USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yangın riski mevcut alanlarda orman sahalarına girişler 31 Ağustos'a denli yasaklandı

İçişleri Bakanlığı, orman yangını düşüncesince riskli bölgelerdeki ormanların etrafında acı yakılmasının ve orman sahalarına girişlerin 31 Ağustos 2022 geçmişine denli yasaklanacağını bildirdi.

Yangın riski mevcut alanlarda orman sahalarına girişler 31 Ağustos'a denli yasaklandı
21-07-2022 15:06
Ankara

İçişleri Bakanlığından meydana getirilen kayıtlı açıklamaya göre, Bakanlıkça valiliklere "Orman Yangınlarına Karşı Alınacak Tedbirler" mevzulu sirküler gönderildi.

Genelgede, ateşlilik artışıyla beraberce orman alanları ve çevresinde kalan insanoğlu hareketliliğinin gelecek günlerde muhtelif bölgelerde orman yangını riskini artırabileceğine ayraç edilerek, tetik olunması istendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile meydana getirilen değerlendirmeler neticesinde, sonuç devirde meydana mevrut yangınların sebepleri menfez önüne alındığında yangınların depar belgesi sebepleri ortada arazi düzlük ekin yakma, bağ-bahçe temizliği, çöplerin ateşe verilmesi, toprak çalışmaları, erke aktarım hattı arızaları, piknik ve sığırtmaç ateşi, yıldırım, kasıt, boşlama yahut dalgınlık kararı gelişen orman yangınlarına erinç katılması müstelzim tedbirlere arazi maruz genelgede, şunlar kaydedildi:

"Orman yangını düşüncesince riskli bölgelerdeki ormanların çevresinde biberli yakılması ve orman sahalarına girişler 31 Ağustos 2022 evveliyatına denli yasaklanacak. Kamping işletmeleri dışında ormanlık bölgelerde dinlenme kampı yapılmasına ve dernek kurulmasına onay verilmeyecek. Ormanlık alanlara DOĞRU bulunan yerlerde dernek ve benzeşim organizasyonlarda orman yangınına sebep olabilecek hoppa fişek arzu balonu derece yanıcı özellik kullanımına onay edilmeyecek.

Muhtemel orman yangınında etkilenebilecek hususi hazırlık katılması müstelzim iskân yerleri, ciddi yapı, fabrika, antrepo ve benzeşim etkilenebilecek alanlar belirlenerek, bu bölgelerin yetkilisine zat tedbirlerini almaları hususunda lazım bilgilendirme ve tembihler yapılacak. Toplumsal ve ferdî tedbirler dair da halkın bilgilendirilmesi sağlanacak. Orman görevlileri ile beraberce jandarma ve kollukçu devriyeleri daim bir duruma getirilecek, karakol vakitleri sıklaştırılacak. Orman sahalarında drone, KGYS derece vasıtalarla meydana getirilen takip ve müşahede faaliyetleri arttırılacak."

"Hava unsurlarının su kabul etme bölgeleri mevkut arama edilecek"

Çöp döküm ve ambarlama alanları, demiryolu kenarları ve piknik alanları derece hususi tutkun tehlikesi gerçekleştiren bölgelerin çevresinde tutkun güven eliyle sığır şeridi açılacağının belirtildiği genelgede, gezinsel alanlar, meskun mahaller, rastgele muhtelif tesis, ekincilik arazileri derece yerlerden ormana sıçrayabilecek rastgele muhtelif tutkun tehlikesine erinç sahiplerince bu sahalarla orman arasına tutkun güven metodları açılacağı bildirildi.

Genelgede, orman yangınlarına başta açıktan yapılacak müdahalelerde helikopter derece iklim unsurlarının su kabul etme yerlerinin su doluluk düzeyinin mevkut adına arama edileceği, var ise gerekseme mahsus bölgelerde dünkü su kabul etme noktaları yapılacağı kaydedildi.

Yangın söndürmede kullanılabilecek (il hususi idaresi, belediye, karayolları, mutluluk su işleri, orman idaresi, askeri birlikler, manşet birimleri ve benzeşim kurumların mahiyetinde bulunan) anahtar materyal ve ekipmandan maksimum seviyede faydalanılacağı, araç/ekipman ihtiyacının gözden geçirilerek tamamlanacağı anlatım edilen genelgede, şunlar kaydedildi:

"Orman yangınlarına dahil faaliyetlerinde mesul ilgilendiren şirketler muhatara ve risklere erinç bilgilendirilecek. Orman yangınında hizmetine gerekseme duyulacak birimlerin en çabuk dahil edecek biçimde personel, araç, takım ve benzeşim kâffesi hazırlıklılarını acil adına tamamlamaları sağlanacak. Orman yangınına duygun bölgelerde mahallin gerektirdiği rastgele muhtelif öbür tedbirler ivedilikle alınacak.

Önleyici tedbirlerin uygulanması etabı ve yangınlara dahil etabında AFAD Başkanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü ile danışma biçiminde ameliyat gerçekleştirilecek. Yangın mahallinde yangına dahil fail ekipler, Orman Genel Müdürlüğünce görevlendirilen tutkun amirinin yönetiminde akım edecek. Müdahalede fariza düzlük kasıntı kuruluşlar, hususi sektör, sivil zabıta polis maşer kuruluşları ve gönüllülerin koordinasyonu, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında hazırlanmakta bulunan Ulusal Orman Yangınları Müdahale Planı kapsamında gerçekleştirilecek."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ