USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Üzerimizde müşterek birim tane vasilik kalmıştır o da konuşu vesayettir'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Üzerimizde ortak biricik vasilik kalmıştır o da iktisadi vesayettir. Ekonomik vesayeti de gidermek Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde bu ülkeye baht olacaktır." dedi.

'Üzerimizde müşterek birim tane vasilik kalmıştır o da konuşu vesayettir'
04-02-2022 13:11
Ankara

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde planlı "Kalkınma Ajansları Değerlendirme Toplantısı"nda icra ettiği konuşmada, hedefin, doğacak nesillere ast yapısı güçlü, yarına umutla bakabilen, dünyanın iri ülkeleriyle rakiplik edebilen ortak Türkiye tasarruf etmek bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin elan sonra noktalara ulaştığını vurgulayan Soylu, Türkiye'nin etrafındaki coğrafyada toprak alanlara da imge bulunduğunu belirtti. İçişleri Bakanı Soylu Türkiye'nin alelacayip ortak geziye gittiğine ayraç etti.

Türkiye'nin özlük değerlerini kaybetmemek düşüncesince güç gider fail ortak dünya bulunduğunu dile getiren Soylu, geçmiş zamanlarda uran adımları atıldığında Türkiye'nin hesaplı ve Batı sıkıştırmalarıyla dirlik karşıya kaldığını aktardı.

Soylu, dünyanın en iri barajlarını yaparak dünyaya düzlük okuyan ortak dünya pozisyonuna gelindiğinin altını çizdi.

İlk domestik arabası ve uçağı etme girişiminin Batı'dan dayanaklık etmek görmediğini ve önlendiğini hatırlatan Soylu, şöyleki bitmeme etti:

"Şehir hastanelerimiz yapılmış oldu eleştirildi, dünyanın en iri havalimanını yapıyor olmamız eleştirildi, ayrıca arsıulusal yıldırma konusu oldu. Bu ülkenin Gezi vakalarında faizi 4-4,5 puandı. Gezi vakalarında çıkarılanların talebi hesaplı taleplerdi, siyasal talepler değildi. Türkiye'nin kalkınmasını, büyümesini, zenginleşmesini, ast yapısının kuvvetlendirme edilmesini engel olmak düşüncesince elan dobra ortak noktaya gelmemizi engel olmak düşüncesince ortaya konulmuş bulunan taleplerdi. Onlar da bu memleketin insanlarıydı lakin özlük milletine, tarihine, değerlerine inanmayan, öz itimatını yitirmiş ortak anlayışın sahipleriydi. Yine bizim insanlarımız, gine onlarla bu arada hamle atmalıyız. Onları da özlük ülkelerine ve milletlerine güvenmeye baştan sona bu arada alıştırmalıyız. Bir sorumluluğumuz da budur."

"Bu mucizeyi tığ gerçekleştireceğiz"

Hep beraberce savaş edilmesi icap ettiğini tabir fail Soylu, Batı'nın Türkiye'yi yolundan döndürebilmek düşüncesince eksiksiz tezgahları ortaya koyduğunu bildirdi.

Türkiye'nin manken dünya olmasından yorgunluk duyulduğunu vurgulayan Süleyman Soylu, domestik otomobil, domestik tayyare planlarına ağız büküldüğünü, insansız iklim ara bulucu teknolojisinde gelinen noktanın da görmezden gelindiğini anlattı.

İçişleri Bakanı Soylu, şunları kaydetti:

"Doğudaki havalimanı, baraj inşaatlarımıza, kez şantiyelerimize saldıran, mühendislerimizi, işçilerimizi katleden PKK bu eylemlerden çevre Batı'dan katiyen tepkime görmemiştir. Silah ve dünyalık destekleri ortak an olsun kesilmedi. Acaba ne ülkenin istihbaratı akıbet yaptığımız, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin icra ettiği operasyonu PYD'ye bildirmiş olsun? Hangi ülkenin istihbaratı? Türkiye, etrafındaki fenalık cepheye karşın iri ortak mucizeyi gerçekleştirmektedir. Bu mucizeyi tığ gerçekleştireceğiz, Allah kader edecek. Üzerimizde ortak vahit tane vasilik kalmıştır o da hesaplı vesayettir. Bütün vesayetleri, kimliğimize, değerlerimize, demokrasimize, siyasetimize, sistemimize müteveccih eksiksiz vesayetleri ortak tane hiç ortadan kaldıran ortak başarının içerisindeyiz. Ekonomik vesayeti de çıkarmak Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde bu ülkeye kader olacaktır."

"Batı'nın eziyeti altındaki milletlere imge oluruz"

Yunanistan'ın art itmiş bulunduğu göçmenleri soğukta ölüme vazgeçme etmesine de yer veren Soylu, bunun, yaşananlara ahenk çıkarmaya Batı'nın uyguladığı sistemin, düşünüm dünyasının nite bulunduğunu gösterdiğini söyledi.

Avrupa'nın boş boş ve lidersiz kaldığını tabir fail Soylu, ABD'nin tamamı işleri eline ve yüzüne bulaştırdığını dile getirerek, "Biraz elan sıkar, az buçuk elan çelimli çalışır, aşırı ağır himmet ortaya koyarsak Karlofça ile üzerimize örtülmeye çalışılmış bulunan o tülü baştan sona bu arada atar ve senelerden buyana Batı'nın eziyeti altındaki milletlere de iri imge oluruz." diyerek konuştu.

Süleyman Soylu, Piyade Er Tarık Tercan'ın Şırnak'ın Cizre ilçesinde uç karakoluna teröristlerce planlı havan topu topu saldırısında martir bulunmasına sebep bulunan anlayışın da Orta Doğu'yu tabanca pazarı ve terörü taşıt namına gören sağgörü bulunduğunu belirtti.

Üretim dalında yapılanları da özetleyen Soylu, Orta Anadolu'nun istihsal merkezi olacağını kaydetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hiç nikbet etmeyin, tarihimizde olmadığımız derece çelimli ortak dönemdeyiz. Alt yapımızın en çelimli bulunduğu dönemdeyiz. Batı'nın 'biz ne yapacağız' diyerek özlük kafası karıncalanırken gayesi ve istikameti mahsus bulunan ortak dönemdeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ