verdiğini açıkladı.

Mehmet Miraç Dinç ile HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, HDP Şırnak Milletvekilleri Nuran İmir, Hüseyin Kaçmaz ve Hasan Özgüneş'in toprak almış bulunduğu fotoğrafı milletvekillerine yayınlayan Soylu, "Bu katliamların hesabını vereceksiniz. Burada demokratlık güzellemeleri anlatmakla bu milleti aldatamayacaksınız, hesabını vereceksiniz. Siz insanları, evlatları anasız yetim bıraktınız. PKK'nın oyuncağı ve uşağısınız. Hepiniz, Kürt kardeşlerimize çektirdiklerinizin hesabını vereceksiniz, kaçamayacaksınız. Kürtler sizden tiksinme ediyor." niteleyerek konuştu.

"Ülkeyi ayırmak isteyenlerin gözünü oyduk"

Soylu, Türkiye'nin, simetrisiz saldırılara simetrisiz karşılık üretebilme yeteneğini ortaya koyan müşterek dünya bulunduğunu ve etraflı simetrisiz saldırıları biricik on paralık boşa düşürdüğünü anlatım etti.

Terör örgütü PKK/PYD'nin, Amerika ve Avrupa'nın, Türkiye'nin lodos sınırında istediği yıldırı koridoru ve yıldırı devletine karşı, simetrisiz saldırıya simetrisiz karşılık verildiğini tamlayan Soylu, "Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı, Barış Pınarı harekatını yaptık, Pençe-Kaplan harekatlarını yaptık ve bu ülkeyi ayırmak isteyenlerin gözünü oyduk. İçeride yıldırı üstünden oluşturulmak maksut vasilik tablosuna Kıran, Kapan, Yıldırım ve Eren operasyonlarıyla hiç kimseye dem aldırmadık. Yalnızca terörle değil yıldırıcılık ile de uğraş ettik." dedi.

"Narkoterörü çökerttik"

Soylu, uyuşturucuyla mücadelede hiç kimseye teyit olmadıklarını, Türkiye'nin, global narkotik rotalarının ortasında bulunmasına karşın tarihinin en şişman narkotik operasyonlarını yaptığını belirtti.

Yakalanan miktarlarda Cumhuriyet tarihinin rekorlarının kırıldığını kail Soylu, "2015'te uyuşturucuda 65 bin harekât yapıyorduk, sene 2021, şu anne denli 195 bin kısaca üç sert denli harekât yaptık. Uluslararası sularda üstelik arsıulusal teşrikimesai ile nice operasyonu oluşturan ve yüzünün akıyla çıkan müşterek Türkiye var. Narkoterörü çökerttik. İki yılda 185 milyon orijin kısaca 50 bilyon teklik keneviri bizim aslanlarımız, kaplanlarımız yakaladı, PKK'ya gitmesini engelledi. Bağırmanız ondandır." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'yi "narko devlet" yerine tanımladığını aktaran Soylu, şu şekilde konuştu:

"Bir ülkede anne aykırılık partisi Genel Başkanı zat ülkesini 'narko devlet' yerine tanım etmez, bu ayıptır, günahtır, yazıktır. 5 yılda 574 narkotik düzenli kusur şebekesini kısaca narkotik baronlarını çökerttik. 15 Temmuz'dan sonradan uyuşturucudan 36 bin mevkuf vardı, zaman müteaddit biliyor musunuz? Benim o kolluk kardeşlerime, jandarma kardeşlerime bulunan inancımla bu arada zaman 98 bin kişi. Çocuklarımızı zehirleyemiyorlar. O kızdığınız kullanılmayan binaları saydırdık. İlk evvel 40, şimdi sonradan 60, şimdi sonradan 80 bin çıktı. En sonuç 105 bine denli geldik; 70 binini yıktık, 15 binini rehabilite ettik. Patlasınız da çatlasınız da mahallelerde kullanılmayan yapı bırakmayacağız, yıkacağız ve kimsenin çocuklarımızı zehirlemesine vesile vermeyeceğiz."

Almanya ve Belçika'da 2021'in başlangıcında mecmu 26 titrem kokain yakalandığını anımsatan Soylu, "Almanya ve Belçika devletini, zat milletvekilleri, muhalefeti ve basını müşterek 'narko devlet' yerine tanımladı mı olmadan alkışladı mı? Cumhuriyet tarihinin en şişman yakalamalarını karşılayıcı ve şu anda Avrupa'ya inç ısırtan Türkiye'deki asayiş kuvvetlerimizi ego de Almanya'da bulunduğu kabilinden ayakta alkışlıyorum." ifadesini kullandı.

"108 ByLock'çu milletvekilini açıklamayan namerttir"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, şimdi evvel AK Parti milletvekillerine bühtan attığını, "AK Parti içre 108 ByLock'çu var, 6 icra vekili var." söylediğini dile getiren Soylu, "Bu iftiradan sonradan namevcut oldu. 108 ByLock'çu milletvekilini açıklamayan namerttir. İşiniz gücünüz iftira." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin içeride ve dışarıda terörle uğraş verdiğini vurgulayan Soylu, "Türkiye'de yıldırıcı sayısı 160'ın dibine düştü. Şu anda ilkokul metre, on mt. kar var, evlatlarımız oradan çıkmıyorlar. Tam 5 yılda 2 bin 80 ad teyit oldu. Hiç iptila etmeyin, Doğu ve Güney Doğu'da geçim var." değerlendirmesini yaptı.

Soylu, HDP milletvekillerinin lakırtı atması üzerine, "Hiç konuşmayın Diyarbakır Anneleri'nin ahı sizi bitirecek." karşılığını verdi.

Bu arada Soylu'nun hitabı esnasında bazısı HDP milletvekilleri, "mafya iltisaklı bakan", "suç işleri bakanı", "pudra şekeri bakanı" mukayyet dövizler açtı.​​​​​​​​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ